Banner
Istället för ett äkta leopardskinn som låg på golvet på originalutställningen på 1930-talet så är det numera ett fjällkoskinn.

Istället för ett äkta leopardskinn som låg på golvet på originalutställningen på 1930-talet så är det numera ett fjällkoskinn. Och soffan är klädd i den nya (eller snarare gamla) färgställningen av Aramal.

E

n, eller faktiskt flera, nya utställningar har dragit igång på Svenskt Tenn och jag var på pressfrukosten för att få höra bakgrunden i går. Jag tog en massa egna bilder, men glömde så klart kamerasladden idag så det får bli pressbilder så länge. Bakgrunden är alltså att det var 125 år sedan Josef Frank föddes i år – närmare bestämt 15 juli. För att fira detta har Svenskt Tenn ordnat tre små utställningar i butiken som är baserade på bilder från utställningar på 1930-talet i bland annat New York. Inredarna har rotat fram gamla möbler ur arkivet och bytt ut några saker på bilderna mot nya, uppdaterade versioner.

Skärmen i bakgrunden är prydd med påklistrade växtbilder – snyggt och lätt att göra själv.

Skärmen i bakgrunden är prydd med påklistrade växtbilder – snyggt och lätt att göra själv.

Det som slår en är hur fantastiskt väl Svenskt Tenn stått tidens tand – inte nog med att möblerna från den tiden håller än idag, utan bilderna från 1930-talsutställningarna ser dessutom moderna ut. Jag tycker också att Svenskt Tenns egna inredare är otroligt duktiga, särskilt med tanke på att de faktiskt är begränsade till butikens sortiment.

Arkivmöbler och nya möbler i en fin mix.

Arkivmöbler och nya möbler i en fin mix.

Fram till mitten av augusti finns utställningarna kvar. Dessutom – inte med på bild här – så har inredarna gjort en modern, lite mer urflippad utställning i den stora utställningsytan närmast Strandvägen. Den kommer det bilder på framåt söndag när jag är hemma igen och har kamerasladd – för nu bär det av till loppisarna i Dalarna!

Translation: I went to the presentation of Svenskt Tenn’s new exhibitions celebrating that it was 125 years ago that Josef Frank was born.

#Etiketter
Svenskt Tenn

3 kommentarer

///////////////
  1. jelena

    Kommer du lägga upp fler bilder från Svenskt Tenn? Det skulle uppskattas!

    0
  2. Pingback:Svenskt Tenn – igen | Tsoydesign – inredning och design som blogg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


http://101binaryoptions.com/binary-options-brokers-that-accept-okpay/