Banner
En "vignette", eller ett stilleben, från tidningen Domino.

En "vignette", eller ett stilleben, från tidningen Domino.

I den engelska inredningsbloggvärlden pratas det mycket om “vignettes” just nu. Casa Sugar förklarar begreppet och har till och med startat en liten communitygrupp för att medlemmarna ska kunna visa upp sina favorithörn av hemmet. Min favoritbloggare The Brick House använder begreppet “vignetting” för att beskriva hur hon pyntar sin nybyggda hylla med fina saker och jag gillar tanken – en slags stilleben-styling av hemmet!

Man skulle ju absolut kunna kalla mina klockplaceringar från förra inlägget för “vignettes”, och jag är ett stort fan av att ställa fina saker ihop (utan att övermatcha). Jag har också en mapp med fina “vinjetteringar” eller “vinjetter” (om man nu kan översätta begreppet rakt av…) som jag tänkte bjuda på – håll till godo!

Fint telefonstilleben från avlidne Yves Saint Laurents hem.

Fint telefonstilleben från avlidne Yves Saint Laurents hem.

Vackra växter och fina stenar hos The Selby.

Vackra växter och fina stenar hos The Selby.

En finurlig vägg med ramar och rosetter hos Poppytalk.

En finurlig vägg med ramar och rosetter hos Poppytalk.

En broderad sänggavel och små söta djur på parad hos Marthe & Louise.

En broderad sänggavel och små söta djur på parad hos Marthe & Louise.

Fyra (nja fler) nyanser av blått hos Desire to Inspire.

Fyra (nja fler) nyanser av blått hos Desire to Inspire.

Fina favoritsaker på en byrå hos Absolutely Beautiful Things.

Fina favoritsaker på en byrå hos Absolutely Beautiful Things.

Inramat och inbundet hos Decor8.

Inramat och inbundet hos Decor8.

Vilket är ert favorithörn där hemma? Maila mig mer än gärna en bild till husligheter(at)gmail.com och berätta om sakerna på bilden – om jag får ihop fler än tre bidrag så gör jag inlägg av dem, och visar även några exempel från mitt hem. (Kom igen!)

Translation: In English decor blogs I’ve read a lot about vignettes lately, and that’s right up my alley! I’d love to see your favourite corner in your home, e-mail me a pic and I’ll blog about it!


3 kommentarer

///////////////
 1. Annika

  Att inreda med stilleben är ju ingen nyhet precis – så arbetar de flesta inredare. Men det är toppen att du lyfter fram det med ett inlägg! Att gruppera istället för att sprida ut är en inredningsklyscha, men en bra sådan. 🙂 Och att skapa sina egna små stilleben är både roligt och vackert!

  0
 2. Helena

  Fått några foton av favvohörn än?? Jag skickar gärna en bild på ett “stilleben” från mig, även om det kanske inte är något supertjusigt! 😉

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Annika: Nej absolut ingen nyhet – däremot tycker jag mig läsa mer om det bland bloggar nu så det nya är väl att det uppmärksammas mer helt enkelt.
   Helena: Nej inga bidrag – jag vill jättegärna ha!

   0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


https://velotime.com.ua

swiss-apo.com