Banner

Att gå lös med tapeter – och inte bara på en fondvägg – är något jag varit sugen på länge. Sovrummet i Stockholm har varit på tapeten (höhö), men nu har jag kommit på att jag ska drabba gästsovrummet på Gotland istället. Just nu är det en ruskig “lattegrotta” (för att citera en fellow blogger) efter en lite olycksalig renovering av en tidigare ägare, men istället för att reflexmässigt ta fram den ängsliga färgburken med Stockholmsvitt så grubblar jag på … småmönstrat. Snirkligt. Trolskt. Ombonat och vintagevackert. Det kan ju inte gå värre än att jag får måla över det, menar jag?

Tre tjusiga William Morris-tapeter. Foto: Produktbilder

Tre tjusiga William Morris-tapeter. Foto: Produktbilder

Förvisso dog William Morris fyra år innan vår kåk byggdes, men med 112 år på nacken känns kalkstenshuset ändå värdigt den brittiska mönstermästaren. Eller? Finns det kanske någon annan tapet jag borde kolla in istället? Ovan ser ni tre av Morris vackra mönster (samtliga finns i fler färger, så fokusera inte så mycket på färgskalan) som jag gillar. Om ni skulle rekommendera mig en tapet som skulle passa i ett litet sovrum på baksidan av det här huset, vilken skulle ni välja då? (För övrigt, är inte den här kakelväggen det finaste ni sett?)

Translation: The guestroom in my summer house badly needs a makeover. I’m thinking … William Morris! Or should I go for some other wallpaper?

#Etiketter
William Morris

20 kommentarer

///////////////
 1. Helena, Craft and Creativity

  Jag är personligen väldigt förtjust i olivbladen på tapet 1 (för visst är det olivblad?). Har själv varit inne på den till vårt hus… Men alla tre är snygga och skulle säkert passa i ert fina hus.

  0
  1. Maria Soxbo

   Jag TROR att det är pilblad, och jag håller med – den är urtjusig! Det svåra är bara att välja – någon av dessa tre eller något HELT annat … =)

   0
 2. Maria P

  Tänker också att den första tapeten är väldigt trevlig, speciellt i ett gästrum som ju gärna kan få vara lite “extra”. Tycker den är väldigt varm i sina färger!

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Ja, den är otroligt fin! Måste klämma på den live bara, så jag får koll på exakt hur den ser ut!

   0
 3. Elise

  Kör, tycker jag! Morrismönstren är klassiker i ordets rätta bemärkelse – de har en makalös kvalitet i själva mönsterkonstruktionen, det ger ett fantastiskt djup när man tittar på dem. Jag gillar också nummer ett, annars är mina favoritmönster Acanthus (kanske lite stort och brokigt dock?) och Honeysuckle & Tulip.

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Mmmm, jag måste nästan bege mig till en tapetbutik och botanisera pronto!

   0
 4. Johanna

  Absolut mönstrad tapet, så himla fint! Här är ett tips där man kan köpa gamla tapetrullar, en del lite väl vågade men även en del lugnare… http://tapetskrubben.se/ Lycka till!

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Ah, tack för tipset!

   0
 5. Emma

  Härliga tapeter, fina var och en.
  Jag har dock en liten idéer:
  Jag är en textil och grafisk designer och har designat diverse mönster till tapeter. Custom made, mer “vardagliga” för all ägare samt en stor kollektion för de små.
  Om du har en någolunda idee på vad du skulle vilja klä dina väggar i få du gärna skicka en mood board till mig så kan jag rita upp/formge tapeter åt dig som är precis din smak.
  Fondvägg, hela rum eller kanske en kollektions mix med fyra olika tapeter i samma rum?

  Hör av dig om du tycker det låter lockande.

  Emma

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Oj, Emma, vilken spännande idé! Det känns LITE bortkastat med specialgjorda tapeter i ett rum som man ser så sällan som i ett sommarhus, men jag ska absolut fundera! Vilket fantastiskt roligt jobb du har, för övrigt!

   0
 6. Anna

  Jag tycker tapet två och tre är fina. Nr tre är kanske lite mjukare i uttrycket medan nr två har en väldigt fin färg men blir lite livligare och kanske inte ger lugn i sovrummet.

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Jag tror inte jag ska hänga upp mig FÖR mycket på att det är ett sovrum, eftersom vi kommer att använda det till annat när vi inte har gäster. Men bra input, tack! Jag funderar vidare … =)

   0
 7. A-c

  Willow tree tror jag att den heter-nr 1 alltså. Den är så fin och rogivande trots all sin mönsterprakt. Den är klassisk och känns alltid aktuell. Den röstar jag på

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Kikade på den live igår, den ÄR väldigt tjusig!

   0
 8. Cattis

  Jag har tapetserat hela vårt sovrum med Morris tapeten Chrysanthemum Beige/Dusky Pink och är väldigt väldigt nöjd. Så lugnande att ha i sovrummet.

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Ah, tack för tipset – ska kolla upp den också!

   0
 9. Seventeendoors

  Inget tapettips, men en önskan om fler inlägg från ert gotlandshus. Bär själv på en gotlandshusdröm, nämligen, men slog precis till på en liten stuga i Roslagen av praktiska själ. Men en dag.. Så hoppas på mera Gotland här framöver 🙂

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Ah, grattis till Roslagenstugan, det låter underbart! Ja, kanske blir det fler inlägg från Gotland framöver. Jag är ju ganska restriktiv med bilder hemifrån över huvud taget, men kanske kan jag rucka på det när det gäller Gotland. Vi får se!

   0
 10. Josephine

  Hade lyckan att se en äkta William Morris tapet i Beatrix Potters hus i England förra våren. Allt var bevarat så som hon lämnade det för över 100 år sedan. Det var så fint! Men jag röstar för mittentapeten. Älskar den lite turkosgröna färgen. Vilken som kommer iofs vara vacker!

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Åh! Gud så spännande, det huset skulle jag också vilja se!

   0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


мытье окон

ремонты квартир в киеве