Banner

Passande nog med tanke på helgens väder (stackars maratonlöpare!) så kommer här en lägenhet som får mig att tänka på åska. Mörka väggar, dova färger, en och annan ljusblixt i form av vita detaljer. Snyggt! Det är arkitekterna Karin och Francis Leopold Fauconnet som ligger bakom, och även om jag kanske skulle tycka att det blev väl mörkt här och var så är det inspirerande att se något annat än ljust & fräscht ibland. Mörkt & fräscht? Se fler bilder hos Marie Claire Maison.

Vacker grå färg på väggarna, den känns väldigt varm.

Vacker grå färg på väggarna, den känns väldigt varm. Alla foton: Vincent Leroux/Marie Claire Maison

Sovrummet får mig att tänka på ett tropiskt hav under ett oväder.

Sovrummet får mig att tänka på ett tropiskt hav under ett oväder.

Kontraster mellan mörkt och ljust. Snyggt!

Kontraster mellan mörkt och ljust. Snyggt!

Men allt är inte mörkt, det finns vita rum också. Kanske är det blandningen som är hemligheten?

Men allt är inte mörkt, det finns vita rum också. Kanske är det blandningen som är hemligheten?

Translation: We’ve hade horrible weather in Sweden this past weekend (poor marathon runners!) and this apartment somehow makes me think of thunder. Dark walls and muted colours, with a flash of white here and there. I like it! Architects Karin and Francis Leopold Fauconnet are the brains behind it and even though I might find it a bit too dark in the long run I find it very inspiring to see something that’s not white, white, white. More pics at Marie Claire Maison.

2 kommentarer

///////////////
 1. Madeleine

  Det där påminner mig väldigt mycket om min gamla lägenhet, då jag bara hade tre färger, grått, svart och vitt. Min nya lägenhet var det samma sak med, men efter att ha blivit uttråkad på den färgen målade jag om köket till rött.

  0
  1. Tsoydesign-Maria

   Jag förstår vad du menar, det kan vara så oerhört snyggt med bara vitt, grått och svart – tills man får ett färgsug! =)

   0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


dekorde.com

www.biceps-ua.com