Att andra företag liftar lite på IKEAs genomslagskraft är ju inget nytt, Bemz är väl det mest kända exemplet, och jag tycker att det är en win-win-situation för alla inblandade. IKEA kan sälja möbler till lite kräsnare kunder som sen kan sätta en annan prägel på dem, ”haka på-företagen” har en potentiellt enorm kundkrets och vi konsumenter kan inreda lite mer fantasifullt utan att ruinera oss.

Häromdagen upptäckte jag Superfront, som gör luckor, handtag, ben och sidoskivor till IKEAs skåp och förvandlar dem till oigenkännlighet. Visst, vissa modeller påminner kanske en smula för mycket om till exempel CKR-möbler för att det ska kännas riktigt bekvämt, men det finns nog med olika alternativ för att undvika kopiekänslan. Att allt är tillverkat i Sverige hamnar också på pluskontot. Sen är det förstås en avvägningsfråga om man vill lägga flera tusen på att pimpa sin IKEA-möbel, eller spara pengarna och lägga dem på ett dyrare möbelköp istället. För den nyfikne med vägarna förbi Stockholm så ska det gå att kika på produkterna live i Moodgallerian fram till mitten på april och för den köpsugne är det bara att klicka loss i webbshoppen.

Superfront for IKEA – Husligheter.se

Superfront for IKEA – Husligheter.se

Superfront for IKEA – Husligheter.se

Superfront for IKEA – Husligheter.se

Superfront for IKEA – Husligheter.se

Superfront for IKEA – Husligheter.se

Superfront for IKEA – Husligheter.se

 

Translation: Superfront sells doors, handles, legs – everything you need to transform your IKEA cabinets. Some of the designs remind me a bit too much about other designers’ work, but there are still enough options to avoid that resemblance.

#Etiketter
BemzIKEASuperfront

3 kommentarer

///////////////
 1. Erica

  Superduperälskar´t!! Åh, så fint!! Men är det jag som inte helt klickar rätt, eller görs de inte till FAKTUM-stommarna (kök), bara till BESTÅ och PAX?

  0
  1. Maria/Husligheter

   Erica: På startsidan står det att de görs även för Faktum, så det ska finnas?
   Nina: Haha!

   0
 2. nina

  Fan va du är fin nu som tipsar om detta när jag PRECIS behöver hitta en sån här sida. TACK!

  0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close