Banner
Ett sätt att väcka liv i ett tråkigt badrum.

Ett sätt att väcka liv i ett tråkigt badrum.

E n riktigt klurig utmaning kom från Emelie:

Hej, jag har en utmaning åt dig, själv har jag, trots inredningsintresse, inte kommit på alls vad jag ska göra. Det jag behöver hjälp med är badrummet i min hyreslägenhet. I övrigt är lägenheten fräsch och nyrenoverad men badrummet är för illa. Det är helt (så när som på ett par skruvhål) så inga renoveringar finansieras av hyresbolaget, och själv är jag fattig student. Badrummet har en tråkig blå våtrumsmatta och gråvitdassiga våtrumstapeter med några skruvhål i på hög höjd. Rören under handfatet är mycket synliga, ett litet badrumsskåp sitter kvar precis ovanför toaletten. En vit handukstork hänger på väggen. Längst in står ett badkar. Det är ganska dassigt ljus dessutom. Har du några tips hur jag kan göra det bästa av situationen?
Mitt förslag är att jobba med starka färger så att blickarna inte dras till de tråkiga grundförutsättningarna. Nu vet jag ju inte vad du har för stil, men så här hade jag gjort om badrummet hade varit hemma hos mig. Hitta ett tema, och följ det!
 • Ett roligt duschdraperi som är lite av en “snackis” är perfekt då det tar ganska mycket plats och dominerar ett litet badrum. Välj ett som passar ditt tema.
 • Mönstrade handdukar är perfekt för att hålla ihop färgskalan. De här är från La Redoute, men tyvärr utgångna.
 • En mysig badrumsmatta täcker delar av det fula golvet och ger fötterna värme.
 • Satsa på snygga detaljer – en fin pedalhink, en rolig badanka, snygga produkter som får stå framme, kanske ett doftljus?
 • Och om du har stora väggytor, fundera på att hänga upp en inramad affisch eller tavla! Självklart ska du tänka till innan du gör hål i väggen med tanke på fuktspärr, men om det redan är skruvhål…
 • Tråkiga rör vill man ju gärna bygga in i ett skåp, men om rummet är litet kan det vara svårt att få plats. Fundera på om det istället går att göra något roligt av dem – kanske linda in dem i färgglad tejp eller måla dem? (Tänk på att du ska komma åt att tömma vattenlås, och att själva vattenrören kan bli väldigt heta.) Detsamma kan man tänka sig med badrumsskåpet – kanske det kan målas/tapetseras?

Translation. Reader Emelie has trouble with her dull bathroom in the rental apartment. My suggestions is bright colours, a fun shower curtain and perhaps a framed poster or two.

#Etiketter
BlueboxMilq

2 kommentarer

///////////////
 1. Sofia

  Åh, vilka underbara tips. Härliga färger på handdukarna.

  Apropå retro så vill jag passa på att tipsa om att du kan vinna salt- och sockerströare från Gense (värde 499:-) hos oss idag. Underbart söta i retrotouch.

  Ha en bra dag,
  Sofia

  0
 2. Emma

  På IKEA finns en fin hylla som man ställer under handfatet, kostar ca 200 kr. Den gömmer fula rör, och samtidigt får man lite lyxig känsla då man har ett bra ställe att ställa fina doftljus, rullade handdukar, små korgar osv på!

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


seo.progressive.ua

https://apach.com.ua

стоковые фото