Banner
Snyggt, snyggare, snyggast på tv.

Snyggt, snyggare, snyggast på tv.

Njuter ni också av kläderna, interiörerna och dramatiken i Mad men? Jag har betat av de första tre säsongerna under hösten och även om jag inte riktigt är ett hardcore-fan av serien utan bara en “vanlig tittare” så älskar jag så klart estetiken – vem gör inte det? Här kan man läsa lite mer om hur inredningen har tagits fram, och det gläder mig att mycket, mycket få av möblerna, tygerna och prylarna är producerade för serien – det mesta är faktiskt original. Jag gillar också att serien inte är översållad med designklassiker, för kom igen – det är klart att man inte visste på den tiden vad som skulle bli klassiker eller ej. Det känns trovärdigt att man känner igen sig i de organiska formerna och de jordnära färgerna, men att man inte kan sitta och bocka av Eames-stolar på löpande band.

Sen kan jag också tipsa om att Jennie som bloggar här på Elle.se nyligen intervjuade några av skådespelarna och då passade på att kika bakom kulisserna. Och så måste jag så klart klämma i med en liten bildkavalkad från serien:

Bettys omdesignade vardagsrum från säsong tre.

Bettys omdesignade vardagsrum från säsong tre.

Kontorsmiljön på Sterling Cooper.

Kontorsmiljön på Sterling Cooper.

Hemma i Bettys kök. Rutiga tapeter!

Hemma i Bettys kök. Rutiga tapeter!

Mera kök – lite mer realistiskt, lite mindre überdesignat.

Mera kök – lite mer realistiskt, lite mindre überdesignat.

En tidig bild från Peggys lägenhet.

En tidig bild från Peggys lägenhet.

Tänk om dagens konferensrum såg ut så här?

Tänk om dagens konferensrum såg ut så här?

Sänggaveln är en av de ytterst få saker som tillverkades för seriens skull och inte köptes i original.

Sänggaveln är en av de ytterst få saker som tillverkades för seriens skull och inte köptes i original.

En annan sänggavel, en annan kvinna...

En annan sänggavel, en annan kvinna...

Och när man har ett huvudrollspar som ser ut så här så är det inte så konstigt att...

Och när man har ett huvudrollspar som ser ut så här så är det inte så konstigt att...

...det förr eller senare tillverkas såna här – Mad men-Barbies.

...det förr eller senare tillverkas såna här – Mad men-Barbies.

Sen måste jag också tipsa om att det i nya numret av ELLE som kommer ut i dag finns ett smashing erbjudande – alla de tre första säsongerna på dvd och ett riktigt klassiskt rött läppstift till kanonpris! Erbjudandet är för ELLEs prenumeranter, men är du inte prenumerant redan kan du förstås bli för att kunna utnyttja erbjudandet. Julklapp till någon eller dig själv? Jag tänkte slå till för egen del!

Translation: Love the Mad men interior style of course, as well as the clothes. Here are some shots from the show!

#Etiketter
Retro

2 kommentarer

///////////////
 1. Anna G.

  Åh vilket härligt inlägg, jag som älskar Mad Men!! Mitt nästa projekt är att klicka hem några av de där runda glasen med silverkant som Don Draper sörplar whisky i på sitt kontor hela dagarna. Heter tydligen Roly Poly glasses och finns på Etsy då och då, men om det är någon som kan tipsa om fler köpställen så är jag intresserad!

  0
 2. Emelie

  Visst är väl Orrefors Street glas också med i Mad Men? Annars blandar jag ihop det med någon annan serie.

  De är oavsett väldigt fina, och ska få flytta in i mitt barskåp!

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


https://velotime.com.ua

купить ситроен