Banner
Formex pressfrukost, alla foton: Maria/Tsoydesign.

Formex pressfrukost, alla foton: Maria/Tsoydesign.

Formex blev som vanligt en lite stressad grej för mig, som den här gången satt i lämning med ELLEs marsnummer och därför rusade igenom mässan på drygt tre timmar. Men jag hann med pressfrukosten i alla fall (ihopsnickrad av bland andra teamet bakom efterrätterna på Victorias bröllop, så det var mumsigt värre) och fick höra mer om temat bakom årets mässa. Glorious mix heter det som bekant, och hintar tydligt om en slags dekadent poolpartystil från 60/70-talet med mycket färg (lila, turkos, citron), mycket metaller och en ganska rejäl dos kitsch.

Öppningsutställningen med pool och allt.

Öppningsutställningen med pool och allt. Längst upp till höger hänger en av Maria Montazamis tofsar (hon var själv där och drog så klart mängder av folk till sin monter), snacka om bra tajming ...

Efter de senaste årens industriella och råa estetik känns klivet låååångt till guldförgyllda speglar, blank satin och glamchic inredning, men man ska aldrig säga aldrig … Personligen är det här “fel” retrostil för mig som föredrar det skandinaviska 50/60-talet, men däremot känns det ganska härligt med all färg och skaparlusta. Ungefär samma sak händer inom modevärlden just nu, där det inför vårkollektionerna 2011 sägs att modeskaparna “har roligt på jobbet igen” efter lågkonjunkturer och mer försiktig, minimalistisk estetik. Där hittar vi också citroner, bananer och en dos kitsch hos till exempel Prada och Stella McCartney och inredningsvärlden ligger ju alltid minst ett år efter så det här känns som vanligt logiskt. Och lite humor är ju faktiskt aldrig fel, varken inom mode eller design.

WIS design låg bakom Coffee corner, en orgie i turkost och orange.

WIS design låg bakom Coffee corner, en orgie i turkost och orange.

Och färgprakten gick igen i många av utställningarna förstås, vilket onekligen kändes rätt härligt i vintermörkret som råder, men när man sedan kryssade runt på övriga mässan så såg det ut så här (med en del undantag):

Industriellt, känns det igen? Här diverse detaljer från PB Home, Trademark living, Interstil interiör och Dixie.

Industriellt, känns det igen? Här diverse detaljer från PB Home, Trademark living, Interstil interiör och Dixie.

Det var ungefär vad jag hann med, men med tanke på hur många bloggare som var där finns det garanterat mer utförliga rapporter på annat håll …

Translation: Some pics from the Formex fair, where the main theme was Glorious mix with inspiration from 60s/70s glam.

#Etiketter
Formex

4 kommentarer

///////////////
 1. enannanhelena

  Kul, med en liten glimt av Formex hos dig. Kontraster kan man tydligt konstatera, alltså mellan det härligt mönstrade, färgsprakande och det grafiskt, avskalade industriella. Turkost är en absolut favorit hos mig, nu blev jag sugen på att kombinera med lite orange accent till det. Fin inspiration!
  /helena

  0
 2. studio karin

  ….Men här var det finast bilder 🙂 Och jag håller med, steget är lååååååååångt till denna stil sett utifrån var vi nu befinner oss. En 180 gradersvändning. Men snyggt och inspirerande likaväl 🙂

  karin

  0
 3. malin

  Älskar den färgstarka 60/70 tals stilen. Kul att den kommer tillbaka 🙂

  0
 4. Elin

  Åhh, en sån tofs måste jag ha! Inte vet jag var jag ska ha den men, precis som självaste Maria säger så kanske de som upptäcker toffsarnas värld aldrig ångrar sig. 😉

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


showroom-kiev.com.ua

купить кожаную куртку мужскую

http://rbt.com.ua/dizajn-detskoj-komnaty/