Banner
Gult är inte det minsta fult, men det visste ni ju redan.

Gult är inte det minsta fult, men det visste ni ju redan.

Hur mycket gult finns i ditt hem? I mitt finns, öh, inget alls, förutom möjligen äggulor den här veckan. Men jag skulle inte tacka nej, jag tycker verkligen att det är superfint – och i mammas sommarstuga är “mitt” sovrum solgult så det räcker och blir över.
Och eftersom det är påskvecka så är väl det här ett väldigt lämpligt tema, så jag gjorde en “Skapa stilen” utifrån de här två fina bilderna jag fann via ett gammalt inlägg hos Purple area. Dock stör det mig något ofantligt att jag inte kommer på vem som designat det trebenta bordet på den vänstra bilden, så om någon vet får ni väldigt gärna berätta.

Gul Tolix från Blacknwhite, IKEA PS Bruse från IKEA, IKEA PS ljushållare från IKEA, Lampa Octo från Rummet, kanna Grand Cru från Frapp, Bord DLM från Hay/Svenssons och en mullvadsgrå Eames som jag googlade upp men inte lyckas hitta en svensk återförsäljare av …

Translation: Well, who would have thought that yellow would be the colour of choice this week, huh? I really like it though, and wouldn’t mind living like this all year round.

6 kommentarer

///////////////
 1. Josefine

  Är ganska lugn gällande just gula “detaljer”; har en gul vas på TV-bänken men det känns som det räcker eftersom jag förra våren gick och målade väggen bakom min vita stringhylla gul.

  Va lite orolig att jag skulle tröttna fort men än så länge gör den mig fortfarande bara glad!

  0
  1. Maria Soxbo

   Josefine: Gult GÖR en verkligen glad, det är precis så jag känner när jag kommer in i mitt gula sovrum i mammas sommarstuga. Men detaljerna låter härliga!

   0
 2. Josefine

  Glömde dock bort mitt älskade Anthropology-inköp från i höstas: en “smörgömma” i gult (en dam m gul klänning) som ju står i hyllan. Och i hallen en vas med den gula “boll-blomman”…

  Så det va visst inte fullt så lugnt på detaljfronten som jag trodde!

  0
 3. Josefine E

  Jag älskar gula detaljer! Jag har DLM bordet i gult och en gul filt från Klippan. Det är Thomas Bentzen som designat DLM för Hay. DLM står ju för dont leave me vilket ja tycker känns lite mysigt:)

  0
  1. Maria Soxbo

   Josefine E: Det låter superfint!

   jojo: På DWR verkar den heta “Sparrow”: http://www.dwr.com/product/designers/d-g/charles-ray-eames/eames-molded-plastic-dowel-leg-side-chair-dsw.do?sortby=ourPicks

   0
 4. jojo

  letar efter just den fargen pa eames stolen…den mullvadsgra alltsa. Bor ej i sverige..vet du vad den “officiella” fargen heter? Alt. art. nr?
  Stort tack for alltid inspirerande blogg!

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


best-cooler.reviews/choose-your-best-igloo-cooler-igloo-coolers-for-all-your-needs/