Mitt nya soffbord, än så länge fortfarande på lager hos Bukowski.

Mitt nya soffbord, än så länge fortfarande på lager hos Bukowski.

Jag är ju som bekant ett fan av nätauktioner, men har jag faktiskt aldrig vågat mig på – förrän nu! Häromdagen vann jag bordet ovan, det heter Mondo och är designat av Karl Erik Ekselius för Joc Möbler. Nu ska det direkt sägas att det inte har ett dugg med formgivaren att göra, utan enbart att jag gillade utseendet på det och är lite trött på att ha två flyttkartonger som soffbord i sommarhuset. Hur som helst – det var lätt som en plätt att buda på , det man bör veta är:

 • För varje gång ett bud läggs i slutminuterna så förlängs auktionen lite. Det tjänar alltså ingenting till att lägga ett bud i sista sekunden som på eBay – förutom att man ger “motståndarna” lite mindre tid att lägga nästa bud.
 • Du kan lägga ett maxbud direkt så budar sajten åt dig så länge det räcker.
 • På klubbpriset läggs en köparprovision på 22,5 procent och en slagavgift på 50 kronor.

Med andra ord blir det lite dyrare än slutpriset, men det går ju att räkna ut i förväg och anpassa sitt maxbud efter det. I helgen ska jag hämta upp bordet (pepp!) och förhoppningsvis går det in i vår minibil – annars blir det taxi …

Translation: I bought my first thing from Bukowskis market the other day – a table for our summerhouse!

11 kommentarer

///////////////
  1. Maria Soxbo

   Sara: Ja, det är det jag hoppas! =)

   0
 1. Anna G.

  Och skulle det mot förmodan inte passa på Gotland så är det bara att skicka hem det till mig! 😉

  0
  1. Maria Soxbo

   Anna G: Haha, ska ha det i åtanke, lovar!

   0
  1. Maria Soxbo

   Mackapär Ulrika: Ingen orsak!

   Annika: Haha, vilken slump! Såg du att det fanns tv? Båda är sålda nu (det andra lite billigare, hmpff), men knasigt att två såldes samtidigt!

   0
 2. Annika

  Jag kikade på det bordet i veckan. Jättefint! Kul att det hamnade hemma hos dig.

  0
 3. Linnéa - finheter

  Så snyggt! Vad får man ge för ett sånt? (jag är totalt oinvigd i det hela så jag saknar hum) O, nej du behöver inte svara om du inte vill.
  Jag har ganska många ikea-möbler här hemma så jag byggde mig ett eget soffbord. Garanterat ingen som har ett likadant iaf : )

  0
  1. Maria Soxbo

   Linnéa: Jag vann budgivningen på 950 kr (utropspriset var 1500 kr), och så tillkommer ju lite avgifter, så typ 1100 kr. Helt okej tycker jag.

   0
 4. Linnéa - finheter

  Oj, det lät riktigt billigt. Det låter ju som Ikea-pris. Vilket fynd! Så man kan alltså få det till ett pris under utropet. Nån typ av skambjudning? På Tradera kan man inte buda hem något under utropspriset.

  0
  1. Maria Soxbo

   Linnéa: Budgivningen verkar så gott som alltid starta under utropspriset, som är en värdering av vad möbeln/saken är värd. Det är tänkt som en vägledning för köparen, och slutpriset kan hamna både långt över och långt under.

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. .


www.steroid-pharm.com

www.granit-sunrise.com.ua