Banner

Jag läser ju inte bara inredningsbloggar, utan har ett gäng helt andra bloggar som också livar upp min tillvaro. Emelie har jag till exempel läst sen hennes blogg var röd och hette Popmorsa, varpå jag blev så kär i hennes sätt att skriva att jag anlitade henne som krönikör på tidningen jag startade för fem år sen (men det är en annan historia). Häromnyligen så lade hon upp en enkät om 2012, och eftersom jag i hemlighet älskar att fylla i enkäter så kan jag ju inte låta bli. Så here we go, 2012 i ett nötskal.

Work achievements 2012 – Tsoydesign.se

Gjorde du nåt 2012 som du aldrig gjort förut?
Jodå, en hel del faktiskt. Jag startade ett roligt sidoprojekt med en kompis, jag registrerade ett varumärke, jag startade ett handelsbolag med en annan kompis för att kunna driva ett annat projekt som drar igång under 2013, jag lät min talangfulla AD-vän skapa en helt ny grafisk profil för Tsoydesign och jag var frilansande chefredaktör på distans för första gången (på tidigare chefredaktörsposter har jag alltid suttit anställd med en fast redaktion).

Things I've done in 2012 – Tsoydesign.se

På det mer privata planet gav jag mig bland annat in på ett fotoprojekt (som visserligen darrade betänkligt mot slutet), jag åkte på min allra första valskådningsutflykt och ohändiga jag lyckades både bygga en sänggavel och virka en hel filt. Men jag fick också söka vård utomlands för första gången i livet och ta hand om min första vattenskada.

Blev några/någon av dina vänner föräldrar i år?
Oh ja, de tre senaste åren har det varit babyboom i min bekantskapskrets. De senaste nytillskotten heter Bill och Jack.

Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov.

lander

Vilka länder besökte du?
Estland, Island och Grekland privat, England på jobb. Sen vi köpte huset på Gotland har det blivit betydligt färre utlandsresor, men fyra blev det i alla fall, om än varken särskilt långväga eller exotiska.

The crap weather of summer 2012 – Tsoydesign.se

Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
Ja, en fantastisk svensk sommar vädermässigt vore inte helt fel. I somras berättade vår gotländska granne att sommaren 2013 var den sämsta sedan de köpte sitt hus – på 1970-talet!

Vilket datum från 2012 kommer du alltid att minnas?
Fredagen den 13 juli.

Vad var din största framgång 2012?
Att jag lyssnade på ett gott råd jag fick, även om det kostade mig en hel del pengar. I slutänden var det värt det!

Största misstaget?
Det här låter måhända inte så lite förmätet, men jag kan inte komma på något?

Keys to our "new" car – Tsoydesign.se

Bästa köpet?
Hmmm? Kanske vår nygamla bil, som levererat över förväntan hittills.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, många saker!

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2012?
Den här – mest för att ingen annan låt spelades så mycket på radion under våra bilturer på Gotland i somras.

Work and play of 2012 – Tsoydesign.se

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med andra år?
Gladare! 2012 känns som ett år då allt (förutom vädret) klaffade perfekt! Mitt företag gick bra, jag hade roliga uppdrag och ännu roligare kontorsroomies och jag hittat en perfekt balans mellan jobb och fritid.

Vad önskar du att du gjort mer?
Det gamla vanliga – tränat? Pilates och joggingturer i all ära, men med ett kontorsjobb som mitt och en kropp som hängt med i 35 år så kan det behövas lite mer struktur.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Inget särskilt faktiskt!

Blev du kär i år?
Nu blir det lite corny, men jag är lika kär i min man nu som när jag vi blev ihop för 14 år sen. Sen är jag nog också lite kär i konstnären Lars Lerin efter hans sommarprat i P1 och dokumentären För dig naken som gick på Svt.

Favoritprogram på TV?
Historieätarna, På spåret, Downton Abbey och Political Animals, som obegripligt nog bara fick en säsong. Sen plöjde jag också The Wire och Friday Night Lights – båda väldigt härliga.

Bästa boken du läste i år?
Born to run, delar av How to be a woman (men inte hela) och den sköna tonåträckläsarkänslan jag fick av Hunger games.

Största musikaliska upptäckten?
Miriam Bryant. Tror 2013 blir hennes år.

Något du önskade dig och inte fick?
Nä, inte vad jag kan komma på?

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Blev bjuden på en brakmiddag av maken.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Bättre badväder, annars kan jag verkligen inte klaga.

Gotland, summer 2012 – Tsoydesign.se

Vad fick dig att må bra?
Att tillbringa hela fem veckor på Gotland med obefintlig uppkoppling och tillgång till öppet hav när jag ville. Nu ser det förvisso ut som att vi hade magiskt väder varje dag, men man ska inte tro allt man ser …

Vilken kändis var du mest sugen på?
Möjligen en kombination mellan Jon Stewart och Friday night lights-Riggins?

Vem saknade du?
Min bästis, som bor 17 mil bort numera. (Kom hem!)

Fantastic women!

De bästa nya människorna du träffade?
Nya kontorsroomien Anna, min lilla duktiga STIL-redaktion och hur många fantastiska kvinnor som helst tack vare ett nätverk jag är med i (se ovan, Ulrika längst till vänster tog bilden när “några” av oss sågs innan jul). Magi att få hänga med dessa människor.

Mest stolt över?
Att jag på tredje frilansförsöket äntligen fick allt att klaffa samtidigt – kontor, nätverkande, uppdrag, ekonomi, balans, motivation. Nu har jag svårt att tänka mig att jobba på något annat sätt.

Högsta önskan just nu?
Att alla jag känner förblir friska och glada även nästa år. Same procedure as last year, alltså

Translation: I found this questionnaire in another blog and just had to copy it. The questions are all about 2012, the ups and downs. Too long to translate, but try a google translation if you want to know about my year. 

#Etiketter
Gotland

2 kommentarer

///////////////
 1. Elizabeth

  Hej, gillar din blogg starkt. Har dock inte läst den på ett tag och ser att du bytt logga. Varför ser den nya loggan ut som en syndikalistsymbol? Någon relation?

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Elizabeth: Grattis till årets mest oväntade fråga! Jag måste säga att jag själv inte alls ser kopplingen och nej, jag har ingen som helst relation till syndikalisterna. Loggan är inspirerad av bauhausrörelsens estetik, inget annat.

   0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


www.tsoydesign.com.ua/interiors/interer-ofisov/

покраска стен

оправа для очков купить