Banner
Massor av bär räddar den mest taffliga marängglasyr.

Massor av bär räddar den mest taffliga marängglasyr.

Igår hade jag ett gäng snygga kollegor på middag hemma hos mig och eftersom en av dem snart fyller år tog jag det som en ursäkt att få bjuda på tårta till efterrätt. Jag tycker nämligen att det äts för lite tårta, och framför allt är det roligt att göra dem! Jag var dessutom sugen på att testa att göra en regnbågstårta (“rosa” regnbåge då) efter att ha sett Call me cupcakes fantastiskt fina tårta (och lika fina bilder på densamma). Jag snodde idé, recept – tutti!

Högsta tårta jag någonsin bakat, det är ett som är säkert.

Högsta tårta jag någonsin bakat, det är ett som är säkert.

Eftersom jag inte på något vis är lika skicklig som Call me cupcake så garderade jag redan på förhand genom att köpa en massa bär att garnera med. Då syns det mindre att den lutar, tänkte jag.

Fem lager. Fyra fick vara med på bild, den femte smeten var redan i ugnen.

Fem lager. Fyra fick vara med på bild, den femte smeten var redan i ugnen.

Och resultatet? Tja, jag tycker att recepten smakade väldigt “amerikanskt” – vi svenskar som är vana vid fluffig sockerkaksbotten hajar till en smula när det är sponge cake – den är ju betydligt mer kompakt. På sidan gör det att tårtan är lättare att bygga på höjden eftersom bottnarna är stadiga, så att en rookie som jag kan lyckas på första försöket. Marängfluffet var dock gott!

Jag använde geléfärg, det krävdes max ett kvarts kryddmått totalt. Jag vägde noga upp smeten i fem lika skålar, tillsatte litelite färg i varje skål och fyllde sen på tills jag hade fem nyanser. Tyvärr hade jag bara en form (15 cm), så jag kunde bara grädda en botten i taget (tidskrävande), men det funkade så klart ändå. Som fyllning hade jag varannan hallonsylt, varannan lemoncurd. Och rätt fin blev den ju för att vara första försöket! Dock skulle jag nog välja ett annat recept nästa gång för att få lite mindre kompakt konsistens.

Så vad tycker ni – får jag godkänt för min lite wonky tårta?

Translation: I made my first rainbow cake the other day, and it turned out pretty ok! The idea came from Call me cupcake but the recipe for the cake itself is American and it’s actually pretty far from how Swedish cakes usually tastes – much more compact.

9 kommentarer

///////////////
 1. Anna

  Klart godkänd! Man blir som lite baksugen ja… =)
  Fin onsdag på dig!
  -Anna

  0
  1. Maria Soxbo

   Anna: Den var lätt att göra, även om det tog tid! =) Och tack detsamma!

   0
 2. Linda

  Hej Maria! Vad kul att du tog dig tid att baka “min” tårta! Jag håller med dig angående receptet, och det märks att det är amerikanskt. Jag kommer troligen göra tårtan en gång till, fast med ett mycket mindre kompakt recept. Din tårta ser iallafall otroligt fin ut på bilderna!

  0
  1. Maria Soxbo

   Linda: Åh, tack! Och herreGUD vad du är duktig, tycker både dina bakverk och bilder ser helt fantastiska ut! Hoppas du bloggar om den om du testar igen, för det vore skoj att få ett bättre recept att prova nästa gång! =)

   0
 3. Anna

  Den ser helt fantastisk ut! Det skulle inte spela nån roll att den är lite kompakt. den är ju så fin!
  Väldigt trevlig blogg föressten!

  0
  1. Maria Soxbo

   Anna: Tack!
   Sara: Du skulle ha ätit MER! =)

   0
 4. Sara

  Den smakade ljuvligt!

  0
 5. Pikadolly

  Amerikansk men smarrig! Jag var så mätt annars hade jag ätit mycket mer. Bra jobbat Maria! Tack för receptet Linda.

  http://pikadolly.blogspot.com

  0
 6. Viv

  Ut med macaroooons i modevärlden, in med Rainbow Cakes! http://daniel.cafe.se/milano-springsummer-2012-sondag/prada4-3/

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


http://nissan-ask.com.ua/

karter-kiev.net/zaschity-kartera/seat-72.html