Vi beklagar ju oss rätt ofta över att samma bilder, samma hem, valsar runt varv efter varv i bloggosfären, vilket inte är så konstigt eftersom många av oss läser samma tidningar och bloggar som inspirationskällor. Men ibland blir det tvärtom – när senaste numret av Sköna hem damp ner i brevlådan så insåg jag att det lilla dockhuset till jaktstuga som fanns med kändes bekant. Och mycket riktigt, jag bloggade om det för över ett år sen. Då hade det publicerats i New York Times, och sen gått den amerikanska bloggrundan efter det.

Senaste numret av Sköna hem.

Senaste numret av Sköna hem.

Samtidigt såg jag Jennifer Janschs fina hem i samma nummer (som på det hela taget var mycket inspirerande!) och tänkte “men det där coola hemmet har jag inte sett förut” – tills jag googlade, och hittade det för tre år sen, hos … . Nu ska sägas att jag inte har den nya tidningen framför mig och det är absolut möjligt att Jennifer flyttat sen förra reportaget gjordes och att det här är en ny lägenhet. Och även om det inte är det så behöver det inte vara fel att åka tillbaka till samma hem några år senare och se hur det förändrats. All inspiration är bra, så det här är egentligen inte alls kritik mot varken Sköna hem eller andra inredningstidningar – det är inte lätt att hitta fantastiska hem som ingen annan redan upptäckt. Men visst undrar man ibland hur vi kan vara sju miljarder människor på jorden – och ändå räcker inte inredningsfullträffarna till?

Translation: Sometimes it seems like the same homes are featured over and over again, on blogs and in magazines.

12 kommentarer

///////////////
 1. Mormorsglamour

  Håller verkligen med…

  0
 2. Frk morell

  Jag slutade köpa några inredningstidningar ett tag- för jag tyckte alla hade reportage med Benedikte Ugland Drougge och Sidsel Zachariassen. Något beror på att jag nog läser lika mycket norske och danska som svenska tidningar, och jag gissar man köper reportage av varann. Men oavsett så tror jag det är bra att man åtminstone känner att journalisten har hittat sin egen vinkel. Nu läser jag bara Elle interiör, danska Rum och norska Nytt rom, då slipper jag att bli trött på “idislade” reportage…

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Åh, Nytt rom var något nytt för mig! Finns den i Sverige? Danska RUM läser jag också vid sidan om de svenska, men det vore kul med en norsk tidning på regelbunden basis också.

   0
   1. Frk morell

    Nytt rom finns t.ex på Presstop götgt. Den kommer inte ut så ofta, men brukar vara bra.

    0
 3. Hanna

  Intressant reflektion! Det har nog hänt både en och tre gånger… Samtidigt måste det ju vara lite roligt att ha skrivit om något som de svenska inredningstidningarna printar nu, redan för ett år sedan (även om jag antar att reportagen görs bra långt innan de går i tryck…).

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Haha, jo, lite skoj är det ju även om det knappast var jag som var snabb utan New York times. Däremot brydde jag mig bara om bilderna då, för ett år sen, och nu läste jag även texten och fick veta mer om det lilla huset – så det var ju inte bara skåpmat för mig heller.

   0
 4. NordicBliss

  Ja det är så roligt det där. När jag var i Danmark för två veckor sen köpte jag 3 inredningstidningar med mig för att riktigt inspireras… blev rätt besviken för det mesta hade jag redan sett på bloggar, för länge sen… Det är nog inte så lätt för tidnignarna längre. Och kan det vara så att hemmet har blivit lite som matlagningsprogrammen. Vi älskar att itta på det osm är fint, men väldigt få av oss har egentligen tiden och/eller energien för att skapa ett “stylish” hem. (Och hur praktiskt är det egentligen? hehe)

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Det där med matlagningsprogram stämmer verkligen – nu är jag inte särskilt matlagningsintresserad så det beror förstås främst på det, men jag njuter verkligen av att titta på matprogram bara för att det är så mysigt! Kanske likadant med inredning – man kan njuta av att titta på bilder från ett ambitiöst hem och sen åker man till IKEA själv? =)

   0
   1. NordicBliss

    Precis! 🙂 Tex älskar jag att köpa kokböcker, Nigella, Jamie Oliver osv. Sitta och titta på bilderna och tänka att det ser supergott ut. Sen har jag nog testat en eller två recept… Min man säger att jag inte får köpa fler kokböcker förens jag börjar laga mer mat… Men det var kanske aldrig det som var poängen med dom. 😉 Jag kommer fortsätta med mitt interiör frosseri!

    0
    1. Tsoydesign-Maria

     Kokböcker är ju precis som inredningstidningar! Du får säga att antingen får du köpa kokböcker utan att laga mat, eller så måste du få inreda hela tiden som i inredningstidningarna … =)

     0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. .


https://apach.com.ua

www.granit-sunrise.com.ua/plitka/granitnaya-plitka

монтаж электрического теплого пола