Banner

Så var mitt rekordkorta besök på Formex över. I år hann jag med pressfrukosten (eller ja, nästan, den drog över tiden och då fick jag myror i brallan och drog med mitt sällskap Jenny därifrån) och ett snabbt men målmedvetet varv runt hallarna innan det var dags att styra kosan in mot stan för att sitta med i en juryöverläggning på Pontus. Schemakrock var bara förnamnet. Men hellre ett par timmar än inte alls – även om Formex sällan ger mig någon wow-känsla längre så behöver jag den här utflykten för att kicka i gång varje ny säsong, särskilt i år när jag suttit åtminstone deltid på avbytarbänken som mammaledig.

Årets mässa har temat Day dream och det var också namnet på ett av de fyra deltemana på trendutställningen (som i år flyttat tillbaka ut i entréhallen – hurra!). Day dream går i smutsiga pasteller (har vi hört den förut?) med matta ytor. De övriga tre, alla signerade Jan Rundgren, kallas Deep flow (under ytan, vattenfärger och strandkänsla), Down to earth (naturnära karghet med en guldkant) och Indian summer (starka färger, exotiska mönster och djurprint). (Alla foton: Maria Soxbo/Tsoydesign.se)

Trend exhibition, Formex spring 2014 in Stockholm (photo: Maria Soxbo/Tsoydesign.se) Trend exhibition, Formex spring 2014 in Stockholm (photo: Maria Soxbo/Tsoydesign.se) Trend exhibition, Formex spring 2014 in Stockholm (photo: Maria Soxbo/Tsoydesign.se) Trend exhibition, Formex spring 2014 in Stockholm (photo: Maria Soxbo/Tsoydesign.se)

Sammantaget intryck? Först och främst, tack för återkomsten till entréhallen så att man åter har lite plats att röra sig på kring utställningen. Sen vet jag inte om dagdrömmar är det första jag kom att tänka på när jag såg de fyra trenddelarna. Ska jag vara ärlig så är det ju kort och gott fyra estetiktrender iscensatta av ett urval produkter precis som vanligt. Men en kompetent styling av Jan Rundgren fick mig att se de enskilda produkterna istället för det överväldigande myller/gytter som det lätt blir i Formexsammanhang. Och let’s face it – vad som helst hade varit bättre än Habitatkatalogen från i höstas …

Translation: It’s that Formex-time of the year again! I had sooo little time today thanks to a scheduling mishap (a designjury lunch I had to attend) but a few hours is better than nothing, right? This is the main trend exhibition called Day dream, and even though I struggled to find anything dreamy about it the styling worked – I saw the individual products instead of just a mishmash of colours.

#Etiketter
Formex

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


adulttorrent.org/category/comics

misterroof.net/roofing