Banner

Känns lite udda att avsluta Formexinläggen med trendutställningen, men eftersom den inte längre ligger vid entrén utan är gömd i gången mellan A- och C-hallen så blev det faktiskt så att jag och Jenny avslutade mässbesöket där istället för att inleda med den. Lite synd tycker jag, Tina Hellbergs lilla entrévälkomsthälsning var visserligen väldigt fin, men den slukades av den stora hallen och kom inte riktigt till sin rätt. Nu missade jag ju förra Formex då trendutställningen också lär ha legat på den nya platsen, men jag föredrar nog att mötas av den riktiga trendutställningen istället och hoppas lite naivt på återgång till gamla rutiner på kommande Formexmässor.

Årets trendutställning i Trend Zone är ett samarbete mellan Svenska moderådet och Formex och visar fyra nyanser av Fresh, som sagt. Instant fresh handlar om vårkänsla i hemmet där doft och färska blommor sätter tonen. Freshman ska inspirera till att investera i nya designers för att uppdatera sin inredning. Re-fresh är som ordet antyder en anspelning på återbruk och recycling och Fresh-er handlar om uterum, odling och trädgård. Formex utser också vaser och krukor i allmänhet till säsongens nyckelprodukter och inkluderar även textilier med akvarelliga mönster i trenden. Där kan jag ju passa på att säga grattis till Linum som låtit duktiga Malin Björklund måla vackra akvarellblommor till vårkollektionen. Rätt på alla sätt!

Några snapshots från Trend Zone får alltså avsluta min rapportering från Formex för den här gången!

Fyra små hus med de olika delarna av temat i. Lite trångt och svåröverskådligt när besökarna flockades där, men färgsprakande och välstylat.

Fyra små hus med de olika delarna av temat i. Lite trångt och svåröverskådligt när besökarna flockades där, men färgsprakande och välstylat.

De stora fönstren längs gången hade fått färgad plast över sig för att förstärka den färgsprakande känslan.

De stora fönstren längs gången hade fått färgad plast över sig för att förstärka den färgsprakande känslan.

 

Fint jobbat av Svenska moderådet!

Fint jobbat av Svenska moderådet!

Translation: The large trend exhibition at Formex has switched location, from the entrance to the back of the building. Too bad, I would have loved to see this as I arrived to the fair. Svenska moderådet (Swedish fashion council) has created the trend exhibition with four themes – Re-fresh, Instant fresh, Fresh-er and Freshman.

#Etiketter
Formex

5 kommentarer

///////////////
 1. The Rosegarden in Malevik

  ååååå tack för dom fina bilderna…lite kul att se för oss som inte kommer dit…
  å missa nu inte….

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  de e kul att vara med 🙂
  VÄLKOMMEN
  Håkan

  0
 2. Hildur - fixaodona

  Åh, jag håller verkligen med dig. Jag tycker Tinas fina entréutställning och försmak av mässan alldeles försvann där i den stora entréhallen. Och trendtemautställningen kändes inklämd i passagen mellan hallarna. Man fick liksom ingen översikt. Hoppas precis som dig att de tänker om till nästa gång. Önska går ju… 😉

  0
 3. Pingback:Soligt rosa och gult i trendutställningarna

 4. Tina Hellberg

  Hej, tack för komplimangerna. Först vill jag bara säga att det egentligen inte var en utställning som jag gjort utan först och främst en lounge med sittplats för många. Det var uppdraget. Sen vill man ju ha något fint att titta på också och därför tror jag många uppfattade loungen som en utställning. Utrymmet är givet när man får uppdraget och jag kan iofs hålla med om att det är lite litet. Sen är det nog så att inspirationsutställningen alltid varit där och många är ju vanemänniskor och förväntar sig att den alltid ska fortsätta vara där:-). Hälsningar
  Tina Hellberg

  0
 5. Pingback:Formex fall 2013 – Trend zone | Tsoydesign – inredning och design som blogg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


шины матадор киев

автоматический полив  растений

https://www.ka4alka-ua.com/