Det kom ett mail, denna gång från Charlotta:

Jag bor i Lund där jag studerar och bor i en gammal etta på 40 kvm. Huset är precis 100 år gammalt så jag har fiskbensparkett, takstrukatur o upp mot 4 meter i takhöjd. Detta är verkligen en detalj som jag älskar och därför har jag försökt framhäva det genom att ha en fin kristallkrona som är mitt favoritobjekt i rummet. Förutom det har jag djupa (60cm) fönsterkarmar och fönster längs en hel vägg så där finns plats för massa prydnader! Julklappen i år hoppas jag blir en jordglob (i koppar?!) som jag kan ha i fönstret.
Jag känner att min lägenhet har massor utav potential men tyvärr kan jag inte bestämma mig för hur jag vill ha det. Jag älskar många olika stilar men i en etta kan man ju inte blanda allt för mycket. I slutändan är jag ändå färgglad och gillar fräschhet och klassiska mönster. Jag kan som så många andra inte få nog av klassiska möbler och Josef Frank-tyger. Samtidigt älskar jag dina retroinlägg med femtiotalsgodbitar och andra finurliga prylar! Och vem blir inte glad av krispigt vitt och skandinavisk enkelhet med personliga inslag?
Som du kanske märker är jag en förvirrad student som behöver rådgivning i mitt första hem. Ett förslag från dig vore uppskattat!

Inspirationsbilderna kommer från Sköna hem.

Inspirationsbilderna kommer från Sköna hem. Klicka för större bild!

Den här utmaningen var nog den lättaste hittills – du ger ju nästan svaret själv, Charlotta! Att gilla 1950-tal, Josef Frank och vitt och luftigt är inga som helst problem, jag tycker att det går alldeles utmärkt att kombinera de stilarna och få ett alldeles underbart hem utan jobbiga stilkrockar. Jag gjorde en väldigt liknande lösning på en annan läsarutmaning (det nedersta alternativet). Några knep för att få det lilla extra:

 • Teakmöbler är det som känns mest 1950-tal och är lätt att hitta till bra priser. Men vill du göra ditt hem lite mer unikt kan du satsa på andra träslag. ovan är i palisander till exempel.
 • Josef Frank-tygerna är fantastiska, men dyra om man har en liten budget. Det finns dock liknande färgglada tyger till lägre priser hos till exempel och IKEA, eller som denna fåtölj från . Addera gärna Svenskt Tenn-känslan med billigare saker, som .
 • Satsa på en enfärgad soffa (dyrt = tråkigt om man ledsnar på den, här representerad av en istället) och hitta fåtöljer med lösa dynor på loppis att klä om i mönstrade tyger.
 • Satsa på vita väggar, det framhäver mönstren och färgerna (som ).
 • Våga kasta in något som inte alls är rätt “era”. På inspirationsbilden ovan bryter en grön chesterfieldsoffa av. Din ljuskrona (som här fick representeras av en från Flos) är perfekt, liksom en kopparfärgad !
 • Addera mysiga detaljer för en ombonad känsla – en och ett till exempel förstås.
 • passar perfekt och fyll dina djupa fönsternischer med och keramik!

Translation: Another challenge from rone of my readers, this time it’s Charlotta who needs help with her apartment.

6 kommentarer

///////////////
 1. Josefin

  Hej Maria! Jag gillar verkligen när du tar dig an läsarutmaningar! En fråga: i vilket program gör du dina bild-collage? Det blir alltid så himla bra.

  0
 2. sanna

  Den lampan är fantastisk och visst skulle den passa även hemma hos mig! Men kan du tipsa om något billigare alternativ, max 5-6 tusen åtminstone. Jag har ett rektangulärt matbord i ljus körsbär.

  0
 3. M

  Shit, du kan verkligen din grej.

  0
 4. Karin

  Hejsan!
  Jag undrar om den fåtöljen finns i andra färger.. jag har försökt leta själv men hittar bara den i orange.

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. .


www.ukrterminal.kiev.ua

https://kapli.kiev.ua