Banner
Danska House Doctor bjuder på färg och form i en skön mix.

Danska House Doctor bjuder på färg och form i en skön mix.

F

ormex äger ju rum nu i helgen, vilket ingen torde ha missat. Och jag är ju i Åre, men jag hann faktiskt ta mig dit ett par timmar igår mellan alla möten och deadlines och gå ett snabbt varv runt två av mässhallarna. Dock (och det här är pinsamt) sprang jag i från kameran i morgonstressen, så inte en enda bild kan jag bjuda på. Tack och lov får ni ju betydligt bättre och utförligare rapporter hos till exempel Frida, Emma och Sandra, så jag tror ni klarar er utan den här glömska virrpannans inlägg i vilket fall som helst.

För jag är lite kluven till Formex, faktiskt. Visst finns det mycket fina och finurliga nyheter att spana in, det är roligt att stanna till och prata med människorna bakom märkena (vilket jag inte hann heller…) och här och där får man syn på något intressant företag man inte känner till. Så långt all väl.

Däremot inser jag när jag besöker en sån här mässa hur mycket roligare jag tycker det är när en inredningsstylist får välja och vraka bland olika varumärken och skapa miljöer genom att kombinera dem, istället för att se hela rum inredda med ett och samma märke. Det är ju förstås meningen att se hela företagskoncept på mässan och det är ju egentligen ingen skillnad på det och att gå in i företagets egen butik (där är det ju också bara ett märke), men jag tror att det är antikmässeälskaren i mig som blir lite rastlös av bristen på “Mixa & matcha”-upplevelser. Hmm. Jag går på mässor för inspirationsupplevelsen, snarare än företagspresentationerna – det är väl därför Formex inte riktigt är min kopp te. (Nu ska det dock tilläggas att jag inte hann med varken utställningen Handmade eller Creative Flow, så jag får ju skylla mig själv…)

Nåväl, det jag ville komma till var något helt annat – nämligen att jag hittade en monter jag verkligen gillade just på grund av ovanstående resonemang. Danska House Doctors stora monter kändes nämligen som om man kom hem till någon fransk, bohemisk konstnärstyp som bor högt upp under takåsarna och som samlat fina skatter i hela sitt liv. Även om allt förstås hängde ihop så var det charmigt, ombonat och väldigt personligt – en klar favorit, trots att jag inte inreder med så mycket färg själv. Du kan kika i House Doctors katalog online, och om du ska till Formex i helgen rekommenderar jag ett besök i deras monter.

Förlåt för världens längsta blogginlägg förresten, det var väldigt vad jag blev långrandig.

Translation: I made a very brief visit to Formex yesterday, but I actually find it much less inspiring than most people do. I miss the creativity of a stylist mixing and matching items from different brands, I guess. Danish House Doctor made me happy though, it felt like a French bohemian’s home, very loved and personal.

#Etiketter
Formex

6 kommentarer

///////////////
 1. Camilla

  Tack för att du satte ord på mina tankar kring Formex! House Doctor är väldigt duktiga på att skapa personliga och trivsamma miljöer.

  0
 2. Helena

  Hej!
  Jag är väldigt förtjust i ett par stolar från House Doctor. Vet du var man kan handla dessa möbler?
  Helle

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Helena: De har många återförsäljare, enklast är nog att du mailar eller ringer House Doctor och frågar vilken som är närmast där du bor. Lycka till!

   0
 3. Marie Forsberg

  Hej!

  Jag har precis öppnat en nät butik som heter lavendergardens.se och jag säljer house doctor inredning
  mitt mål är att sälja allt som house doctor har .

  jag ska också ta in inredning från Marocko , Indien och syd Afrika, men mest från house doctor. Jag tar även emot beställningar ( house doctor) vi kommer att få in ute möbler m,m snart!

  Välkommen in på lavendergardens.se
  Mvh
  Marie Forsberg
  lavendergardens.se
  Uppsala

  0
 4. Marie Forsberg

  Hej Maria!

  Tack för att jag fick komma med på din blogg med min ny öppnade nät butik lavendergardens.se där jag säljer house doctor inredning. Jag skulle nu väldigt gärna vilja komma i kontakt med dig för att jag göra reklam på din blogg. Din andra mail adress kom jag tyvärr inte in på.

  Med vänlig hälsning
  Marie Forsberg
  [email protected]

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


https://bestseller.reviews