Banner

Även om fikonträdet börjar bli ett inredningens gojibär (det vill säga att det förmodligen bara är en tidsfråga innan det konkurreras ut av något annat som “hetast just nu”), så går det ju inte att blunda för hur dekorativt det är – jag funderar själv på att skaffa ett när vårt vardagsrum blir färdigt (det vill säga när beställda möbler med långa leveranstider behagar dyka upp). Och eftersom det faktiskt handlar om något levande så får man ju hoppas att alla stackars fikonträd får stanna i sina familjer när trendpendeln byter riktning. Kanske är du också lite sugen på ett? Här kommer lite fikoninspiration medan du funderar – hur man inreder med sitt fikonträd, enligt bloggarna, helt enkelt.

5 x figs (Helt enkelt) – Tsoydesign.se

Anna-Malin/Helt enkelt planterar i “den lilla svarta”. Foto: Anna-Malin A-Lindgren

Svart stengolv matchas med svart kruka hos Anna-Malin, och fikonträdet blir som en skulptur mot den vita väggen.

5 x figs (Forever love) – Tsoydesign.se

Tonje/Forever love med en annorlunda kruka. Foto: Tonje/Forever love.

Norska Tonjes träd står i en “påse” med snöre runt. Dekorativt!

5 x figs (Trendenser) – Tsoydesign.se

Frida/Trendenser har sitt i en flätad korg. Foto: Frida Ramstedt/Trendenser

Fridas fikonträd trivs fint i sin flätade korg från Bloomingville.

5 x figs (Purple area) – Tsoydesign.se

Susann/Purple area satsar på grå krukor. Foto: Susann Laon.

Det finns inget som säger att ett fikonträd måste stå på golvet. Susanns är av en lite lägre sort som står precis lika bra uppe på ett sideboard.

5 x figs (Riazzoli) – Tsoydesign.se

Maria/Riazzoli satsar på terracotta. Foto: Maria Riazzoli

Marias frodiga träd står i en stor, klassisk terracottakruka på ett vitt fat, för att skydda tidningsstapeln där under. En moderiktig piedestal.

Translation: The fig tree has been all the rage this year, and I guess it’s just a matter of time before it will be replaced by something else. But I still like them and I’m thinking about getting one when our livingroom is finished. Would you like one as well? Here’s some blogger inspiration on how to place your fig tree!

3 kommentarer

///////////////
 1. Nilla Tankebubblor

  Hur man inreder med sitt fikonträd – vilket bra blogginlägg! 🙂 De är verkligen snygga, både träden och frukterna. Jag har inte köpt något fikonträd ännu, det måste ju komma till sin rätt, så det gäller att välja en bra plats åt det. Men det är ju ändå kul att växter blivit så upplyfta och viktiga i inredningen.

  0
 2. Helena - amelia.se

  Jag har haft mitt sedan i våras och har lite problem med att ta hand om det. Bla har löss försökt ta det i från mig. Eller var det spindlar? För det var en himlans massa smånät på bladen. Får se hur vi står ut med varann i vinter. Men snyggt är det och då vi har så stora fönster behövs det ett sådant. Oavsett om det är trendigt eller inte. Förut stod den i ful kruka men nu är den i en stor och redig terrakotta och det passar den väldigt bra. Går fint i färg med hyllorna under bänken där den står.
  http://blogg.amelia.se/hemmamedhelena/2013/05/30/jag-ar-med-fikon/

  0
 3. Karoline

  Helena, du har nog haft spinn. Går att få bort genom att duscha den ofta. Nu på hösten/vintern vill den stå svalt för att gå in i en viloperiod. Det är en medelhavsväxt, gäller samma för citrus. Hoppas det går bra!

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


www.ukrterminal.kiev.ua

Был найден мной классный интернет-сайт с информацией про дизайн дома.
progressive.com.kz