Banner

Jag fick en utmaning för ett tag sedan av läsaren Ida som ville ha tips på hur hon kunde inreda sitt vardagsrum:
“Tack Maria för en mycket inspirerande blogg! Jag minns att du ibland tipsar läsare som behöver hjälp, om hur man matchar en viss möbel eller stil på bästa sätt. Jag skulle veeerkligen behöva hjälp med hur man matchar en lite mörkare (beige-brun) sisalmatta. I övrigt har vi en beige soffa samt en chesterfieldfåtölj i samma rum. Stort tack! //Ida”

Ett förslag på hur Idas vardagsrum skulle kunna se ut.

Ett förslag på hur Idas vardagsrum skulle kunna se ut.

Ida, nu vet jag ju inte riktigt vad du har för stil utöver just Chesterfielden, så jag fick gissa lite här. Men jag förstår dina bryderier för med kombinationen beigebrun matta, beige soffa och brun fåtölj kan det lätt kännas som att allt “smälter ihop”, i synnerhet om du har parkett eller annat trägolv under.

Mitt första tips är därför att satsa på ett soffbord som ger kontrast, till exempel ett vitt eller svart (detta är från Mio). Vill du ha in lite trä så skulle jag hellre välja ett skåp, eftersom det står mot väggen (som kanske är vit hemma hos dig?) snarare än mot golvet och mattan. Köp gärna ett antikt så får du en bättre träkänsla än nyproducerade skåp har. Grönt är en fin accentfärg mot allt det beigea och bruna, välj en riktigt klar smaragdgrön till exempel. Våga mixa stilar också när färgskalan är så homogen – en industrilampa, en retrokopp, några klassiska kuddar och grafisk konst ger det beigebruna en fin inramning. Lycka till!

Translation: Reader Ida wanted some advice on her livingroom, with a beige sofa, a Chesterfield chair and a beige/brown rug. Here are my suggestions!

#Etiketter
Svenskt Tenn

6 kommentarer

///////////////
 1. Nissan

  Ser ut som en fin kombination. Bra tips!

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Tacktack!

   0
 2. Catarina

  Hej, tack för världens bästa blogg, först och främst. :)) Men jag undrar om du vet någon affär som säljer en riktigt stor magnettavla. Jag ska kanske byta till ett större sovrum och då vill jag ha en vägg med en eller flera magnettavlor så jag kan ha en inspirationsvägg med moodboards och annat.
  Tacksam för svar!

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Hmm, tyvärr inte – men du kanske kan göra en själv i rätt mått och måla med magnetisk färg?

   0
 3. Ida

  Tusen tack för alla tips! Ska sno detta rakt av 😀
  Mvh
  Ida

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Åh, vad bra att jag kunde vara till hjälp!

   0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


http://niko-centre.kiev.ua