Banner
En fin bild som inte har så värst mycket att göra med inlägget.

En fin bild som inte har så värst mycket att göra med inlägget.

Här kan du läsa 10 bra budgettips i inredningsväg, såna listor är alltid inspirerande tycker jag. Visst, det blir ofta självklarheter (köp på loppis och måla om), men det tål liksom att sägas flera gånger trots allt.

Mina bästa spartips:

  • Ebay! Frakt behöver inte bli så dyrt som man tror, om man köper lätta eller små grejer. Framför allt glas (vaser, skålar, pressglas) klickar jag hem, men också någon affisch, en kudde, prydnadsfigurer, någon ram, och faktiskt någon möbel ibland. Utbudet är så enormt att alla kan hitta något i sin stil.
  • Gör basen ganska neutral, så kan du förändra hemmet med billiga medel (kuddar, gardiner, prydnadssaker, tavlor) istället för dyra (soffor, köksluckor, tapeter). Hemma hos mig dominerar vitt, svart och valnöt och sen har jag alla möjliga färger som accenter. (Dock bryter jag mot mina egna budord med sofforna, den ena är neutralt brun, den andra närmast snorgrön…)
  • Var inte rädd för målarfärg! Fondväggar kanske börjar kännas som dåtid, men jag tycker fortfarande att det är ett superbt knep för att snabbt förändra ett rum med små medel. Tapetsera eller måla – när det bara är en vägg (och övriga tex vita eller ljusgrå) går det fort och billigt.
  • Satsa på klassiker. Inte billigt alls, men du kommer aldrig att ledsna på en designermöbel som du sparat ihop till. Och skulle du mot förmodan ändå göra det så kan du sälja den och få pengarna tillbaka – om inte mer!
  • Rama in lite vad som helst! På min vägg hänger till exempel fyra utrivna sidor ur en bok om stolar (roliga illustrationer i den!), två utrivna magasinsannonser för hotell i New York som jag tyckte var snygga, och ett helt gäng inramade modebilder ur magasin. Kostar bara ramen, och såna kan man (om det inte är helt crazy mått) hitta för en spottstyver och måla i rätt färg. Dessutom – är det konstiga mått är det billigare att få en passepartout specialskuren så att den passar i en standardram än att beställa en måttanpassad ram.
  • Satsa på mixen! Ett rum som känns personligt saknar liksom prislapp – om du mixar IKEA med loppisfynd på ett fint sätt kommer ingen att tro att hela möblemanget kostade som en halv designlampa. Nytt med gammalt, ommålat med trärent, mjukt med hårt. Låt din personlighet synas. Då räcker alla budgetar till.
  • Gör själv! Jag är inte ett dugg händig, snarare ohändig faktiskt, men vem som helst klarar att spraymåla om en byrå, tapetsera om en hall (jo faktiskt), häfta fast nytt tyg på stolsitsen och sy en kudde av en stuvbit. Det behöver inte bli perfekt, huvudsaken är att det blir som du vill ha det. Och då spar du MASSOR av pengar jämfört med att lämna in på ommålning, ta in en proffsmålare för tapetseringen eller gå till sömmerskan med tyget.
  • Sno idéer! Inspiration är så gratis det kan bli, och genom att surfa runt i bloggar och på magasinshemsidor hittar jag massor av idéer som jag sen snor och gör något eget av hemma – oftast för lite till inga pengar. Just nu spanar jag på eBay efter billiga silhuett-tavlor – det kanske tar ett år att hitta de jag vill ha, men jakten är halva nöjet.
  • Se delarna i helheten! Är du på jakt efter en sirlig lampfot med en blommig skärm, men hittar aldrig en perfekt? Ja, men köp då den billiga IKEA-lampan med rätt sirlig fot och ful skärm, och fynda en rolig skärm till den på loppis (eller klä om IKEA-skärmen med ett roligt tyg). Min Emmafåtölj är ett Blocketfynd för några hundralappar som egentligen inte alls har rätt tyg, men tills vidare njuter jag av att den är charmigt ful och letar rätt tyg som jag någon gång ska klä om den i. Tar det tid betyder det bara att jag har möjlighet att spara till den kostnad som omklädningen kräver.
  • Våga ta ut svängarna med det du har! I min hall står ett par inbyggda garderober som inte är optimala, men som blir för omständiga att byta ut – och jag har inte lust att lägga pengarna på det. Istället tapetserade jag dörrarna med en rolig, svart vinyltapet som fyndades billigt på Bolagret och köpte nya knoppar – nu är jag jättenöjd! Eftersom jag inte är rädd om garderoberna i sig så gör det inget om jag inte blir nöjd och måste skrapa om dörrarna, det betyder bara att jag kan testa nåt ännu tokigare nästa gång.

VAD ÄR DINA BÄSTA BUDGETTIPS?

Foto LivingETC
#Etiketter
Budgetkneplistor

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


продвижение сайтов