Banner
Tjusig bild från Theselby.com. Helt irrelevant för inlägget, men fin att titta på!

Tjusig bild från Theselby.com. Helt irrelevant för inlägget, men fin att titta på!

Kära, kära läsare, jag tänkte be er om en jättetjänst. Nu har jag bloggat här på Tsoydesign i över ett halvår, utan att egentligen ändra någonting när det gäller layout, funktioner et cetera. Jag funderar på att fräscha upp lite inför nästa år, men innan jag gör något skulle jag vilja veta vad ni tycker. Det är ju för er jag bloggar – huvudsaken är att ni trivs!

Så därför skulle jag bli vansinnigt glad om ni orkade svara på någon eller några av frågorna nedan. Lägg så mycket eller lite tid på det som ni vill, jag blir glad för all feedback jag kan få även om det bara handlar om att ni inte gillar grönt… Jag kan så klart inte lova att jag kan tillgodo se alla önskemål, men jag ska definitivt göra mitt bästa för att så många av er som möjligt ska bli nöjda.

Jag lottar ut en liten hemlis bland er som tycker till, och så har ni min eviga tacksamhet förstås!

(Ps, dessa frågor har absolut ingenting med innehållet i blogginläggen att göra, utan allt rör layouten och tekniken. Ingen idé att önska mindre inlägg om färgen orange alltså… =)

1) Vad tycker du om själva utseendet med bakgrundsmönster, färger etc?

2) Skulle du gilla om jag bytte färgställningar, header etc ibland (till exempel efter årstid), eller är sånt bara jobbigt?

3) Hittar du det du letar i bloggen, om du söker något specifikt? Hittar du bland kategorier, etiketter/taggar och funkar sökfunktionen bra om du brukar använda den?

4) Saknar du någon information om mig eller om bloggen, som jag borde lägga till?

5) Rent tekniskt, hur funkar allt? Tar sidan lång tid att ladda, är det saker som inte funkar eller syns? Ser nåt skumt ut? (Obs, om du har problem att rapportera, skriv gärna ner om du sitter på pc eller mac och vilken webbläsare du använder, så blir det lättare för mig att fixa problemet.)

6) Övriga åsikter? Något du har på hjärtat och vill få ur dig? Passa på!

Skriv bara svaren i en kommentar, och ange gärna vilken fråga du svarar på om det kan tänkas vara svårt att fatta för mig. Tusen tack på förhand!

Translation: This post is to get feedback on Tsoydesign’s layout, technical stuff and other opinions that’s not related to the actual posts. Please do tell me if something is bugging you, and Ill try to fix it. Oh, and by the way – is there anyone outthere that actually needs this English translation, or should I just quit bothering with them?

23 kommentarer

///////////////
 1. Mathilda

  1) Färgerna är jättefina men jag skulle vilja att själva blogginläggen var lite bredare så att bilderna blir större och bredare.

  2) Sånt är bara jobbigt för jag blir alldeles snurrig i skallen. Det är bättre att göra inläggen lite mer efter årstiderna (som du redan gör) genom att tipsa om olika saker som är aktuella.

  3) Jag använder aldrig sökfunktionen för jag tycker den inte fungerar bra utan jag letar bland kategorierna för där tycker jag att det är jättelätt att hitta det jag letar efter så dina kategorier är alldeles utmärkta!

  5) Ibland men inte alls ofta så tar det en stund för sidan att ladda. (pc, firefox)

  6) Jag älskar att se bilder av andras hem som t.ex. dosfamily.com och deras “dos visits” så om du hittar något liknande så får du gärna tipsa om sådant. Sen tycker jag att det är intressant när du skriver om olika formgivare och deras kända verk.

  Förövrigt så gillar jag din blogg jättemycket!

  0
 2. Marlene

  1) Typsnittet på headern är ett fint och bra val som håller i längden. Bakgrundsmönstret kan väl kännas lite tamt, vilket jag förstår att det borde vara men kanske kunde det ha lite mer attityd? Att spalten är vänsterställd gör att jag (som är lat) knappt ägnar högersidan någon tid, lite för rörigt där också. Skulle nog urskilja bättre om spalten var i mitten och lite lagom information på sidorna.
  2) Att byta header är som att byta logga för mig, inte så poppis om det inte händer vid enstaka tillfällen, typ 1g/5 år.
  3)Som sagt, för rörigt/för många alternativ för mig för att intressera mig. Kan inte komma ihåg att jag använt sökfunktionen, då av den anledningen att jag valt att söka “själv”.
  4) Hoppar vi över tycker jag 😉
  5) Har väldigt sällan haft tekniska problem och i sånt fall har det berott på min dator.
  6) Kanske mer utomlands-tips, butiker i andra städer värda att besöka. Mer tips på bra nätbutiker. Bilder på intressanta människors hem. Designhistoria bakom en produkt/designer. Bilder on-the-go, att man får följa med dig när du är ute och letar/researchar/shoppar/stylar etc.

  (P.s Jag är småbarnsmor utan blogg så jag avsäger mig allt ansvar för att detta var relevanta åsikter eller att frågorna svarats på i all hast mellan Pettson och välling. Tack för bra blogg som besöks varje dag dock!)

  0
 3. Åse

  1. Bakgrundsmönstret skulle kunna dämpas lite, det känns ganska dominant. Färgerna tycker jag fungerar bra tillsammans. Typografin på “Tsoydesign” tycker jag du ska ha kvar, den är snygg och lätt att känna igen, fungerar som en logga.

  2. Jag tror att du bör hålla dig till en färg så att dina besökare känner igen sig och vet att de har hamnat rätt.

  3. Lite väl många kategorier kanske.

  4. Nej

  5. Har inte upplevt några problem.

  6. Lite om ditt jobb kanske.

  0
 4. Frida

  1) Vad tycker du om själva utseendet med bakgrundsmönster, färger etc?
  Jag tycker loggan är toppenfin och gillar din stil

  2) Skulle du gilla om jag bytte färgställningar, header etc ibland (till exempel efter årstid), eller är sånt bara jobbigt?
  Det blir bara jobbigt, jag tycker om att känna igen mig när jag kommer in på en blogg (de som byter ofta framstår bara som röriga i den digra floran)

  3) Hittar du det du letar i bloggen, om du söker något specifikt? Hittar du bland kategorier, etiketter/taggar och funkar sökfunktionen bra om du brukar använda den?
  Jag brukar absolut använda sökfunktionen för att hitta tillbaka till favoritinlägg!

  4) Saknar du någon information om mig eller om bloggen, som jag borde lägga till?
  Jag kan tycka att det finns lite mycket onödig info, snarare. Exempelvis mata fiskarna funktionen, den hör liksom inte till inredning. Renodla där och använd den ytan till något som presentera dig själv lite tydligare istället.

  5) Tar sidan lång tid att ladda, är det saker som inte funkar eller syns? Ser nåt skumt ut? (Obs, om du har problem att rapportera, skriv gärna ner om du sitter på pc eller mac och vilken webbläsare du använder, så blir det lättare för mig att fixa problemet.)
  Jag sitter på en Mac, använder Safari och tycker ibland att sidan (liksom alla wordpressbloggar, inte bara din) tar ganska lång tid att få upp. Inläggen kommer först men sidomenyn tar en stund, vilket kanske är synd för dina annonsörer/samarbetspartners.

  6) Övriga åsikter? Något du har på hjärtat och vill få ur dig? Passa på!
  Jag tycker om att du har en helt egen stil. Kör vidare på den! Du sticker verkligen ut i mängden!

  0
 5. Hanna O

  1) tycker det är fint men kunde vara lite cleanare. nu är själva inläggen på vänstersidan och högersidan med all reklam och grejer tar lite väl mycket plats iallafall i min webbläsare. inläggen i sig är så bra att det inte behövs så mycket “krimskrams” runt om för att göra det intressant!

  2) ja nytt och fräscht är ju kul då och då men inget måste.

  3) det är ganska många kategorier och man får leta ett tag för att hitta det man söker ibland. men sökfunktionen funkar bra. gillar även att man kan klicka sig vidare på andra liknande inlägg.

  4) informationen är bra. men tycker som sagt att vissa grejer i högerspalten är onödiga och kanske gör att sidan blir seg att ladda. tex “mata fiskarna”.

  5) har pc och det tar ganska lång tid att ladda sidan.

  6) bra inspirerande blogg!
  om man får önska något så tycker jag att det skulle vara kul om du fortsätte med kategorin “designskolan”

  0
 6. Malin

  1) Vad tycker du om själva utseendet med bakgrundsmönster, färger etc?
  Älskar mönstret och tycker som någon innan att typsnittet på Tsoydesign passar utmärkt. Kan tycka att det vita blocket borde löpa till slutet av de ljusblå rutorna. Mest bara för att jag gillar när det är jämnvikt : )

  2) Skulle du gilla om jag bytte färgställningar, header etc ibland (till exempel efter årstid), eller är sånt bara jobbigt?
  Nej, det blir jobbigt. men byt gärna lite bilder, något nytt som inspirerar dig kanske? Då är ju ändå grunden den samma.

  3) Hittar du det du letar i bloggen, om du söker något specifikt? Hittar du bland kategorier, etiketter/taggar och funkar sökfunktionen bra om du brukar använda den?
  Har inte utnyttjat sökfunktionen men tycker att tipsfunktionen och kategoriindelningen fungerar utmärkt, jag fastnar alltid vid nått!

  4) Saknar du någon information om mig eller om bloggen, som jag borde lägga till?
  Nej

  5) Rent tekniskt, hur funkar allt? Tar sidan lång tid att ladda, är det saker som inte funkar eller syns? Ser nåt skumt ut? (Obs, om du har problem att rapportera, skriv gärna ner om du sitter på pc eller mac och vilken webbläsare du använder, så blir det lättare för mig att fixa problemet.)
  Jag sitter med en mac, firefox, och ser knappt 3/4 av sidan, delen om annonsörer hamnar utanför. Annars inga bekymmer.

  6) Övriga åsikter? Något du har på hjärtat och vill få ur dig? Passa på!
  Håller med ovanstående, mer om ditt jobb! Annars – underbar blogg, med bra uppdateringar. Kul också att du frågar om åsikter, mycket trevligt när man kan få påverka litet.

  Trevlig helg!

  0
 7. Karin

  För mej tar din sida ovanligt lång tid att ladda jämfört med andra bloggar. Har pc och Google crome

  0
 8. Victoria

  1) Mycket snyggt utseende. Originellt i och med att du inte använder en färdig blogglayout som de flesta andra. Möjligen lite rörigt med all reklam och länkar i två spalter på högersidan.

  2)Ombyte förnöjer… Samtidigt är ju din header och layout ett signum för just dig och din blogg, som en logga. Så om du ändrar hela tiden finns risken att den funktionen försvinner. Något du att ha i åtanke i alla fall!

  3) Jag brukar använda etiketterna och de funkar bra. Har ej provat din sökfunktion.

  4) Jag kan inte komma på vilken info som skulle saknas…

  5) Allt funkar finfint! (Jag har Mozilla som webläsare)

  6) —

  0
 9. sofia

  Hej Maria!
  Har bara några saker jag tänkte på!
  Jag gillar färgerna på din bakrund och i headern, men tillsammans med all reklam och tips och sånt till höger, blir det lite mycket myller på nåt vis. Kanske tona ner färgskalorna lite, med ljusare färger, eller bara ha en bakrundsfärg istället?
  Annars gillar jag väldigt mycket “tipsen” om relaterade inlägg som kommer efter varje inlägg, jag tycker det funkar jättebra!
  Tack för mej!
  Sofia

  0
 10. Jennifer

  Hej!

  1) Jag tycker bakgrundsmönstret och färgerna är fina.
  2) Visst kan det vara kul att färgställningar och header ändras efter årstid, men det tycker jag är helt upp till dig, då det kan ta lite tid.
  3) Jag tycker att det är lätt att hitta här.
  4) Jag tycker att informationen som finns är bra.
  5) Jag tycker allt går väldigt smidigt och fort när jag besöker bloggen.
  6) En väldigt inspirerande blogg du har för övrigt.

  0
 11. Karin

  1) färger, font och bakgrund gillar jag. mitt problem är att det är för mycket saker på högersidan. det känns som du kan rensa lite här, och organisera bättre. kan du bredda kolumnen för själva bloggen och tona ner resten? jag blir förvirrad, det är liksom för mycket där.

  2) det är kul att ändra, men i så fall bara kanske färgställningar och header: behåll font och mönster.

  3) du är bra på att kategorisera och sätta taggar, det är bra! det är lätt att hitta, och det är är lätt att bli lockad att klicka vidare på “tipsen” efter varje inlägg.

  4) jag saknar inget som jag kan komma på direkt.

  5) det fungerar bra rent tekniskt.

  6) keep up the good work! 🙂

  0
 12. Hotness

  Tycker faktiskt allt är jättebra, det enda jag kan komma på är att arbeta mer dynamiskt med bakgrunden.
  Superbra blogg!

  0
 13. Aliz

  Hej,
  Din blogg är jättekul!

  1) Håller med många övriga om att högerdelen är lite plottrig.
  2) Behövs inte.
  3) Har inte provat sökfunktionen, men taggarna är bra. Gillar också tipsen efter inläggen!
  4) Nej, nej…
  5) Funkar fint. Har Mac och antingen Safari el Firefox.
  6) Gillar dina färgcollage! Och skulle gärna ha fler länkar till “hela hem”. Eller saker du dyker på i ditt jobb. Skulle också vara kul med något säsongsbaserat : vinterstugor, sommarhus i olika delar av landet, vårkänslor, havet om hösten… Både färgmässigt och interiörer.

  0
 14. Benita

  Jag störs lite av att inläggen ligger så långt ut till vänster. Vet ju att annonser mår bäst av att ligga i högerspalt men annat kan gott ligga till vänster så inläggen hamnar mer åt mitten. Trellis mönstret är verkligen en favorit men jag kan tycka det rör till bakgrunden lite. Just my two cents 🙂

  0
 15. Niklas

  Hej!

  1) Tycker färger och mönster är lagom diskreta så att de inte tar fokus från dina inlägg. Gör inget om du byter men helst inte till nåt för färgstarkt enligt min mening.

  2) Tror nog det mest blir rörigt, känns bra att känna igen sig när man tittar in =). Däremot är det kul att dina blogginlägg växlar med årstiderna.

  3) Inte använt sökfunktionen så ofta men dom gångerna jag letat har jag hittat det jag söker. Gillar också “Kanske gillar du” funktionen då man kan hitta äldre poster som kan bli aktuella igen.

  4) Saknar nog inget. Kanske dags att uppdatera fotot? =)

  5) Allt funkar kanon, aldrig upplevt att det tar lång tid eller så (Mac + Safari).

  6) Som någon annan skrivit så skulle det vara jättekul att få “följa med” dig på dina inspirationsresor om det så är i tanken eller i affärer. Temainlägg om designers och designklassiker skulle kunna vara en kul grej också.

  Annars är det bara att fortsätta som du gör. Tycker du har en bra spridning på olika saker i inläggen som gör att man tycker det är intressant att läsa varje dag. Man vet aldrig riktigt vad man kommer att hitta =).
  En sak du absolut inte får sluta med är dina Spotify listor. Jag är tungt beroende! 😉

  mvh //Niklas

  0
 16. Niclas G

  Det här kommer säkert att bli en massa upprepningar på vad andra har sagt tidigare (iddes inte läsa alla inlägg). Men men här kommer mitt tycke:

  1) Tycker det är skönt med lite mjukare färger, tycker det ger ett behagligt intryck. Inte byta!

  2) Varför det? Tycker det duger gott med att du varierar innehållet efter tiderna.

  3) Jag fick dårdimpen i helgen när jag letade efter ett inlägg som jag inte kom ihåg vad det hette utan bara hur bilden såg ut. Skulle gärna se att det gick att dela in månaderna (tänker på arkivet) ytterliggare, förslagsvis i veckor. Ett alternativ som jag uppskattar är om man klickar på månaden så kommer all inlägg på en sida, så att man slipper klicka frenetiskt på “äldre/nyare inlägg”.

  4) nope

  5) Fungerar strålande, använder PC & Firefox (senaste versionen, vilken nu det är)

  6) Tack för ditt gedigna arbete! Är mitt upp i en totalrenovering av min lägenhet, så när jag drömmer mig bort från allt byggdamm så hittar jag hit. En god plats för inspiration.

  OH, kan du inte arrangera en bäst-av-playlist. Kanske bästa Julsamligen? Vore nåt tycker jag!

  Så det var allt från mig!

  Tack//Niclas

  0
 17. Louise

  Hej Maria,

  Jag ÄLSKAR Tsoydesign. Jag förstår inte hur du lyckas hålla så genomgående hög kvalitet på dina inlägg. Varenda gång jag tittat in här har jag känt mig inspirerad efteråt. Det finns bara en sak som stör (och jag vet att jag har kommenterat detta innan).

  När jag kommer in på din sida är det bara spalten till höger och det gröna mönstret till vänster. Sen tar det en himla tid att ladda allt som ligger och blinkar till höger innan jag kan scrolla ner och läsa första inlägget, som dyker upp först där högerspalten slutar. Eftersom det bara är fem (?) inlägg per sida och jag ofta vill läsa mer måste jag gå igenom samma sak igen för att se nästa fem inlägg.

  Jag vet inte om du har valt att göra såhär för att man ska vara tvungen att scrolla förbi reklamen, men jag tycker faktiskt inte att det är något bra sätt. Hade hellre sett fler inlägg per sida och reklamen mer invävd och mindre blinkande gadgets – det blir för mycket även om de kan vara roliga var för sig.

  Stort tack för Sveriges i särsklass bästa inredningsblogg!

  0
 18. Louise

  Hej igen,

  Jag kan ju skriva att jag sitter på en PC med en äldre version av Explorer, det kan ju hända att det är något som blir fel hos mig. Men snälla, mindre krimskrams runtomkring!

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Louise: Tack för det superfina berömmet! Inläggen ska absolut inte börja under spalten, och jag tror (och hoppas) att det bara är i gamla IE 6 som det strular. jag har inte lyckats lista ut var felet ligger, men självklart ska man inte behöva scrolla på varje sida för att se översta inlägget. Jag beklagar att det strular för dig och jag hoppas kunna lösa det förr eller senare, men tack för att du har tålamodet att komma hit i alla fall! Det går inte att uppgradera din webbläsare till en nyare version?

   0
 19. Emma

  1. Jag tycker att bakgrundsmönstret är fint, men du skulle kanske kunna byta ut mönstret ibland. Färgen tycker jag däremot ska var den samma. Jag skulle också byta ut den ljusblå färgen i högerspalten till samma färg som mönstret.

  2. Headern tycker jag fungerar bra. Kul med prylarna där. Typsnittet är däremot ingen personlig favorit.

  3. Sökfunktionen fungerar bra tycker jag.

  4. Vore kul att veta vilka tidningar du frilansar för.

  5. Sidan går snabbt att ladda för mig. Inget ser konstigt ut. Jag sitter på en mac och använder safari eller firefox.

  6. Jag gillade din julkalender förra året. Hoppas på en i år igen.

  0
 20. HELLO TIGER!

  Jag läser inläggen nästan uteslutande i Google Reader och ser därför inte hur saker ser ut i resten av bloggen.

  Men jag märkte nu när jag gick in på bloggen att den tar lång tid på sig att ladda. Så brukar det inte vara när jag går in på bloggar. Kanske är det för att du har mycket saker liggande till höger som tar tid på sig?

  Sen tycker jag inte om reklam på bloggar, överhuvudtaget. Men det är kanske ett nödvändigt ont som du vill ha med. Å andra sidan slipper jag se reklamen i Google Reader.

  I övrigt så vet du ju sedan innan att jag gillar din blogg extremt mycket. Det finns ingen annan inredningsblogg som är lika snygg och personlig.

  0
 21. Emma

  Alltså nu låter jag som om jag smörar och du får inget konstruktivt men jag är faktiskt väldigt nöjd som det är! Ombyte förnöjer inte mig, jag tycker om att känna igen mig. Och allt är så sabla snyggt som det är, bästa inredningsbloggen utan tvekan! Tack!

  0
 22. hanna

  allt är bra som det är säger jag på de första frågorna. får jag önska innehåll vill jag gärna ha mer bilder av verkliga hem och hemskt gärna en länk att klicka på så att man kan se hela repotaget där du hittat det (eftersom jag misstänker att du sällan vill lägga upp varenda bild). Jag tycker en bild från ett verkligt hem motsvarar “dagens outfit” och är oslagbar som inspiration. stort tack för en fin blogg!

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


www.best-cooler.reviews

Наша организация предлагает http://220km.net по вашему желанию, недорого.
эко икси цена