Nytt år, nytt hem? I dagens lucka ligger precis vad du behöver för att ge en del av din bostad en nystart. bidrar med 25 liter färg – vilket brukar vara lagom mängd för att förnya ett vardagsrum – av valfri typ och färg förstås, i form av ett presentkort i din närmaste färgbutik.

Värdet är cirka 2 500 kr (beroende på vilken färg du väljer) och för att tävla ska du svara på frågorna nedan i en kommentar innan midnatt i natt. Lycka till!

Vinn färg från Nordsjö – Tsoydesign.se

Dagens tävlingsfrågor:

 1. Nordsjö har utsett årets färg för 2014. Vad heter den?
 2. Vilket rum behöver en makeover hemma hos dig och hur skulle du vilja måla det?

Update: Tävlingen är avslutad och vinnare blev Linda (23.45). Du har mail!

Stort tack till Nordsjö som idag bidrar med 1 000 kronor till Tsoydesigns insamling till förmån för Läkare utan gränser!
I år bidrar alla medverkande företag i julkalendern med en donation till Läkare utan gränser och alla intäkter från julkalendern går därför oavkortat till välgörenhet. För att få veta mer om kalendern, läs här, och om du själv vill bidra kan du skänka pengar – stort tack för ditt bidrag!

Tsoydesign for charity 2013

***

Tävlingen pågår fram till kl 00.00 i natt. Vinnaren utses av Nordsjö och beslutet kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Värdet på vinsten är cirka 2 500 kronor.

Translation: Today’s Xmas giveaway – only for Swedish readers though, sorry!

71 kommentarer

///////////////
 1. Louise Åkesson

  1. Teal
  2. Hallen helt klart, skulle vilja måla den i någon härlig djup färg. Teal skulle absolut göra sig bra där, eller något åt det mer lila hållet.

  0
 2. Sara

  Årets färg heter Teal.
  Skulle behöva måla om allrummet uppe. Eller mannens kontor. Eller taket i sovrummet. Eller… Det är bara att inse att jag skulle kunna göra av med åtskilliga liter färg här hemma. En never ending story liksom. Hoppas!
  Kram!

  0
 3. Anna Hägg

  Teal

  här hemma behöver vi alla rum om göra,
  men att börja med hallen skulle inte störa.
  då kan man få bli lite glad när man precis kommit in,
  och slipper börja med en sur min.
  det är också det första rum som gästerna se,
  därför vill jag hallen en uppfräschning ge.

  0
 4. Sara h

  Teal
  2. Jag vill göra om vardagsrummet. Just nu är allt vitt vitt vitt och jag längtar så efter FÄRG!

  0
 5. Jenny Lindberg

  1. Teal
  2. Vår hall skulle behöva en uppfräschning och jag är faktiskt inne på att måla den i just färgen Teal. Detta är ett av de rum där jag känner att jag vågar vräka på med lite färg, till skillnad från resten av huset där det mesta är vitt och grått.

  0
 6. Julia Labba

  1. Teal
  2. Barnens lekrum (just nu såååå mörka väggar att det inte ens hjälper att tända lampan)! Jag skulle måla ränder, massor av ränder i alla regnbågens färger. Skapa ett rum som inbjuder till lek! Ingen skulle bli gladare än min dotter, som drömmer om att ngn ska komma och göra om lekrummet (hon är 4 år).

  0
 7. Amanda

  1. Årets färg är Teal
  2. Jag har en lååång vägg som börjar vid ytterdörren, genom hallen och vardagsrummet och avslutas vid altandörren. Denna har nu en vit och tråkig tapet som jag skulle vilja ge en uppfriskning i form av en härlig färg! Teal har jag i gästrummet så jag skulle kunna tänka mig en grå eller grålila färg till denna vägg. 🙂

  0
 8. Marty

  Teal.

  Vårt arbetsrum behöver en hel del färg. Furutaket ska bli vitt!!

  0
 9. Lovisa

  1. Teal
  2. Jag skulle vilja fräscha upp gästrummet, som inte riktigt har fått den kärlek det behöver. Alla andra rum i huset är väl omhändertagna, men det stackars gästrummet är ett hopkok av diverse möbler, tavlor och lampor. Om vi börjar med att fräscha till väggarna, så tar vi möblemanget strax därefter. Nu håller jag tummarna!

  0
 10. Madeleine

  TEAL är den nya färgen. Jag skulle använda färgen till att piffa upp vardagsrummet. Jag har nyss flyttat till en lägenhet med bara vita tapeter och i längden blir det tråkigt speciellt nu när min lägenhet vetter åt norr. Det ger hela lägenheten ett kallt uttryck. Min dröm är att vardagsrummet ska få ett varmt gul färg på väggarna och sen ska trägolvet målas högblankt vit. För att få lite mer sol i min lägenhet.

  0
 11. Ann-Charlotte Laon

  Hej!
  1. Teal
  2. “Barnens” rum skulle målas om, då de numera är 18 respektive 20 år så imponerar inte barntapeter längre 😀

  0
 12. Emma Thun

  Teal! Och med just den färgen vill jag göra ett sovrum till oss vuxna i familjen nu när yngsta dottern är tillräckligt frisk för att få sova i eget rum.

  0
 13. Kristina

  1. Teal
  2. Fick nycklarna till vårt radhus igår och ja alla rum behöver fräschas upp med ny färg, både väggar och tak. Är sugen på att måla taket i en härlig kulör!

  0
 14. Camilla S

  Teal

  Färgen skulle jag använda till att förvandla vårt hemska gästrum till ett mysigt och avslappnande rum för våra gäster. Jag skulle välja att måla väggarna i en dov ljus rosa ton

  0
 15. Anna Lindström

  1) Teal
  2) Vi håller precis på att platsbygga en Walk in closet i två stora garderober där jag skulle vilja måla insidan av lådorna med Teal samt insidan av förvaringsboxar för att skapa lite läcker effekt mot allt det vita.

  0
 16. Jenny

  1. Årets färg heter Teal.
  2. Jag vill måla om vårt trapphus! Tänk dig en ljust grå trappa till mörkgröna väggar. Häng sedan upp mängder med bilder i olika ramar. Nu ska det vita bort och in ned mer färg!

  0
 17. Postadress Torslanda

  1. Svaret är Teal
  2. Jag skulle vilja göra om just vardagsrummet. Det är vitt, vitt, vitt
  Jag vill göra om det med mer färg och mer värme

  0
 18. Saija

  Färgen heter Teal. Jag skulle desperat vilja måla om vardagsrummet som idag är vitt, eller ett försök till vitt för hos min hyresvärd ska allt vara “smutsvitt”.
  Så jag vill skippa vitt helt och hållet och istället måla grått i olika nyanser på väggarna. Det skulle bli så sjukt snyggt!

  0
 19. Anna

  Året färg heter Teal.
  Vi har ju en hel övervåning att renovera, så det blir nog inte så svårt att hitta rum som behöver piggas upp med lite ny färg. I vår säger vi hej då till övervåning från 1974 och hej till 2014!

  0
 20. Victoria G

  1. Teal
  2. Vårt vardagsrum som är vitt valde de förra ägarna att måla två av tre väggar med ränder i olika nyanser av grönt. Från neongrönt till skogsgrönt. Hatar det!!! Måste målas om. Funderar antingen på ljusgrått typ quiet cloud, clear grey eller färgen Dove men kanske något ljusare. Måste nog provmåla mig fram, men något måste göras.

  0
 21. Jenny Johansson

  1. Teal
  2.
  Mitt arbetsrum skulle behöva ett lyft
  Där inne gör jag just nu inte ett dyft
  En fin grå eller grön vägg skulle mer kreativitet skapa
  Med risk för att jag blir en härmapa

  0
 22. Emma Kitti

  1. Teal
  2. Jag skulle använda färgen till min stora sexåring som ska få ett nytt rum efter jul. Vi har redan bestämt hur det ska se ut men inte köpt in färg osv ännu. Det kommer att bli ljusgråa väggar, fast två av väggarna (en långvägg och en kortsida) kommer att ha ett ljusgult band i mitten och färgen ovanför blir pastellrosa. Hon är jättepeppad för denna förvanlig eftersom hon ju är en skoltjej nu, som behöver ett stort skrivbord osv. Det ska bli jättekul att måla och piffa med henne!

  0
 23. Ida Banck

  1 Teal
  2 när vi byggde vårt hus för 7 år sedan målade vi allt beige och sa att vi skulle bo in oss och sen måla någon färg. Nu är det hög tid att göra något åt detta! Vinner jag blir det vitt och lila i vardagsrum och kök.

  God jul och glad lucia 🙂

  0
 24. Jens

  1. Den heter Teal
  2. Jag skulle måla om mitt vardagsrum, något jag tänkt göra lääänge. Idag sitter det en mönstrad tapet som jag är väldigt less på men jag har inte riktigt kommit mig för att göra om rummet ännu. Vinsten skulle vara en spark i baken på mig!

  0
 25. Hanna B

  1. Årets färg heter Teal.

  2. Sovrummet svar är
  det inte huset från 1850-talet klär
  Vackra Bright Le Havre sprider elegans
  kan trolla fram rummets glans

  0
 26. Helena

  1. Den heter Teal och är så fin!

  2. Jag skulle vilja måla om i sovrummet. Det skulle bli lite mörkare än vad det är idag.

  0
 27. Pingback:LUCKA 13 HOS HUSLIGHETER – 13/12 | BLOGGTÄVLINGAR

 28. Rebecca

  1. Teal

  2. Jag och min sambo har precis köpt vår första lägenhet och just nu är sovrummet målat i en konstig smutsgul färg. Vi skulle vilja måla det grått, tillexempel nordsjös Calm concrete.

  0
 29. Ann-Sofie

  Teal

  Jag vill måla hall, gången upp i trappen och övre hallen i någon ljus kanske smutsig pastellfärg. Just nu sitter en fruktansvärd ful jutetapet som andas dåligt 70-tal och gör trappen mörk. Skulle även byta belysningen samtidigt och ha någon lampa som bildar snygga skuggor på väggen.

  0
 30. Elin

  1. Teal
  2. Vi står inför en flytt och i vårt nya sovrum skulle jag vilja ha en ljus grå harmonisk nyans, är trött på vitt men vill fortfarande ha det ljust. Jag tänker mig Shiny Paris eller Shiny Le Havre, så fina!

  0
 31. sirkku almgren

  Teal är årets färg 2014 vilket skulle vara en underbar nyans i barnens lekrum jag vill måla om, med en rosa kontrast färg och göra olika rum i rummet 🙂 skulle vara en toppen julklapp till mina små hjärtan <3

  0
 32. nathalie - mamma till charlie

  1. teal.

  2. vi behöver göra om sovrummet. det är helt vitt och tråkigt nu med gamla spikhål haha.. det gillar inte jag! jag vill ha lite färg och det skulle få bli en snygg fondvägg i shiny montrouge och resten av väggarna i färgen sparkling le mans.

  0
 33. Malin Svensk Björck

  1. Teal
  2. Jag vill måla om sovrummet. Det är 11 år sen sist och med hundar som smutsat ner väggarna så har vi nästan skrubbat bort all färg.
  Vi har brun laserade möbler i sovrummet och en natur/beige färg på väggarna. Har full takhöjd där takstolarna syns. Ett jätte mysigt rum!
  Men som sagt, ny färg behövs. Vi funderar på en fondvägg på största väggen där sängen står. Antagligen i en färg som går åt det vinröda hållet. Sen blir det en ljusare färg på resten av väggarna, men en färg med en touch av vinrött i sig. Har inte hittat den perfekta nyansen än.

  0
 34. Anna-Carin W

  1. Teal är färgen – ett bra val tycker jag!
  2. Vårt sovrum är i akut behov av ommålning! Så jag hoppas på vinst så vi kan få lite snyggt igen 🙂

  0
 35. Hanna

  1. Teal
  2. Jag och min pojkvän har precis köpt vår första lägenhet och vill måla om hela lägenheten i fina kulörer. Vi skulle vilja börja med sovrummet och där vill vi ha en grå ton, kanske färgen Soft Grey!

  0
 36. Marit E

  1. Teal.

  2. Mitt blivande hemmakontor behöver fixas till! Ser så otroligt mycket fram emot att kunna jobba hemifrån i en inspirerande och vacker miljö!

  0
 37. Lina

  1. Teal
  2. Barnens lekrum!
  Mamman vill ha vitt
  Men barnen har sagt sitt
  Rosa, grönt, gult eller blå
  Vad gör man inte för sina små?

  0
 38. Anemonia

  1. Teal är årets färg 2014.

  2. Vi har i år blivit lyckliga ägare till en liten sommarstuga en bit från havet. Stugan är gammal och i mörka, murriga färger. Skulle så väldigt gärna vilja göra om rummet och ha ljust blå pärlspont på väggarna och taket skulle vara vita bredare bräder och gärna synliga takbjälkar tvärsöver. Tror att det skulle bli jättefin, hela stugan skulle få ett lyft och rummet skulle bli så ljust och luftigt!
  Färgerna jag skulle välja är:
  Ljust blå vägg – S2.07.80 och vitt tak – White Dawn 1119,

  0
 39. Marie E

  1. Teal.

  Under sidan för Urban Folk såg jag en jättefin målad vägg som var brun (ser det ut som) med ränder målade ovanpå. Jag vill göra en liknande målning (med ränder) i mitt vardagsrum då jag tycker att det var kanonhäftigt och snyggt.

  0
 40. Cecilia

  1) teal
  2) och på fråga två får jag svara hallen, hallen, hallen… Helt bedrövlig och det första man möter. Jag skulle välja en schysst baspastell som fungerar med lite retrovibbar, men ändå är diskret. Det skulle bli snyggo!

  0
 41. Sofia

  1. Teal!!!
  2. Självklart hallen! Det gamla huset genomgår en totalrenoveringen och nu är det dags för hallen att fräschas upp från 50-talsbrun till en snygg grå färg. Den här vinsten drygar ut renoveringskassan något 🙂

  0
 42. Katarina Lorentzon

  1. Teal
  2. Rubbet I badrummet behöver målas, tak, väggar och golv!

  God jul

  0
 43. Tess

  1, teal
  2, gästrummet. Det är det enda rummet som är en total katastrof. Lagom kul att låta vänner sova över där. Skulle vilja måla det randigt. I glad färger. Så alla gäster blir glada 🙂

  0
 44. Margareta Pileby-Jonsson

  1. Teal
  2. Sovrummet med vintagegolv, vitmålade träplankor på väggarna och gamla äpplelådor till sängbord och vägghyllor.

  0
 45. Malin

  1. Teal är årets färg 2014.
  2. Eftersom jag inte får måla om i min hyresrätt skulle jag gått loss med färg hemma hos mina föräldrar. Där skulle jag återställa mitt gamla barndomsrum som jag under tonåren envisades med att måla illrött. Jag skulle målat i en mycket lugnare och mildare grå färg. Färgen 60YR 33/047 hade varit perfekt.

  0
 46. Emelie

  1. Teal
  2. Eftersom jag bara har en tvåa drämmer jag till med två rum då det egentligen är dörrar och lister som är i störst behov av en uppfräschning. När jag ändå är igång skulle jag passa på att sätta in och måla en snygg bröstpanel i matchande ljusgrå nyans.

  0
 47. Alexandra

  1. Teal
  2. Vardagsrummet! Skulle välja en grågrön nyans 🙂

  0
 48. Annika - drömmen om 11 barn (nu med JULKALENDER)

  Rätt svar är TEAL!

  Min make har bott i detta hus sen 94 och jag flyttade hit 08. Nu börjar det verkligen bli dags att ta tag i saker och ting. Hallen är klar, sovrummet likaså – det blir klart IDAG! 🙂 Jag är överlycklig och har äntligen börjat lita på att han klarar av att fixa sånt där själv, utan elektriker, hantverkare, målare, tapetserare osv… en redig karl reder sig själv! 😉

  Nu återstår två barnrum. Två rum som ska göras om “från grunden”. Nytt golv, ny väggfärg, ny takfärg, lister ska bytas ut osv. Ja, det kostar en del, och det är mycket arbete bakom det. Men det måste göras – för barnen MÅSTE få nytt nu. De bor trångt och tråkigt just nu… så det är akut.
  Dock var kommunen här och fixade vår vattenmätare o orsakade då en vattenläcka. Eftersom vi just då stod utan hemförsäkring så måste vi stå med de konsekvenserna själva – dvs renovering av delar av källaren. KUL!? Kul jul, just nu också när vi ska stå med renoveringen av ungarnas två rum.

  Så 25 liter färg skulle förmodligen täcka hela väggarna i båda rummen (det är två mindre rum, på ca 12 kvm vardera). Skulle vara otroligt tacksamt och skulle göra att vi, trots situationen med källaren, skulle kunna komma igång omgående!

  Kram Annika
  [email protected]

  0
 49. Liie

  1. Teal.
  2. Hallen behöver en rejäl makeover och vinner jag färg kanske det sätter fart på mig, har stått orört i fem år nu och har en gräslig orange väv på väggarna. Blir irriterad så fort jag tittar på den, och den syns från alla rum i hela huset.. Väggarna i hallen ska bli vita (efter att det satts upp easy covertapet), och sen räcker nog färgen för att måla de fyra bruna dörrarna i hallen också, så det blir vitt och fräscht!

  0
 50. Emelinda Granvik

  1) Teal
  2) Färgen ‘Dawn Peace 1094’ skulle passa sig ypperligt i vårt vardagsrum som behöver få lite själ. Vi har funderat länge på varför vårt vardagsrum inte känns mysigt trots alla våra ansträngningar och vi har äntligen kommit fram till att vi behöver en mer ombonad färg än det vi har idag, vitt.

  0
 51. Hanna

  1. Årets kulör heter Teal.
  2. Jag skulle vilja måla om mitt kök i Dusky Paris och måla dit moln i Shiny Cannes, både jag och min dotter skulle älska det!

  0
 52. Jeanette

  Svar: Teal

  Alla våra rum på nedanvåningen behövs målas om! (Det är 3 stycken). Just nu har de skrikiga 80-tals färger och vi skulle vilja ha mer harmoniska och lugna färger.

  0
 53. Erika

  Teal

  Gästtoaletten! Den är just nu gul och brun ska 70-tal.

  0
 54. Mia

  1. Teal
  2. Skulle måla om köket i en varm ljusgul färg

  0
 55. Sanna

  1. Teal

  2. Har länge drömt om att få måla om dotterns rum, då hennes största önskan när vi flyttade till eget för drygt två år sedan var att få ett riktigt prinsessrum. Det vore därför helt klart den bästa julklappen att överraska henne med lite målarfärg i form av Fresh Passion z2.06.81 som hon skulle älska.

  Kram Sanna

  0
 56. Jennya Johansson

  1. Svar Mokkasin
  2. Jag vill måla om min hall! Hallen är det första som möter mina gäster och jag vill att den ska se så trevlig ut som möjligt.
  Tack för en generös kalender. Glada hälsningar Jennya

  0
 57. Heléne

  1. Teal
  2. Vardagsrummet i min nya lägenhet har mörkgrå/nästan svarta väggar, som inte alls passar till de svartbruna trämöbler jag siktat in mig på. Dom väggarna skulle jag hemskt gärna måla i en ljus light and space-kulört istället 🙂

  0
 58. Britta Högström

  1. Den vackra Teal
  2. Jag skulle måla om sovrummet i en eller två lugna färger. Det finns mycket inspiration att hämta både här och hos Nordsjö. Se t.ex. den här bilden:

  0
 59. Jessica Hellström

  1. Årets kulör heter Teal
  2. Hallen behöver en verklig makeover vill jag lova
  så färg vill jag till pyssliga sambon ge som julgåva
  50-tals tapet med brun bakgrund och gula blommor ingen hitt
  vi drömmer om en hall i vitt
  gärna med en fondvägg som sticker ut
  tillsammans med Nordsjö fixar vi det – Absolut!!

  0
 60. MiaC

  Ojojoj… bästa julklappen utan tvekan gömmer sig bakom denna lucka.
  Vår lille kille har nu blivit stor (7), dessvärre har inte rummet vuxit med honom utan på väggarna sitter idag en babyblå färg som behöver bytas ut till något “coolare”. Så, det hade varit hur underbart som helst att få överraska honom med en rums-make-over =) Kram kram Mia

  0
 61. MiaC

  Men oj jag glömde ju svara på frågan, sorry… blev så till mig =)
  Årets kulör heter Teal… så nu håller jag tummarna //Mia

  0
 62. Mina

  1. Teal
  2. Vi har precis köpt hus med tillhörande 65kvm gillestuga som vi ska göra om till chill-rum och skulle måla i en ljus färg som light miramas.

  0
 63. Rebecca Svensson

  1. Teal

  2. I januari ska jag måla om vårt kök, så detta presentkort hade varit klockrent i julklapp! Jag har tänkt måla väggarna i en matt greige nyans. I ett kök känns det inte så naturligt att värma inredningen med textilier som kuddar och gardiner, då känns det ännu viktigare att välja en väggfärg som gör att rummet känns ombonat!

  0
 64. Leona

  1. Teal

  2. Jag skulle måla köket eftersom jag snart ska tapetsera om där i vacker nordisk skogsanda. Det hade varit en fin kombination för att fräscha upp och lyfta fram de nya tapeterna! 🙂
  Har ingen egen erfarenhet av Nordsjö men har hört från vänner att det är riktig kvalité färg och vill därför använda mig av dem! Sovrummet skulle även få fin färg i trendig mörk grå.

  0
 65. Julia

  1. Teal
  2. Sovrummet som är kliniskt vitt skulle få färg, något åt det gröna hållet, kanske teal rent av!

  0
 66. Anna

  1. Teal
  2. Mitt rum, som just nu har en babyblå tapet.. Funderar på att måla om väggarna till en vinröd nyans! Vågat, men snyggt! 🙂

  0
 67. Jennie

  1. Teal
  2. Jag skulle behöva måla om vårt sovrum och befria våra väggar från murbruk som de förra ägarna så fint “stänkt” på ALLA väggarna. 80- och 90-talskänslan är total. Det känns inte riktigt som om lugnet kan infinna sig i det rum där det behövs som mest i den stressiga vardagen. Så efter “lite” breddpacklande hade det varit underbart att få måla hela rummet i någon mullvardsgrå färg!

  0
 68. Emma

  1. Färgen heter Teal.

  2. Jag är väldigt sugen på att måla över hallens gråaktiga, småmönstrade tapet som sattes upp långt innan vi flyttade in. Färgen skulle bli just Teal. Tänk vilken glädjekick att komma hem och mötas av den kulören!

  0
 69. Linda

  Teal är årets färg
  Vi har flyttat till 60talshus med vävtapet överallt. Vi har en hel del jobb framför oss kan man väl lugnt påstå… Så färg från Nordsjö skulle passa väldigt bra. Vill ta tag i vardagsrummet som övergår till hall. En nyans i rummet och en mörkare på väggen som sträcker sig genom huset för att förstärka den långa linjen. Svårt att förklara ! Vi vill inte ha vitt utan satsar på färg överallt. Färger som gifter sig bra med varandra. Ton i ton men ibland något som bryter av och gärna retrokänsla. Oj oj Spännande att se om det vi tänker kommer bli just så bra som vi tänker !

  0
 70. Lisa Magnusson

  Färgen TEAL

  Skulle vilja måla om vårt vardagsrum och kök (öppen planlösning ).
  För närvarande i beige,vit kulör som är lite trist i längden och vi tröttnat på. Tror att lindblomsgrönt gör susen och vi snyggare få!

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. .


kompozit.ua

details binaryoptions21.com