Banner
Fantastisk silhuett, det ser nästan ut som att den dallrar i hettan.

Fantastisk silhuett, det ser nästan ut som att den dallrar i hettan.

Riktigt läcker arkitektur kan verkligen få mig på fall och även om jag sällan bloggar om sånt så måste jag nästan visa den här otroligt läckra Chicago-skrapan med balkonger to die for. Med sina 82 våningar är den tydligen också den högsta byggnaden i världen som skapats av en kvinnlig arkitekt (Jeanne Gang) och det är ju bara att lyfta på hatten för gott hantverk. Jag stötte på det här fyndet i LivingETCs blogg (eftersom jag aldrig varit i Chicago). Läckert, inte sant?

Hisnande vy från balkongerna.

Hisnande vy från balkongerna.

Translation: I don’t blog about architecture very often, but it’s not because of a lack in interest. This skyscraper, the highest in the world by a female architect, blew me away when I saw it on LivingETC’s blog.

4 kommentarer

///////////////
 1. tinajo

  Åååh – nu längtar jag ÄNNU mer till Chicago; ska dit i början av september! 🙂

  0
  1. Maria Soxbo

   tinajo: Lyllos!

   0
 2. Linnea

  Tog en guidad båttur med arkitekturtema när jag var i Chicago förra året, rekommenderas! Tror också det var första (och enda?) skyskrapan i Chicago av en kvinna och att designen var en subtil flirt med både vattnet och klassiska Marina City-byggnaderna.

  0
  1. Maria Soxbo

   Linnea: Åh, det låter ju som en superintressant “turistgrej” att göra! Bra tips!

   0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Был найден мной интересный портал про направление жидкие гвозди http://kompozit.ua