Inbjudande bild på inbjudan till pressfrukosten.

Inbjudande bild på inbjudan till pressfrukosten.

I dag var jag på pressfrukosten för nya lifestylebutiken som öppnar för allmänheten i morgon. Den ligger vid Norrmalmstorg, mitt i smeten, och jag tycker mig se en tendens att fler och fler möbelhus väljer att lägga sig centralt. Dyrt så klart med hyrorna, men onekligen bättre för billösa stadsbor som jag som annars aldrig skulle ta sig dit.

Fina detaljer från butiken – och ett megautbud av Duranceprodukter.

Fina detaljer från butiken – och ett megautbud av Duranceprodukter.

Och vad är då Gertrude? Jo, det är NK Bädd & Bads Staffan Lindborg som valt att gå sin egen väg och de 900 kvadratmeterna är fyllda med bädd- och badgodsaker från bland andra , , , med flera. Gertrude erbjuder också inredningshjälp, utvalda vintagemöbler och fin skyltning med hjälp av fantastiska som fått uppdraget att “levandegöra butiken”. (Vilket jag märkte genom att fina illustrationer hängde över kassan – Lotta brukar ju visa dem i sin .)

Färgsprakande textilier. Observera det illrosa(!) koskinnet på golvet längst ner till höger.

Färgsprakande textilier. Observera det illrosa(!) koskinnet på golvet längst ner till höger.

Jag gillade känslan i butiken skarpt, den är oerhört välinredd och allt ser mumsigt ut – inklusive det som inte är min stil. Fina små stilleben överallt och finurliga små hälsningar från Gertrude här och var. En snygg lokal och ett brett utbud därtill gör att jag definitivt kommer tillbaka. Det gör nog fler också – när jag skulle gå hörde jag en av de andra gästerna säga “Jag vill bo så här!”…

Translation: Stockholm’s got a new lifestyle store, Gertrude. It opens tomorrow, but I went to the presentation breakfast this morning. I really like it, it’s very well put together with lots of colourful textilies, nice vignettes and installations everywhere.

9 kommentarer

///////////////
 1. NORDISKA RUM

  Å så kul det skall bli att gå och titta i morgon! Tack för inspirerande bilder – ser grymt snyggt ut!
  /annica

  0
 2. Louise

  Ahh! Sicken tur man har, som ska till stockholm nästa helg!

  0
 3. Pingback:Simplicity Nytt inredningsvaruhus

 4. Jannice

  Kanon!! Har länkat till dig i min blogg. Hoppas det var ok 🙂

  Trevlig onsdag!
  Jannice

  0
 5. Martina

  Denna butik ska jag definitivt besöka nästa gång jag kommer till Stockholm… vilket jag hoppas är snart. 🙂

  0
 6. InneoUte-Malin

  Låter som om det är värt att åka till Stockholm bra för den här butiken. 🙂

  0
 7. Pingback:MILLABLOGG I STHLM: En ny favoritbutik! « MILLA BOUTIQUE

 8. Charles

  After visiting this shop my strongest feeling was that it’s a rather cheap copy of the more prestigious Garbo showroom on Brahegatan.Many fine names just not the same ‘quality feeling’

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. .


автополив цена

дождеватель

элитный ремонт квартир киев