Jag undrar hur många gånger jag har tipsat om IKEAs matta nu...

Jag undrar hur många gånger jag har tipsat om IKEAs matta nu...

J ag fick ett mail från Charlotta som vill ha lite hjälp med sitt vardagsrum:

Rummet som jag har vill fixa till är vårt vardagsrum med cirka 3 meter takhöjd, vita väggar och fiskbensparkett. Jag har “delat” in rummet i två delar kan man säga, med matbord i ena sidan där jag har ett vitt matbord med Arne Jacobsens myranstolar i teak, ovanför matbordet har jag en arne jacobsen-lampa. Jag hade tänkt mig en matta under men kan inte riktigt bestämma mig för färg.
I den andra delen står en IKEA Karlstad soffa med klädseln Sivik mörkgrå. Jag har en låg vit tv-möbel. Jag funderade på att köpa en ljusgrå ryamatta till soffan men är orolig att de hela ska bli väldigt mörkt och färglöst. Hur ska jag göra för att få till en mysig stämning men ej för sterilt?

Jag tycker du har härliga förutsättningar, Charlotta! Tre meter i takhöjd, fiskbensparkett – det är saker jag drömmer om! Jag skulle ha gjort något i stil med mitt kollage ovan, det vill säga:

 • Satsat på att hålla färgskalan ganska neutral med en fin färgklick – väljer man grönt (som de här krukorna från ) matchar även krukväxterna (mycket fiffigt), men älskar du blått, rött, orange eller någon annan färg istället ska du förstås välja den.
 • Loppisfynda något mer i teak (om du har plats) för att ge mer värme åt rummet och fånga upp nyansen i stolarna. Ett soffbord, en sideboard, kanske några fina satsbord?
 • Du funderar på mattor – förutom min från IKEA kanske ett koskinn skulle vara något? Det blir varken för mörkt eller för ljust och döljer förmodligen fläckar ganska bra.
 • För myskänslan är textilier och belysning det viktigaste. Om du tycker rummet känns mörkt ska du definitivt hålla gardinerna så lätta och tunna som möjligt. Men hitta fina lampor (jag gillar IKEAs ) och bulla upp i soffan med fina kuddar och plädar (dessa från , och ) – relativt billiga sätt att förändra ett rum på.

Translation: Reader Charlotta needed some help to make her livingroom cosy – this is how I would decorate it.

9 kommentarer

///////////////
 1. Johanna Andeon

  Var har du hittat det urfina soffbordet?

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Johanna: Måste erkänna att jag bara bildgooglade upp en vit tv-bänk (eftersom Charlotta beskrev sina förutsättningar så), och nu lyckas jag inte hitta den. Du kanske har bättre tur?

   Maria: Matbordet kommer härifrån:

   0
 2. maria

  snyggt, ett vardagsrum helt i min smak! var kommer matbordet från?

  0
 3. Sirkka

  Loppis är verkligen kul att fynda på, gerså mycket möjligheter till nya kombinationer.

  0
 4. Johanna

  Jättefina tips, känns som att det kan bli en mycket bra bas hemma hos Charlotta! 🙂

  0
 5. Malin

  jättefint!

  Men själv är jag lite uttråkad utav att teak, teak ,teak, marrimekko skålar och koskinn… Vill se lite annat också. Lite som inte håller sig så mycket inom samma genre. Alla som jobbar inom reklam och media och de flesta andra också blir lite väl våta i brallorna för allt från femtiotalet och har varit nu lite för länge!För det känns lite uttjatat och överhypat… Eller det kanske bara är jag…

  Som sagt fin blogg och kul läsning!

  MVH

  Malin

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Malin: Jag kan hålla med om att det blivit lite klyschigt med vissa möbelkombinationer, men det är ändå min stil och jag får ju anta att de läsare som skickar in frågor till mig uppskattar den typ av inredning jag bloggar om och därför vill ha förslag i den stilen. En blogg är personlig och jag behöver därför inte erbjuda mångfald om jag inte själv vill det – och jag vill gärna att den här bloggen i stort sett bara ska innehålla inlägg som jag själv tycker är snygga. Alltså blir det mycket Marimekko, koskinn och teak.

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. .


https://topobzor.info

http://rbt.com.ua

rbt.com.ua