Banner

Tack vare dansk-svenska designduon Alken & Bengtsson för Holmegaard kan vi designnördar fira en stilsäker jul i år. Nylanserade glasornamenten Celebrate hänger du i granen, i fönstren eller över bordet och de naivistiska formerna funkar lika bra året om som till jul. I potten ligger alla 10 ornamenten i serien, det totala värdet på vinsten är 1 000 kronor och allt du behöver göra för att tävla om det är att svara på följande två frågor i kommentarsfältet nedan.

Dagens tävlingsfrågor:

 1. Vilket år grundades Holmegaard?
 2. Hur skulle du använda Celebrate-ornamenten om du vann?

Update: Tävlingen är avgjord, vinnaren är signaturen ”Banny”. Grattis!

***

Tävlingen pågår fram till kl 00.00 i natt. Vinnaren utses av Tsoydesign och beslutet kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Värdet på vinsten är 1 000 kronor.

Translation: Today’s Xmas giveaway – only for Swedish readers though, sorry!


56 kommentarer

///////////////
 1. Carolina

  Åh va vackra! Holmegaard grundades 1825 och jag skulle hänga dessa finingar i fönstret i mitt vardagsrum. De milda färgerna hade passat perfekt och ljuset hade brutits fint genom dem där!

  0
 2. Wikstrom Olivia

  1. 1825
  2. Om jag vann Celebrate skulle jag celebrera och byta ut mina tattiga pappbokstäver som bildar “God Jul” och hittills är mitt enda julpynt upphängda på en gren, som i sin tur är upphängd på min dörr till fattiga studentrummet i Washington DC.

  0
 3. Stämningsfullt

  1. 1825
  2. Jag skulle hänga dem med fina band i olika höjd i vårt stora dubbla fönster. Skulle bli så fint!
  / Vanja

  0
 4. Camilla S

  1) 1825
  2) Jag skulle hänga dem i vårt köksfönster

  0
 5. Helena, Craft and Creativity

  1. 1825
  2. Jag skulle hänga dem i vår ljuskrona i vinterträdgården. Där skulle de passa perfekt!

  0
 6. Sofia Lindhoff

  Hej!
  1. 1825 var året då Holmegaard grundades.
  2. I år tänkte jag hoppa granen för att slippa nysa
  och satsa på att sätta ljus i min gröna palm som ska få lysa

  samma palm ska de fantastiska ornamenten få smycka
  att tänka nytt ger mig lycka

  Hos mig bor inte ens en bock i halm
  utan jag satsar istället på en GOD JUL med en palm

  0
 7. Susanne Byström

  1. Holmegaard grundades 1825
  2. Våra två små döttrar skulle få varsitt av ornamenten att ha i fönstren på sina rum. De andra åtta skulle hängas upp i julgranen. 🙂

  0
 8. Kristina

  1. Homlegaard grundades 1825.
  2. Jag skulle mycket gärna göra en installation likt den på bilden ovanför vårt matsalsbord. Det skulle vara ett mycket trevligt tillskott i inredningen.

  0
 9. Madeleine-holm

  Hej !

  1. 1825
  2. Jag har ett bamse fönster i mitt vardagsrum som jag aldrig riktigt får till, nu står ett gäng hoptimister längs fönsterbrädan men inget upptill, hade jag vunnit dessa hade jag gjord som en gardin i olika nivåer för att skapa en extra dimension i fönstret.

  0
 10. Sofi

  1. 1825
  2. Med en klåfingrig liten hemma blir det ingen gran i år. Istället skulle jag hänga dem i det lilla fönstret i sovrummet. Där skulle de bli ljuvliga!

  0
 11. Stine S

  1:I følge Holmegaards hjemmesider startet den første produksjonen i 1825, men historien starter to år tidligere i 1823.
  2: disse hadde vært perfekte å gi bort i julegave til alle mine kjære venninner 🙂

  0
 12. Sara Olsson

  Holmegaard grundades 1825.
  Jag skulle hänga dem i äppleträdet utanför köksfönstret. Har belysning som lyser upp trädet i mörkret och jag tror att det skulle bli fint med ornamenten som reflekteras i ljuset men även kanske kan ge skuggor? Det vore kul att testa!
  Jag håller tummarna!
  Vänligen Sara

  0
 13. Alexandra Havasi

  1. Holmegaards produktion kom igång 1825, men idéen till Holmegaard är från 1823.
  2. Jag skulle hänga dem i fönstret i vardagsrummet, eftersom där alltid är ljus utifrån (om dock inte sol). Det är något magiskt över hur glas genomlyses av naturligt ljus – något som passar utmärkt i juletid (även om ljus är en bristvara)…

  0
 14. Lina

  1. 1825
  2. I fönstren på altanen som kompensation för den uteblivna rimfrosten

  0
 15. Nina

  Holmegaard grundades 1825
  I öppningen mellan vardagsrummet och matrummet.

  0
 16. Engdahl02

  1825 grundades Holmegaard!
  Jag skulle gjort en liknande upphängning som på bilden, med lite levande ljus, och så skulle jag hängt den ovanför matbordet! Supermysigt!!

  0
 17. Cilla

  Holmegaard grundades 1825
  Jag skulle hänga de sagolika ornamenten i vardagsrumsfönstrena – åh så vackert det hade varit!

  0
 18. Annika

  Holmegaard grundades 1825.
  Jag hade hängt dem i min kökslampa, liksom gjort om den till en tillfällig kristallkrona. 🙂 Det kommer inte så mycket ljus utifrån under tiden jag är hemma, och då får man se till att ljuset man faktiskt har reflekteras!

  0
 19. Isabell Meadows

  Åh, vilka underbara dekorationer, finns ju så många sätt att använda dessa på, skulle nog flytta omkring mina utöver året tänker jag. De är för fina för att vara undanpackade när det inte är jul! De skulle nog oftast få hänga i ett fönster i vardagsrummet för att fånga upp ljuset, men vid jul skulle jag fästa de i ljuskronan som hänger mitt i matsalen, underbart blickfång!

  Holmegaard är ett danskt glasverk som startades 1825.

  0
 20. momo

  Holmegaard grundades 1825.

  Har haft tankar på att spraya en gren i svart eller mörkblått (matt) färg för att hänga vita papperstjärnor i. Glashängena skulle göra sig fantastiskt i den. Vilken vacker färgskala de har!

  0
 21. Ida Wikström

  Det grundades 1825.
  Jag skulle använda dem i min första egna lägenhet i Sverige, har bott utomlands i flera år. Hittills har jag gött mitt intresse genom att hänga på alla inredningsajter och bloggar tills jag nu äntligen kommer att ha en fast punkt i några år och kan skapa ett eget hem. 🙂

  0
 22. Marlenej

  1. 1825
  2. Jag skulle nåla upp dom mot vit bakgrund som ett slags herbarium och sedan rama in med ljusgrålila ram som ger ett avstånd och djup. Sen får den hänga ovanför mitt gamla piano som inspiration!

  0
 23. Amanda

  1. Holmegaards historia började år 1923, men grundades först två år senare, 1925.

  2. Jag bor i en etagelägenhet. På det nedre planet har jag ett två meter högt fönster, intill detta står mitt rustika matbord. Över detta matbord hänger det en Norm 69 lampa som skiner otroligt vackert – både inne i lägenheten samt utifrån då man tittar in genom det stora fönstret. Att hänga någon typ av julbelysning i fönstret går alltså inte. Men att hänga dessa underbara ornament i fönstret skulle ge lägenheten den julmysiga känslan som jag idag saknar…

  Kram!

  0
 24. Therese M

  1. 1825 startades produktionen.
  2. Jag letar just nu febrilt efter något vackert att hänga ovanför min bebis skötbord. För en tid sedan blev jag fullständigt förälskad i de förtrollat vackra ornamenten från Holmegaard. Glittrande och magiska som en vintersaga skulle de förgylla så väl min bebis som min tid vid skötbordet. 🙂

  0
 25. Maria

  1. 1825
  2. Jag skulle vilja hänga de här underbara skapelserna i tunna fiskelinor från taket. Ovanför bordet där de kan speglas vackert i ljuset från ljusen på bordet.

  0
 26. Anna

  1 1825
  2 Jag skulle ha dem som juldekoration i kristallkronan i vårt sovrum.

  0
 27. Karoleen

  1. 1825
  2. Jag har tänkt att skippa julgranen iår och istället använda mig av vackra björkkvistar i en stor vas (lite som ett påskris) och hänga vackra ornament i. Då skulle dessa passa perfekt!

  0
 28. Anna

  1: 1825 gick produktionen igång
  2: Utomhus i mitt hasselträd som vi har upplyst skulle jag hänga den på en vacker gren.

  0
 29. Ylva

  1. 1825

  2. Jag älskar att ha olika kvistar och grenar inne och jag kan precis se framför mig hur fina dessa skulle bli en trollhasselgren. Jag brukar lägga en stor snirklig gren på ett sideboard och runt jul sätter jag i minikulor i den. Den skulle bli så fin året om med glasornamenten. De funkar året om tycker jag : )

  /Ylva

  0
 30. Nilma

  1. År 1825

  2. Jag skulle hänga det ovanför mitt köksbord och göra köket lite mer ombonat. Vi spenderar mycket tid där men har tyvärr slutat äta där så det kanske kan göra att vi längtar tillbaka lite?

  0
 31. Anna E

  Holmegaard grundades 1825.
  I mitt kök finns ett gansla litet fönster, där skulle jag hänga dem i olika höjd så att alla kan dem, både ute och inne och ljuset kan göra dem riktig rättvisa.

  0
 32. Paulina

  Holmegaar startade sin produktion 1825.

  Jag skulle hänga upp dem i en fin gren över matbordet, har inte så många andra juldekorationer då jag inte alls gillar rött, så dessa skulle passa finfint hemma hos oss!

  0
 33. Lina

  Företaget startade produktionen vid Holmegaard glasbruk 1825 och företaget grundades samma år.
  Jag skulle hänga dem ovanför våran trappa till övervåningen. Det går från ca 6 meters takhöjd till 2,5 och eftersom det finns ett fönster i närheten kommer det att bli ett häftigt skuggspel på de tomma väggarna.

  0
 34. Lilian Levin

  1. Grundades 1825
  2. Skulle hänga den över vårt matsalsbord i vardagsrummet då det är så tomt där.

  0
 35. Emma Fahlstedt

  Företaget har funnits så länge som sedan 1825.

  Jag skulle hänga dem i några av de träkvistar som står i min rostiga, fyrkantiga kruka min pappa gjort åt mig.

  0
 36. guldmulten

  Grundades 1825

  Oj de kommer nog hänga på många platser…ombyte förnöjer 🙂
  Tänker mig i öppningen till ingången till vårt vardagsrum, då går man förbi dem flera gånger om dagen. Eller ovanför matsalsbordet, eller i fönstret i vardagsrummet eller…

  0
 37. Emelia

  1. 1825!

  2. Åh, de skulle hänga i mitt köksfönster, det är utan gardiner och väldigt vackert och jag tror kombinationen rent skulle gifta sig och sprida glädje i hela lägenheten (jag bor litet och köksfönstret syns från alla viktiga håll och kanter)

  0
 38. Rebecca

  1. 1825
  2. Ornamenten skulle få ett långt och varierat liv hos mig. De skulle får skapa den fantastiska blå – grå jul som jag drömmer om men ej har råd med (student) genom att få hänga i några gamla knotiga grenar och spegla ljuset från mitt lilla fönster mot den vit väggen. Skulle gilla kontrasten från deras mjuka färg och form mot de hårda grenarna och väggen.

  0
 39. Anneli

  1825

  Jag skulle hänga dom i vår takkrona som är gjord av mässing.
  Hade blivit jätte snyggt när solen lyser in och skapat reflexer på väggarna.

  /Anneli B L

  0
 40. Sofia

  Holmegaard grundades 1825

  Åh, så fina de är! Det skulle bli köksfönstret direkt så att de syns ordentligt.

  0
 41. Anna S Svensson

  1825 bildades Holmegaard.
  Jag tror minsann att jag skulle hänga dem i fönstret till mitt frilanskontor i Norrköping, de skulle passa så fint till den lilla granen, järneksbuketten och alla tända ljus vi pyntat med.

  0
 42. Johanna

  Holmegaard grundades 1825

  Och dessa skönheter skulle jag hänga i köket ovanför köksbänken 🙂

  0
 43. Emma Peon

  1 De grundades 1825
  2 jag skulle ha de hängades i vardagsrumsfönstret året om

  0
 44. postadresstorslanda

  År 1825.
  De här fina skulle jag hänga upp på en gren i köksfönstret.

  0
 45. Nissan

  1. Produktionen startade 1825.
  2. Jag skulle hänga dem från gardinstången över mitt vardagsrumsfönster. Snörena skulle vara i olika längder, så de olika ornamenten får en fin, men lite avslappnad placering i fönstret. De skulle blänka fint i skenet från levande ljus på fönsterbänken under.

  0
 46. Malin Grahn

  1. 1825
  2. Jag skulle fästa ornamenten 2 eller 3 på ett snöre och vira varje snöre runt ett högt block ljus av 4 som är min advents ljusstake/ Malin

  0
 47. Jamiesaysdream

  Åh vad kul, gillar verkligen de här ornamenten, speciellt eftersom de passar året om!
  1. 1825
  2. Jag skulle nog flytta runt ornamenten en hel del, och ibland ha alla framme och ibland bara några få. I julgranen om det blir gran i år, på kvistar i en stor vas på mitt träskåp i köket, i fönstret, på väggen vid mitt “hemmakontor” kanske som dekoration runt ett ljus eller en ljusstake. Massor med möjligheter!

  0
 48. Ulrika

  Holmegaard grundades 1825

  Har en glasvägg mellan kök och vardagsrum som skulle behöva piffas upp, där skulle ornamenten hamna.

  0
 49. Banny

  1. 1825 grundades Holmegaard
  2. Vi har ärvt några gamla renhorn som ingen annan ville ha från en släktings dödsbo. Efter att ha sprejmålat dem blåa ska de nu upp på väggen i sovrummet ovanför en lång byrå. Där hade ornamenten passat toppen!

  0
 50. Danni

  1.1825
  2. Ornamenten skulle passa perfekt i vårt pastelliga sovrum.

  0
 51. carro

  1. 1825
  2. Jag skulle hänga dem i olika höjd i köksfönstret och/eller vardagsrumsfönstret. För tillfället bor vi nämligen i en urtrist hyrestrea där vi inte får göra särskilt mycket. Den “vackra” utsikt vi har är rakt in till grannarna i huset mittemot. Vackra ornament i fönstren skulle dels lyfta vårt tråkiga hem avsevärt och dels göra att grannarna kanske får något annat att titta på än att smygkika på vad vi äter till middag…

  0
 52. Cecilia

  1) 1823 grundades Holmegaard.
  2) Jag skulle överraska min mamma genom att hänga upp dem hemma hos henne ovanför matbordet och till julafton duka bordet i ett tema som passar serien.

  0
 53. Annika - drömmen om 11 barn

  Jag är med och tävlar om dessa ljuvliga ornament som jag gärna hade hängt i julgranen i år – för en mer unik och lyxig gran! Det skulle göra att man njuter av bara synen…!

  Holmegaard grundades 1823

  Kram Annika
  [email protected]

  0
 54. Viveka Wernqvist

  Holmegaard grundades 1823
  Jag skulle hänga dem ngnstans där jag såg dem varje dag och som då gav mig en känsla av vardagslyx i en annars rätt så stressig småbarnstid med tre barn..;-)

  Tack för en trevlig och inspirerande blogg och god jul!

  Med vänlig hälsning, Vivvi

  0
 55. En Mölnbobos Liv

  De ansökte redan 1823 om att få starta ett glasbruk men produktionen startades först 1825.

  Svar: 1825

  Jag skulle hänga dem i fönstrena, skulle bli så fint och så är det en bit upp från klåfingriga småbarn.

  Har länkat här

  http://molnboanna.blogg.se/2011/december/holmegaard-212-midnatt.html

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


www.top-obzor.com/xiaomi-redmi-note-4x/

www.surrogacycmc.com

www.seotexts.com