Banner

Igår var jag förstås iväg på mitt obligatoriska besök på Antikmässan, men förutom en påse praliner till maken och senaste numret av Retro till mig själv så gick jag därifrån tomhänt för ovanlighetens skull. Mest för att det jag letade efter (golvlampor) var en klar bristvara och för att det jag föll för låg långt utanför min budget. Som fantastiska nagelljustaken ovan – i mässing! Det har jag faktiskt aldrig sett förut och den ihopbyggda staken såg helt magisk ut på stenbordet. 11 500 kronor hade jag fått punga ut för att ta med hela rasket hem, så jag nöjde mig med att fota. Och på tyska Ebay kan man faktiskt hitta ett par delar till betydligt bättre priser, så drömmen lever vidare …

Fantastisk ljusstake på ett spektakulärt bord. Foto: Maria Soxbo/Tsoydesign

Fantastisk ljusstake på ett spektakulärt bord. Foto: Maria Soxbo/Tsoydesign

Translation: I went to the antique fair yesterday, but came home emptyhanded. I wish I had brought the brass candlestick above home with me though, it was amazing! But wayyy to expensive, 11 500 SEK! However, you can find parts for a lot less at German Ebay, so the dream lives on …

#Etiketter
antikmässa

12 kommentarer

///////////////
 1. johanna.egemar

  Helt fantastisk ljusstake, liksom priset. Önskar dig en fin söndag. // http://johannasinspiration.blogspot.com

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Haha, “fantastiskt pris”, gillar uttrycket!

   0
 2. K&Co. Bjørn Stiler

  Nu har dem der står på antik messen jo også både betalt dyrt for at stå på selve messen og hus leje og omkostninger i deres butikker , så derfor er det jo klart at en privat person kan sælge en lysestage til en billiger pris på f.eks.E-bay.
  Så hvis alle ender med at kun købe på “nettet” , ja så er der en dag bare ikke en messe eller fysisk butik hvor man kan se på varerne….
  Det er lige som bl.a. foto udstyr , mange forhøre sig først i en foto butik og køber derefter på nettet istedet for butikken som har vejledt en.
  Personligt synes jeg det er en lidt trist verden vi ender op med , hvis alt skal forgå på “nettet”.

  Bjørn – K&Co.

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Ja naturligtvis är det så, och jag handlar inte ALLT på nätet utan till exempel kläder handlar jag alltid i butik. Jag har heller ingenting emot att lägga lite extra pengar för att gynna en mysig butik istället för att klicka hem något och få vänta på postgången för att få det. Men när det skiljer många, många tusenlappar som i det här fallet så är det inte ekonomiskt försvarbart (eller ens möjligt) för mig att slå till på plats, utan man får helt enkelt lägga saken på minnet och hoppas man hittar den billigare någon annanstans – på nätet eller i en annan butik.
   Det ska också sägas att även om jag älskar Antikmässan, och älskar att bo i Stockholm, så är priserna klart högre än ute i landet och även om man bara handlar i butiker så kan man oftast få bättre priser någon annanstans. Jag älskar små, charmiga butiker och föredrar alltid såna före kedjor oavsett genre, men jag som konsument kan inte ta hela ansvaret för deras överlevnad genom att betala överpriser (som det ibland, inte alltid, handlar om). Det råder fri konkurrens på marknaden, och det är lättare idag än någonsin att jämföra priser så även mindre handlare måste göra ett val om de vill anpassa sig eller ej.

   0
 3. Maria Gunnaon

  Ursnygg ljusstake! Tråkigt att du inte hittade några ordentliga godbitar på mässan, men jag är glad att jag inte gick miste om alltför mycket som missade tillställningen;) Vi får styra upp en loppistur snart!

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Ja! Den omtalade “söderrundan”!

   0
   1. Maria Gunnaon

    Absolut! Jag är game!

    0
    1. Tsoydesign-Maria

     Woop! Låt oss mailas om en dag!

     0
 4. Johanna

  fint fint fint!
  de där nagel-ljusstakarna har vi hemma i just mässing och jag älskar dem!
  alla har vi beställt i olika omångar från tyska e-bay. jag behövde bara nämna att jag gillade dem, sedan gick maken igång på den ena budningen efter den andra, hihi.
  Dock är det ganska vanligt att de är putsade så hårt att patineringen försvinner lite och det silvriga lyser igenom..

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Ah, bra varning, tack för den! Jag har en i vanlig “silverfärg” som jag också köpt via tyska ebay, men nu kände jag att guld som glimmar lockade lite extra mycket …

   0
 5. Thisfrida

  Hur många delar var den i? och vem har designat dem? Jag fick två loppisfyndade på alla hjärtans dag som är numrerade just med 1 och 2. Kul sammanträffande!

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Jag räknade faktiskt inte delarna, men de var relativt många. Sen vet jag inte säkert om “nagel” blivit ett samlingsnamn även för andra tillverkare också eller ej, men åtminstone vissa nagelstakar är designade av Fritz Nagel för BMF.

   0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


top-obzor.com

метан курс