Banner
Tänk att låsa upp dörren och hitta detta!

Tänk att låsa upp dörren och hitta detta!

Att det finns såna här historier i vår uppkopplade, oromantiska tid gör mig ganska lycklig! Bilden föreställer nämligen en våning i Paris som varit låst i 70 (!) år utan att någon satt sin fot innanför dörren. Våningens ägarinna flydde till södra Frankrike när andra världskriget bröt ut och återvände aldrig, utan dog nu 2010, 91 år gammal.

En uppstoppad struts och tavlan av Giovanni Boldini.

En uppstoppad struts och tavlan av Giovanni Boldini.

När man började reda ut hennes ägodelar och affärer blev det dags att öppna dörren till hennes gamla hem som alltså stått igenbommat i alla år (hyran hade dock betalats hela tiden) och förutom att man öppnade dörren till ett hem där tiden bokstavligen stått stilla så hittade man också en okänd konstskatt – tavlan på bilden, som sedan auktionerades bort för 2,1 miljoner euro. Den föreställer Marthe de Florian, en skådespelerska som också var konstnären Boldinis musa – och det var hennes dotterdotter som ägde lägenheten.

En lite mindre värdefull figur – Musse!

En lite mindre värdefull figur – Musse!

En fantastisk historia, som du kan läsa mer om här och här. Spännande, inte sant?

Translation: An amazing story about a Parisian flat left abandoned for 70 years without anyone knowing what was behind the locked doors. Among all the pretty furniture and stuffed animals they found a painting worth 2,1 million euros…

5 kommentarer

///////////////
 1. Nilla

  Spännande! Helt klart fantastiskt, som en saga!

  0
 2. kajsa

  Shit. Jag ryser nästan, så magiskt känns det. Älskar tanken på att allting bara stått helt blixtstilla därinne medan världen utanför har rört sig, förändrats, skakats om och på alla sätt i en gigantiskt dynamik snurrat vidare, och runt. Vill liksom se en film om det eller bara gå omkring där inne och försiktigt röra alla saker, stryka med fingrarna över dammlagrena och insupa atmosfären. Magi är vad vad det är.

  0
 3. Isa

  skitsnyggt. ren inspiration.

  http://www.isabsson.se

  /Isa

  0
 4. Lilla jag

  Oj vilken fascinerande historia!

  0
 5. Josefine

  men åh vad vackert det var!

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


ukrterminal.kiev.ua

velotime.com.ua

www.topobzor.info