Favoritstolar

Udda stolar runt matbordet är en idé jag verkligen gillar!

Jag kör en egolista till – stolar! Jag har ett par rejält utnötta Mio runt matbordet, som behöver bytas ut eller repareras, de är himla vingliga. Dessutom är jag på jakt efter två barstolar att ha kring köksbänken. Så jag spanar lite, och här är min allmänna drömlista. Bilden ovan är den inspiration som gillas mest just nu – att köpa ett gäng uddastolar på loppis och måla dem i samma färg (vitt eller svart hemma hos mig) så att de hänger ihop ändå. Det är ju dessutom billigast! (Foto: LivingETC)

Så – vilka stolar drömmer du om?

Saarinens Tulip-serie består av bord, stolar, fåtöljer och pallar. Jag skulle vilja ha en pall i min klädkammare, och eventuellt också ett litet bord. Stolarna är så klart också grymma, vanligast är det med röd sits men den finns i massor av varianter. Miljöbilden är från Wary Meyers.

Saarinens Tulip-serie består av bord, stolar, fåtöljer och pallar. Jag skulle vilja ha en pall i min klädkammare, och eventuellt också ett litet bord. Stolarna är så klart också grymma, vanligast är det med röd sits men den finns i massor av varianter. Miljöbilden är från Wary Meyers.

Harry Bertoias Wire- och Diamond chairs är otroligt snygga, och dessa skulle jag absolut kunna tänka mig som barstolar. Diamond chair (den lilla nere i högra hörnet) blir nästan som en skulptur i rummet! (Miljöbilden är från LivingETC.)

Harry Bertoias Wire- och Diamond chairs är otroligt snygga, och dessa skulle jag absolut kunna tänka mig som barstolar. Diamond chair (den lilla nere i högra hörnet) blir nästan som en skulptur i rummet! (Miljöbilden är från LivingETC.)

Eames underbara skalstolar i fiberglas (eller plast, men fiberglas är finare) är ständigt närvarande i inredningstidningarna. Jag har fyra, fyndade på eBay, men de är lite för låga för vårt matbord så just nu står de lite oanvända. Finns med och utan armstöd, som barstol och som gungstol. (Miljöbilden är från LivingETC.)

Eames underbara skalstolar i fiberglas (eller plast, men fiberglas är finare) är ständigt närvarande i inredningstidningarna. Jag har fyra, fyndade på eBay, men de är lite för låga för vårt matbord så just nu står de lite oanvända. Finns med och utan armstöd, som barstol och som gungstol. (Miljöbilden är från LivingETC.)

Robby och Francesca Cantarutti har designat stolen Forest, som finns med och utan armstöd och i en mängd färger. Det fiffigaste är att den passar både ute och inne – snacka om snygga trädgårdsstolar!

Robby och Francesca Cantarutti har designat stolen Forest, som finns med och utan armstöd och i en mängd färger. Det fiffigaste är att den passar både ute och inne – snacka om snygga trädgårdsstolar!

Tack vare sonen Benjamin är Norman Cherners fina stolar i produktion igen. Jag älskar den kurviga formen, och jag har aldrig provsuttit den men skulle mer än gärna vilja – den ser ju skön ut! Finns också som barstol...

Tack vare sonen Benjamin är Norman Cherners fina stolar i produktion igen. Jag älskar den kurviga formen, och jag har aldrig provsuttit den men skulle mer än gärna vilja – den ser ju skön ut! Finns också som barstol...

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. .


Этот авторитетный веб портал со статьями про алнико магнит imagmagnetsns.ua
kompozit.ua