Banner

Dags att kickstarta måndagen med en liten resumé över veckan som gått. Här är fem länkar att vila klickarfingret på medan morgonkaffet bryggs.

Redaktionsbloggen/Elle Interiör in London – Tsoydesign.se

ELLE interiör bloggar från London Design Festival.

Tack vare bloggosfären är det i princip omöjligt att missa vad som händer i designvärlden och med två halvårsgamla busfrön här hemma är det skönt att kunna stanna i soffan och läsa rapporterna istället för att packa väskan och boarda planen själv. Den gångna veckan har det dessutom varit den etablerade fackpressen som stått i fokus – jag har till exempel läst ELLE Interiörs Redaktionsbloggen på plats under London Design Festival och Trend-Stefan som rapporterat från Helsinki Design Week – två designveckor som går den “ordinarie” bloggosfären rätt obemärkt förbi. Kul läsning, även om jag inte kan låta bli att önska lite bättre bildkvalitet ibland … (Visst, det är inga fotografer som rapporterar utan redaktörer och journalister, men numera går det att ta betydligt bättre bilder även med iphonen. Se upp, kära vänner på fackpressredaktionerna – plötsligt åker bloggmaffian också med till London och Helsingfors och då gäller det att stå sig i konkurrensen!)

Etsy pages by Poppytalk – Tsoydesign.se

En av Poppytalks Etsysamlingar.

Etsy bara växer och växer. Det senaste påhittet är ett smart sådant – Etsy pages. Här har Etsygänget bjudit in ett antal stilsäkra partners som fått kurera samlingar av produkter på olika teman. Bloggarparet Poppytalk hör till de utvalda kuratorerna och förklarar konceptet här. Etsys närmast hysteriska växtkraft gör ju det minst sagt lite svåröverskådligt, men som ni säkert vet älskar jag Etsy i grund och botten och det här är ju ett helt utmärkt sätt att bana lite designade vägar i shoppingdjungeln.

Foto: Mikael Axelsson via Emmas designblogg

Foto: Mikael Axelsson via Emmas designblogg

Jag blir alltid lite smålycklig när jag får tips på guldkorn jag missat i min egen stad. Emma tipsar om Stockholms fotoantikvariat, som jag bara måste svänga förbi vid tillfälle – det ser ut att vara en riktig butikspärla att döma av Mikael Axelssons bilder (se fler hos Emma och kolla in webbshoppen). Tack för tipset!

Åhléns växlar upp! Foto: Petra Bindel. Styling: Emma Peon Lagerberg

Åhléns växlar upp! Foto: Petra Bindel. Styling: Emma Peon Lagerberg

Åhléns är verkligen på hugget i höst. Först kom de snygga Lotta Agaton-stylade bilderna på bassortimentet och nu bloggar Emma Peon Lagerberg om kampanjbilderna hon stylat och Petra Bindel plåtat. Heja säger jag, det här ser ju inte alls ut som Åhléns – och det menar jag som en komplimang! Prisvärda produkter som känns exklusiva, det är ju det bästa av båda världarna.

Translation: Blog roundup of the week! Some great styling for one of Sweden’s largest chains, interesting reports but poor photography from visitors at design events in London and Helsinki, a great Stockholm tip and Etsy news!

3 kommentarer

///////////////
 1. STILITIDEN

  Vilken fin round-up, tack!

  Har också följt några bloggare på mässresorna och du har en poäng där. Eller flera snarare:) Kul att följa med runt och man behöver inte vara överallt fysiskt. Kollade in Frida F när det gäller Zara – kunde inte åka upp – exvis (fina bilder). Bor i Gbg, men älskar gamla ting och antikvariatet vill jag gärna besöka nästa gång jag är i Sthlm.

  När det gäller alla de nya inspirationssiterna är det väl härligt. Men så mycket det är! Och upphovsrättsligt har jag lite funderingar, men har inte hunnit kolla in Etsy-tips, får spara det:)

  0
 2. Nilla Tankebubblor

  Tack för ett fint inlägg! Ja, kul att få följa med bloggare på mässor, i affärer och allt möjligt via internet! Åhléns-bilderna är verkligen fina och jag blir mer och mer sugen på sängkläder i grått! Ha det bra.

  0
 3. Maria, Nordic Design Collective

  Åh, vad jag håller med när det gäller bilderna från mässrapporteringen! En del är ju av så erbarmligt dålig kvalitet att det knappt går att se vad de försöker visa… Det är ju väldigt enkelt att bara ta snabba snapshots med mobilen, men det finns både mobiler och små kameror med inbyggt wifi och insta-appar som tar helt ok bilder. Kanske värt att investera i? 🙂

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


www.adulttorrent.org/search/squirt