Den här ljusstaken, av Jonas Grundell för Designhouse Stockholm, har blivit en svensk klassiker. Jag gav bort den i present till min svärmor för många år sen, och har i smyg varit lite avundsjuk på henne ändå sedan dess. Och nu kommer jag att vara lika avundsjuk på någon av er! I dagens lucka har nämligen bidragit med just en sån ljusstake i valfri färg (den finns i rött, grått, svart och vitt), värd 595 kronor. Allt du behöver göra för att tävla om den är att svara på följande två frågor i kommentarsfältet nedan.

Dagens tävlingsfrågor:

 1. Vilket år grundades ?
 2. Vilka färg vill du ha om du vinner – och varför?

Update: Tävlingen är avslutad och vinnare är signaturen ”Annica”  – grattis!

***

Tävlingen pågår fram till kl 00.00 i natt. Vinnaren utses av Tsoydesign och beslutet kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Värdet på vinsten är 595 kronor.

Translation: Today’s Xmas giveaway – only for Swedish readers though, sorry!


99 kommentarer

///////////////
 1. Kerstin

  1. 1999
  2. Om jag vann skulle jag önska mig en vit ljusstake. Den känns “året om snygg” och därför kan man ha den framme jämt och hela tiden.

  0
 2. Kinokyo

  1. 1999
  2. Vit. För att den ger ett ljust och luftigt intryck.

  0
 3. amanda modée

  1. År 1999

  2. Jag hade velat vinna en grå. Jag har ett modernt inrett hem, mycket grafiskt, kontraster – svart möter vitt… En grå ljusstake hade blivit en schysst brytning till detta. En grå detalj: poff! den skulle sticka ut 🙂

  0
 4. Linn

  1. 1999
  2. Svart, den är så härligt grafisk

  0
 5. Eva M

  1. 1999

  2. En vit ljusstake kan jag både tro och tycka,
  leder till både gläjefnatt och innerlig lycka.
  För när drömmarna är stora men pengamedlen små,
  vore detta sannerligen en ynnest att få… 🙂

  0
 6. Anna Hybrant

  1. 1999

  2. En svart så att formen kommer till rätta,
  Mot den vita väggen den inger grafisk hetta.
  Till jul, vardag och fest,
  Svart är den färg som i mina rum framhävs bäst!
  God jul!

  0
 7. Annelie C

  1. Det grundades 1999
  2. Vit skulle passa hos mig året om..I köket, på tv-bordet, på altanen…

  0
 8. Elisabeth Ericson

  1. 1999

  2. En grå skulle pryda sin plats i min dotters nybyggda hus som går i modern funkisstil.

  0
 9. Maria

  1. 1999

  2. en svart, Skulle bli najs med en ljusstake hemma nu i mörkret, dessa var grymt snygga och kanske lådan fylld med stearinljus kan användas

  0
 10. Karin Stjarnkvist Fors

  Företaget grundades 1999.
  2. Jag skulle välja en vit, för jag tycker den är vacker att ha framme när som helst på året, och då passar den överallt i mitt hem.

  0
 11. Matilda Bryngelsson

  1. 1999
  2. En vit hade passat fint här hemma. Jag är en textilnörd så jag blandar färg och mönster hej vilt. För att det inte ska bli allt för tokigt brukar jag försöka hålla övrigt lugnt och ljust.

  0
 12. Lina

  1. 1999

  2. Jag skulle välja en svart då den skulle passa perfekt i mitt färgglada kök. Limegrönt och vitt tillsammans med teak möbler, visst skulle svart blir perfekt?!

  0
 13. Magnus G

  Den här vart jag bara tvungen att gå in och tävla på, för min fru älskar denna ljusstaken, men har aldrig unnat sig själv att köpa en sådan.

  1. 1999
  2. Jag väljer mellan vitt och svart, men tror nog att det är den svarta som får hennes hjärta att klappa lite snabbare 🙂

  0
 14. Ida B

  1, 1999
  2, Jag vill ha en svart. Jag skulle behöva en ljuskjälla som tar för sig på skänken i vardagsrummet. Därför skulle jag vilja vinna den svarta. Hade varit jättefin där och skulle få vara det blicken dras åt.

  0
 15. Emma

  1. 1999
  2. Jag vill gärna ha en vit att använda som adventsljusstake nästa år. Så vacker den skulle bli på köksbordet tillsammans med vita julblommor.

  0
 16. Johanna Å

  1. 1999
  2. Åh, den har stått på önskelistan under flera år men jag har inte unnat mig den så om jag skulle vinna skulle jag vilja ha den grå, den passar överallt i mitt hem.

  0
 17. Angelica J

  1. 1999

  2. Har länge tänkt på en sådan här ljusstake och vet sen länge att jag skulle vilja ha en grååååå! 😉 Den passar liksom bara in i min inredning och färgskala!

  0
 18. Lena på fågelvägen

  1. 1999
  2. Jag skulle vilja ha den röda. Jag älskar rött så här års och det finns inget som får mig i julstämning så mycket som den färgen. Andra färger kommer och går en hel del men rött till jul det består och är inget man tröttnar på. Och denna snygga julstake vill man ju definitivt inte tröttna på, den är ju så modernt klassisk att den står sig i en väldans massa år.
  Håller tummarna!
  God jul!

  0
 19. Maria Nolemo

  1. 1999
  2. Min underbara syster har länge velat ha en Nordic Light, men det är ju sällan man tar sig råd att köpa något som kanske inte riktigt är nödvändigt att ha. I hennes hem skulle en grå passa utmärkt, både till jul och andra tider på året. Jag skulle väldigt gärna leka tomte och ge henne en julklapp

  /Maria

  0
 20. Elin

  1. 1999
  2. Vitt – passar kort och gott överallt och närsomhelst!

  0
 21. Sofie i Göteborg

  1. År 1999
  2. Jag skulle välja den i vitt, för min sambo tyckte den var finast! 🙂

  0
 22. Madeleine

  1. 1999
  2. Röd som julen så jag tycker den passar bäst!

  0
 23. Evelina

  1. År 1999
  2. Jag skulle ge den till min sambo i inflyttningspresent. Vi har köpt en bostadsrätt som är genomgånede vit och en svart Nordic Light skulle göra sig fint i sovrumsfönstret. Sambon fingrar på den varje gång vi ser den på stan.

  0
 24. carro

  1. 1999

  2. Jag skulle välja en röd Nordic Light. Vi har väldigt lite julpynt, mestadels eftersom det inte är så mycket som tilltalar mig. Min stil är annars mest svart/vit och jag gillar stilrena, grafiska mönster. Jag skulle gärna vilja bryta av med några fina röda detaljer inför julen och den här ljusstaken har länge varit överst på önskelistan.

  0
 25. Maarit

  Royal Design grundades år 1999

  Jag skulle välja en grå ljusstake, skulle placera den på vårt matbord i vårt gråa kök, jättefint! 🙂

  God Jul

  0
 26. Christina

  Royal Design grundades 1999

  Jag skulle välja den nya röda – för julens skull!

  0
 27. MiaC

  1. År 1999
  2. Hmm svårt val, men det får nog bli den svarta… snyggt när det är blandat med naturfärgat trä. Detta är helt klart den snyggaste ljusstaken på marknaden och jag skulle bli så glad om den fick pryda mitt hem… =)
  Kram på dig

  0
 28. Lina J.

  1. 1999

  2. Jag skulle välja en grå ljusstake. Vårt hem går i svart och vitt med många färgglada detaljer. En grå skulle bli en fin balans. Den skulle få stå på vårt vita matbord, där vi har svarta stolar, mörkgrå lampor och en matta i alla regnbågens färger. Åh så snyggt det skulle bli 🙂

  0
 29. Nica

  1. 1999
  2. Svart! Skulle vara så fin till våra svarta Lilla Åland i vårt matrum!

  0
 30. Sanna

  1. 1999

  2. Jag skulle välja den svart, älskar kontrasterna mellan det svarta och det trärena!

  0
 31. Annica

  1. 1999

  2. Svart. Åhh du anar inte hur länge jag har gått och suktat efter den här ljusstaken. Bor i Tyskland och har haft som morot att att när jag flyttar till Sverige blir den min. Nästa år blir flytten av efter 8 år här nere. Om jag skulle vinna så vore det verkligen en perfekt uppmuntran till flytten! Men för er inga problem angående fraktkostnader, den kan skickas till mina föräldrar i Sverige 🙂 Svart och trä är så vackert ihop och ljusstaken passar perfekt året runt som dekoration och funktion. Tack för en bra blogg!

  0
 32. Marie Dahlberg

  1. 1999
  2. Jag skulle utmana mig själv och välja en annan färg än vit… Hela jag och hela mitt liv är vitt så det blir att kasta sig ut på okänd mark :-). Men jag vågar inte gå hur långt som helst och välja röd utan jag väljer svart. Julkramar och tack för en underbar blogg som jag följt länge.

  0
 33. Nicole

  1. 1999

  2. En svart! Den skulle få stå i mitt vardagsrum där jag har vita väggar och en grå/svart fondtapet. Det skulle bli en skön kontrast mot de vita väggarna.. 🙂

  0
 34. Marit

  1. 1999
  2. Den grå är underbart vacker. Tycker rent generellt att grått är en helt underskattad färg!

  0
 35. Jenny

  1. 1999
  2. Åh denna har jag tittat på i många år, den är väldigt snygg i svart, men jag hade valt en vit. Det blir mer kontrast till mina svarta tapeter som jag har i vardagsrummet, för det är i vardagsrummet den hade fått stå! Så man kan njuta av den varje kväll efter jobbet!

  God jul!

  0
 36. Maria_bq

  1.1999
  2.En röd,för röd är jul.

  0
 37. Jennie Chung

  1. 1999
  2. Röd för att det passar på julen och på kinesiskt nyår

  0
 38. Catrin

  1. 1999
  2. Jag skulle välja en vit, för det är min absoluta favoritfärg. Plus att det matchar fint till snön som vi förhoppningsvis får varje jul. 🙂
  Kram Catrin.

  0
 39. Lisa

  Royal Design grundades 1999

  Jag skulle så gärna vilja ha en röd. Har länge kikat på den och nu skulle den passa perfekt i min nyköpta lägenhet!

  0
 40. Emilie

  1. 1999
  2. En vit skulle lysa upp min annars mörka och murriga lägenhet. Vad skulle passa bättre än att få lysa upp min lägenhet i vintermörkret men denna vackra ljusstake.

  0
 41. Shara

  1. 1999
  2. En svart skulle jag välja; vi har ett färgglatt vardagsrum så stilrent svart skulle vara en fin kontrast!

  0
 42. Frida R

  1. 1999
  2. Jag skulle vilja ha en vit ljusstake. Den skulle passa väldigt bra i ljusa lägenhet.

  0
 43. maja

  1. 1999
  2. Jag skulle vilja ha den grå, eftersom den skulle passa väldigt bra i mitt kök där jag har ljust turkosa väggar!

  0
 44. Katarina Ek

  1, Grundades 1999
  2, Jag skulle så gärna vilja vinna den vita då jag har många inredningsdetaljer i pastellfärger!

  0
 45. Anonym

  1.1999
  2. Eftersom jag länge velat ha en sådan vet jag precis var jag skulle ställa denna fina skapelse. I mitt önsketänkande står en vit stake redan på mitt sideboard i min 50-talsinredda studentlägenhet och där kommer den få stå även efter jul på grund av den neutrala färgen.

  0
 46. Tessan

  1. grundades 1999
  2. Jag gillar den grå. Kul med inte bara rött eller vitt till julen. Stilrent och snyggt.

  0
 47. Lisa

  1. 1999
  2. Jag skulle vilja ha den svarta för att jag har gått och tittat på den länge. Skulle bli väldigt fint hos oss.

  0
 48. Matilda

  1. 1999
  2. Jag skulle vilja ha den grå. Grått är så vackert och det passar till alla andra färger om man ska duka ett bord tex. Ljusstaken kommer då även passa på både sommar som vinter och oavsett hur rummet ser ut som man just för tillfället vill ha tända ljus i.

  0
 49. Catring

  1. 1999.
  2. Den svarta tycker jag är så fin, traditionell till formen men också väldigt tuff i den svarta färgen. Ljusstaken skulle jag placera i vardagsrummet, där den skulle pryda sin plats.

  0
 50. Mia

  1. 1999
  2. Den grå tyckte jag var finast helt enkelt

  0
 51. Sophia

  1: 1999
  2. Jag skulle vilja ha en svart. För att få in lite färg i mitt så annars väldigt vita hem. Något som sambon definitivt hade uppskattat!=)

  0
 52. Aniika

  1999! För mig är julen röd, jag önskar mig därför en härligt julröd ljusstake om jag skulle ha turen att vinna. God jul!

  0
 53. Nilma

  1. 1999
  2. Jag skulle vilja ha en svart för det hade passat superbra i vårt vardagsrum där allt annat är i mörka, burriga färger! Vi gillar svart i den här familjen och jag gillar ljusstaken så grym kombination.

  0
 54. Johanssonlina84

  1, 1999
  2, Skulle välja vit, den är finast tycker jag 🙂

  0
 55. Emely

  * 1999
  * Rött såklart!! Det är en färg som får mig att lysa upp i vilket tråkigt väder som helst. Ha det gott!

  0
 56. Jeanette

  Svar: 1999

  Jag skulle vilja ha en vit, den skulle passa med resten av vår inredning som går i vitt och svart.

  0
 57. F_Errari

  1) 1999
  2) Den färg som är lättast att kombinera med annat är den vita. Jag skulle vilja ge den till min mamma, och det vore ju synd att begränsa användningsmöjligheten genom att köpa en färg som inte smälter in lika bra.

  0
 58. Clara

  1) 1999
  2) Jag skulle vilja ha en svart, det är så snyggt med det svarta mot träet och så vita ljus i! Klassiskt och ingenting man tröttnar på, precis som ljusstaken i sig. Även om rött också är väldigt fint såhär i juletider!

  0
 59. Åsa

  1. 1999
  2. Vitt 🙂

  0
  1. Åsa

   Jag vill ha en vit därför att det passar bäst här hemma hos mig.

   0
 60. Jennie

  1. 1999
  2. Röd, jag försöker få in lite färg i mitt annars så svart-vita hem, men det är inte lätt att bryta mönstret.

  0
 61. Jennie

  1. 1999
  2. Röd, jag försöker få in lite färg i mitt annars så svart-vita hem, men det är inte lätt att bryta mönstret.

  0
 62. Anonym

  1. 1999.
  2. Jag skulle vilja ha en röd. Det passar ju bra till julen. Men röd är också en av mina favoritfärger, så jag skulle ha den framme även när julen är över. Den passar utmärkt i mitt kök.

  0
 63. Anonym

  1. 1999.
  2. Jag skulle vilja ha en röd. Det passar ju bra till julen. Men röd är också en av mina favoritfärger, så jag skulle ha den framme även när julen är över. Den passar utmärkt i mitt kök.

  0
 64. Jennie

  1. 1999
  2. Jag skulle vilja ha en vit, känns som om den är den som går att kombinera med allt. Klassiskt! Den skulle passa så bra här hemma på skänken i vardagsrummet. Hoppas jag vinner! 🙂

  0
 65. Lisa Mann

  1999
  Grått, grått, grått! Totalförälskat mig i grått!

  0
 66. Annika

  1) 1999

  2) Jag skulle vilja ha den grå, jag tycker den passar bäst året om. Tillräckligt mörk för att vara fin på vintern med röda ljus, tillräckligt ljus för att inte kännas julig på sommaren!

  0
 67. Sofia

  1.1999

  2.Den här ljusstaken har stått på min önskelista länge och den vita är önskeklappen nummer ett.

  0
 68. EN MÖLNBOBOS LIV

  Tipsat här

  0
 69. Nina

  1. 1999

  2. Skulle vilja ha den svarta! Den var grymt snygg och skulle passa in i stort vart som i min lilla lägenhet!

  0
 70. Designtjejen/Emmelie

  1. 1999
  2. Röd. Den skulle få stå på vår nya hylla i hallen. Jag älskar rött och har små röda detaljer som accentfärg i hallen. Nordic Light från Royal Design skulle vara pricken över i!
  God Jul!!

  0
 71. Britta Wirström

  1. 1999
  2. Röd, så får den ersätta vår tråkiga adventljusstake.

  0
 72. Vivi

  1. 1999
  2. Åh denna ljusstake är så fin!! En vit hade passat perfekt in i mitt hem! Snyggt ihop med mina teakmöbler! God jul!

  0
 73. Elisabet Lennartsson

  1. 1999
  2. Vit. Eftersom en av mina vänner fyller 30 i februari och hon skulle älska den i vit 🙂 Perfekt present ju!

  0
 74. Tina

  1. 1999
  2. Jag skulle vilja ha den i grått, tråkigt med musgrått kan många tycka men jag tycker att det är en väldigt fin och mjuk färg som alltid känns klassisk och passar till så mycket 🙂

  0
 75. Anette

  1) 1999
  2) Den vita skulle passa väldigt bra här hemma hos mig. Vitt kan aldrig bli fel!

  0
 76. SaraK

  1) Samma år som jag tog studenten och Prince sjunger om i en av sina bästa låtar: 1999
  2) En vit. Jag har möbler i teak och i vitt. Tycker kontrasten mellan mörkt trä och det vita är snyggt.

  0
 77. Anna

  1. 1999
  2. Den vita ljusstaken skulle med sitt enkla men alltid gångbara formspråk lyfta hemkänslan i mitt just nu lite mörka och dystra vardagsrum.

  0
 78. Stämningsfullt

  1 1999
  2 Vit -min favoritfärg så självklart blir det en vit om jag får välja:)
  / Vanja

  0
 79. Susanne

  1. 1999
  2. Blanche, blanco, white, vit.
  Ljusaste Nordic Light önskas hit.
  God jul allihopa!

  0
 80. Anonym

  Svar 1: 1999
  Svar 2: Grå, tror jag faktiskt är en färg som fungerar året om.
  Snygg och elegant, passar överallt!
  God Jul önskar Marie

  0
 81. Lina Hansson

  1. 1999
  2. stilrent vitt för mej tack 🙂

  0
 82. Cicci Cecilia

  1. Royaldesign.se har funnits sedan 1999.
  2. Om jag vann skulle jag självfallet välja den röda, eftersom det för mig är färgen som representerar advent och jul! Dessutom har jag röda detaljer året om, så den kanske skulle få stå framme mer än en gång om året…
  Mvh Cecilia

  0
 83. Kristin

  Hejsan,

  De har funnits sedan 1999
  Om jag hade turen att vinna denna tävlig skulle välja den i en grå färg, mycket fin och den skulle passa bra i vårt nya kök

  0
 84. Kristin

  Hejsan,

  De har funnits sedan 1999
  Om jag hade turen att vinna denna tävlig skulle välja den i en grå färg, mycket fin och den skulle passa bra i vårt nya kök

  0
 85. Lovisa

  royal design startade 1999! då var jag sex år fyllda, och redan då hade jag börjat älska inredning. Trendmetveten som jag redan då var tyckte jag om helt annorlunda inredning än vad jag gör nu. Då var ett lyxigt beverly hills-hem det jag trånade efter, nu är en charmig takvåning med desigklassiker, färg och loppisfynd det ultimata. På tal om klassiker så önskar jag mig en i vitt..

  0
 86. Emelía

  1. 1999!
  2. Den grå, den passar bäst hos mig!

  0
 87. Åsa

  1. 1999

  2. Jag skulle vilja ha en svart. Den skulle bryta av fint på vårt vita matsalsbord med trästolar och krispigt gröna växter.

  0
 88. Petra

  1. Royaldesign.se startades 1999
  2. Jag önskar mig den grå ljusstaken om jag skulle vinna, därför att den är klassiskt sober och lätt att kombinera med andra kulörer!

  0
 89. Jennysen

  1. 1999 grundades Royaldesign.se
  2. Jag vill ha en röd, tack! 😀 Tycker det är en välkommen färgklick i hemmet! 🙂

  0
 90. Jenny

  1. 1999
  2. Jag vill ha en vit! Passar överallt, när som helst och den är jättesnygg.

  0
 91. G Hedlund

  Royaldesign.se grundades 1999
  2Jag blev helt förälskad i den grå! Den är väldigt stilfull och passar hela året om.om.Skulle jag vinna den ska den få stå på matbordet och förgylla hela julhelgen och sedan får den kanske flytta ut i vardagsrummet och pryda farmors chiffonje`.Det gamla och det nya i skön förening…
  God Jul!

  0
 92. Gunilla

  1. 1999.
  2. Svart är snyggast!

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. .


автоматический полив газона

рапс цена

www.binaryoptions21.com/