Banner
... är på't igen.

... är på't igen.

En lägenhet som är till salu, och porträtteras “Fantastic Frank-style” i annonsen. Jag undrar hur väl de egentligen funkar, de här kreativa presentationerna? Känns de bara flummiga, eller känner man sig inspirerad att flytta in? Kollar man mer på trasiga rosor än på planlösning och vitvaror – på gott och ont?
Translation: Another apartment for sale, via Fantastic Frank.

#Etiketter
Fantastic Frank

12 kommentarer

///////////////
 1. Jenny

  Åh sånt här tycker jag är bara trams, trams, trams. Att visa en lägenhet där fokus ligger på uppdukade frukostbord, tjusiga små stilleben eller, som här, rosenblad tycker jag mer handlar om att uppmärksamhet och effektsökeri från mäklarfirman i fråga eftersom deras bilder ofta älskas av diverse inredningsbloggar etc än att sälja lägenheter. Visst, jag kan köpa att det säkert drar in en del klienter (sådana som drömmer våta drömmar om att se sina hem i en inredningstidning). Men när mäklarfirmorna leker inredningstidningar så känns det som att de glömmer att de faktiskt ska sälja lägenheter. Och när du letar bostad, planerar dina visningar och överväger att punga ut med ett groteskt antal miljoner för ett alldeles för litet antal kvadratmeter så betyder rosenblad och liknande trams ärligt talat shite. Då vill man få en känsla för hur lägenheten faktiskt ser ut. Punkt. Klart att man gillar att titta på en snygg och fräsch lya, men kom igen, närbilder på handtag, snygga designerlampor, hotellfrukostar etc är ju så galet over the top. Eller är den här trenden ett tecken på att fler folk faktiskt inte bryr sig om sånt som faktiskt är rätt viktigt (planlösning, vitvaror, hur rummen faktiskt ser ut) utan hellre låter sig förföras av en snygg spegeldörr, snygga inredningsdetaljer (som tillhör säljaren och alltså inte kommer att stanna i lägenheten) eller hur läckert det ser ut med rosenblad (kan inte släppa dessa rosenblad…) över hela köksgolvet?

  0
 2. Jenny

  Hej!
  Gillar din blogg jättemycket!
  Har en liten fråga angående Andy Warhol affischerna med text. Finns de fortfarande att köpa på Moderna Museet i sthlm? Vet du annars var de kan finnas?

  Tack!
  /Jenny

  0
  1. Maria Soxbo

   Jenny: Ser att du redan fått svar, men tyvärr är det just så – Warholaffischerna finns inte i webbshoppen. Du får anlita någon stockholmare som ombud! =)

   0
 3. Sandra

  Hej! Du har antagligen lite koll… Finns det ngn bra inredningsblogg med fokus retro? Typ 50/60-tal? Behöver inspiration.

  Mvh

  Sandra

  0
 4. Erica

  Jag blir bara irriterad över sådana här annonser. Älsar vackra interiörbilder men tycker de hör hemma i andra forum än bostadsannonser. Jag får också känslan av att de vill dölja nåt, alla rosor distraherar verkligen!

  Här i Norge finns en fastighetsförmedlare som har en lime i sin logo. För ett tag sen var det en artikel om deras “smygreklam” i sina annonser; de la nämligen en lime på alla bilder. Ganska ofta helt omotiverat… Se bara på bild 10 i bildspelt – vem tycker det är läckert med en lime i toapappershållaren?!? 🙂
  http://www.aftenposten.no/bolig/boligokonomi/article3655402.ece

  0
  1. Maria Soxbo

   Erica: Hahaha, det där tyckte jag var ganska roligt trots allt! Rätt smart, även om det distraherar!

   0
 5. Hem-ligheter

  Jenny jag kan svara på din fråga om affischerna :-). Dom finns att köpa på moderna museet och det är det enda stället dom säljs på. Fick 4 i julklapp av mannen min och han var tvungen att ta sig dit då dom inte skickade eller så.

  0
 6. Sofie

  Haha, det här är ju skitkul. De flesta normalt funtade människor måste ju bli roade/irriterade av detta. Detta avskräckerju mer än det lockar. Om annonsen ser ut så här, tänk er då mäklaren! Haha. Och hur kommer lägenheten se ut på själva visningen? Humor på hög nivå. Även om jag tror att annonsen är allt annat än ironisk. Tyvärr.

  0
 7. Camilla

  Jag håller med er andra, känns bara fånigt. Är alla mäklare wannabekonstnärer eller försöker de distrahera köparna från det som är viktigt? Speciellt när det gäller husannonser där det är så viktigt att få veta vad källaren är i för skick, om grunden är bra, yttertaket osv osv. Då kan jag bli rejält trött på närbilder av ett handtag eller som här, rosor i handfatet. Undrar om de fyller lägenheten med kolsyrerök för att få den rätta stämningen vid visningen?

  0
 8. Jenny

  Camilla: hahahaha, kolsyrerök. Ja det kanske är nästa grepp när blommor, frukostbord och noncharlant (men ack så välplanerat) slängda kläder på en stol har spelat ut sin roll.

  0
 9. Mattias på Fantastic Frank

  Tack för all bra feedback :-). Fantastic Frank Fastighetsmäkleri värdesätter traditionen i mäklaryrket och värnar om god service och kvalitet såsom alla andra mäklare. Men när vi säljer våra lägenheter försöker vi hitta själen i lägenheten och förstärka dess karaktär. Det gör vi med små medel, i det här fallet några vackra rosor, och med mycket energi/estetik under fotograferingen. Till skillnad från andra mäklare tar vi inte bilder med vidvinkelobjektiv och vi ställer inte dit vita IKEA-möbler bara för att det ser fräscht ut – istället tar vi de möbler som redan bor i lägenheten idag och lägger till lite energi och några små detaljer (gott bröd, snygga kläder, coola skor, vackra romantiska rosor, eleganta tidningar). Givetvis uppskattas det inte av alla :-), även om det tilltalar väldigt många inredningsintresserade, men vi vill hellre att några få ska älska lägenheten (och därmed betala mer för den) än att den ska tilltala alla i hela världen.

  0
 10. Mattias på Fantastic Frank

  Jenny: Och ni andra… håll ögonen öppna… för det är inte kolsyreis som är vår nästa grej, det är något bra mycket häftigare än så. Stay tuned 😉
  (dock bör tilläggas att kolsyreis är rätt så schysst i hem – en kompis till mig har ett kolsyreisbad hemma som han brukar ställa fram på fester)

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


уборка в школе

генеральная уборка помещений цена

ремонт домов стоимость