Banner
Question mark chair från Tonon. (Hihi.)

Question mark chair från Tonon. (Hihi.)

U nder de dryga 18 månader som Tsoydesign funnits till har jag aldrig haft en frågestund här i bloggen. Det är ju inte direkt lika vanligt förekommande i inredningsbloggar som i mode/livsstil-kategorin, men nån gång ska ju vara den första!

Jag har ingen som helst aning om ni verkligen undrar något om mig eller ej, så risken är ju överhängande att det här blir ganska pinsamt och att kommentarsnollan skrattar mig i ansiktet livet ut, men äsch – det bjuder jag på i så fall!

Alltså – undrar du något om mig, om bloggen, om mitt jobb, journalistyrket, hur det är att vara den enda kvinnan på jorden som inte gillar choklad eller något annat viktigt eller oviktigt, fire away! Jag tänkte sätta mig och svara på frågorna under helgen (alternativt inse att jag inte är så intressant som jag tror…), så fram till dess går det finemang att ställa frågor.

Translation: I’ve never had a Q&A in this blog, so I thought I’d have one now! If you have a question you’d like to ask me, about me, my blog, my job (I work at ELLE magazine in Sweden and as a freelance writer a little bit on the side) or anything else, go ahead! I’ll answer the questions this weekend!

#Etiketter
frågestundTonon

11 kommentarer

///////////////
 1. T

  Fråga 1:
  Hur får du reda på alla trender i inredningsvärlden? Andra bloggar? Tidningar? Mässor?

  Fråga 2:
  Vem tror du inspirerade dig till den inredningsstil som du har idag som vuxen?

  Fråga 3:
  Hur såg ditt barndomshem ut inredningsmässigt?

  Kram!

  0
 2. Åse - Interiörguiden

  Jag är lite nyfiken på ditt jobb och utbildning, vad har du för bakgrund och hur har du tagit dig in som journalist för inredningstidningar?

  Tack för en riktigt bra blogg!

  0
 3. Anna

  Hur kom du på att du ville jobba med inredning?

  Var det självklart att satsa på den banan du valt eller har du haft andra yrkesfunderingar, kanske även de inom inredningsbranschen?

  Vad är det bästa resp. sämsta med att ditt jobb som frilans?

  0
 4. Nina

  Jag undrar vilka inredningsmagasin du kan rekomendera, och varför? Är nyss inflyttad i en ny lägenhet och vill ha inspiration i massor!!! Tack!

  0
 5. Frida

  Okej. Jag tar chansen. Rak fråga, jag vet, men jag är sjukt nyfiken. Vad tjänar man egentligen på att skriva en bok? Mellan tummen och pek, om du inte vill säga exakt. Är det mödan värt om man sitter på en idé? Avgörs det av förlaget eller pitchar man priset själv? Och hur kommersiell måste idén vara. Hur många ex. är normalförväntad förstaupplaga. Många frågor blev det 🙂

  0
 6. Em

  Först vill jag säga att jag läser din blogg varje dag och uppskattar den mycket, så tack!

  Jag undrar som någon ovan mest vad du har för bakgrund och hur du lyckats fixa så roliga jobb 🙂
  Sen undrar jag också om den här bloggen bara är ett fritidsintresse eller om den inte också är lite lönsam? Kan du jobba lite mindre tack vare att bloggen drar in lite pengar? Inte för att bloggande inte också är ett slags jobb (iallafall tidskrävande!), men du förstår kanske hur jag menar 🙂

  0
 7. Ylva

  Vill passa på men har för tillfället ingen fantasi..
  Egentligen borde jag undra massor eftersom jag just har flyttat till min första etta (bara andra hand, dock, men ändå!).

  Men kom att tänka på en grej iaf när jag såg inlägget om “moodboard”. Är lite sugen på att ha nåt åt det hållet på väggarna, men vet inte riktigt hur jag ska gå till väga. Vill inte sätta massor nålar i väggarna. Har funderar på en anslagstavla men hittar inga modell större. Har du några bra tips?

  Och så en till fråga, eftersom jag nu bor i en liten etta, med ett avlångt rum + kokvrå och hall. Hur ska jag tänka med inredning, just nu tänker jag mest alla möbler mot väggarna och utrymme mitt på golvet, men sjutton vet om det inte vore smart med lite “avdelat” också. Jag får nog testa mig fram, hehe. Men du kanske har något man skulle tänka på när man försöker göra sin etta till ett trevligt ställe med plats för det mesta.

  Tack för en bra blogg!

  /Ylva

  0
 8. Wilma

  Eftersom du har ett ben i modevärlden och ett i inredningsvärlden – Vad brinner du mest för, mode eller inredning? Hur mycket tycker du att de påverkar varandra idag, ser du en stor skillnad mot för säg fem år sedan?

  0
 9. Titi

  Takk for en veldig bra og inspirerende blogg! Gjør du fremdeles innredningsforslag hvis man sender inn et “problem”? For eksempel å sende inn en plantegning av vardagsrummet vårt, som jeg synes det er umulig å innrede… det hadde vært så fint å få noen ideer til planløsning og stil!
  Hilsen fra Norge

  0
 10. Josefin

  Hej Maria,

  Gillar verkligen din blogg och tittar in ett par gånger i veckan för lite skön inspiration. Ditt språk är bra och att du tar dig för en rad spännande projekt som inspirerar.

  Nu till min fråga:
  Vi bor i en sekelskifts lägenhet som vi nu renoverar. Nytt badrum i jordnära färger är sedan ett år tillbaka klart. Alla rum utom ett har fått orginal brädgolvet tillbaka som laserats vitt. Vi gillar klassisker och kör kristallkrona i stora rummet, vitlaserat parkettgolv och en hel del Bruno Mathsson Int och Källemo, spetsat med kartell och hittat å arvt.
  Nu till köket, det är stort och takhöjden är 3.60. Vi har idag ett stort vitt bord i vit laminat med 6 st Eames stolar. Köket är vitt från 1980-talet släta trista gulnande luckor. Vi har redan bytt vitvarorna till rostfritt stål och nu ska resten av köket som har vitlaserat brädgolv få sig ett lyft. Vår budget är 10 000 kronor. Vad hade du satsat på?
  Färger, tankar, ytor etc.

  Mer än tacksam för din hjälp och kompetens!

  Hälsningar

  Josefin i Malmö

  0
 11. Veronika

  Åh vad roligt! =D

  Jag undrar lite hur mycket tid du lägger på att följa olika inredningbloggar, tidningar etc om dagen? Jag känner inte att jag hinner lägga alltför mycket tid på det, så vilken blogg ska jag läsa om jag bara läser en (utöver din såklart!).

  Är du någonsin färdig med inredandet av ditt hem eller går det i cirklar som för många anra (mig, ehm..)? Att när du egentligen är helt klar så börjar du om med ett rum för att du tröttnat på det?

  Vad är ditt mest onödiga inredningsköp? Vilket inredningsköp är du mest nöjd med?

  Och varför bloggar du inte oftare??? (Högst retorisk fråga men du får gärna svara om du vill fylla ut utrymmet).

  Åh, just det, när jag ändå har din uppmärksamhet! Kan du snälla snälla göra en klä en kammare à psykologmottagning?!

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


http://www.aqua-room.com.ua/