Medan vi var på semester lades nytt golv i vår hall (känslan av att kliva in barfota på ett svalt marmorgolv när det var 32 svettiga grader ute alltså – oslagbar!), som under hösten ska få en helmakeover. Den gamla garderobsväggen från gissningsvis tidigt 1990-tal revs ut, och nu ska väggarna få ny kostym och så ska det förmodligen platsbyggas ny förvaring där den gamla stod.

Vi ska försöka få in någon form av städskåp, förvaring för ytterkläder, skor och alla femtielva miljoner små vantar, mössor och andra barnrelaterade småpryttlar som verkar få egna ben om man inte har en bestämd plats åt dem. Helst skulle jag vilja få in en liten sittplats så att det blir lättare att få på sig skorna, en spegel förstås och så ett ställe att lägga i från sig nycklar, solglasögon och handväska. Jag tänker också att det vore smart att ha i åtanke att åtminstone ytterkläderna i små storlekar oftast kommer att vara genomblöta och smutsiga, att det vore skönt att kunna ställa ifrån sig blöta paraplyer någonstans och att så mycket som möjligt av förvaringen ska vara dold så att man slipper se vardagskaoset så fort man kliver in genom dörren. Och så får så klart allt gärna vara snyggt och välkomnande dessutom. Mission impossible?

Ja, det är nu beslutsångesten kommer in i bilden. Hur maxar man en hall så att den blir både snygg och optimalt praktisk för en familj med två dagisbarn egentligen? Ni kloka läsare, kan ni inte dela med er av era bästa tips? Både på smarta lösningar och funktioner ni själva har, eller saker ni önskar fanns i er hall? Hjälp mig skapa den perfekta hallförvaringen, så lovar jag att visa bilder på resultatet när det är klart!

IKEA PS 2014 – Husligheter.se

IKEAs PS 2014-förvaring är visserligen snygg, men fyller inte mina behov riktigt. Så hur ska jag egentligen ha det? Foto: Pressbild IKEA

Translation: We’re giving our entrance and hallway a makeover this fall, and I need help planning it! What makes your entrance/hallway/mudroom perfect? What kind of storage do you have? Or what do you wish you had? We have two toddlers and need clever storage for their muddy clothes as well as a place for our vacuum cleaner and other cleaning stuff … Mission impossible?

#Etiketter
IKEAIKEA PS

6 kommentarer

///////////////
 1. Anna

  Mitt tips är en snygg platsbyggd sittbänk där barnen, eller alla i familjen, kan ha en eller flera egna lådor. Funkar bra hemma hos oss för både små och stora

  0
 2. Sandra

  Det är svårt! Vi har turen att ha två ingångar, en ”ful” ingång som bara familjen använder, som vi gjort mer praktisk för barnen och bra förvaring och en ”snygg” ingång slipper bli stökig och fullproppad med kläder och skor.

  0
 3. Jenny M

  Vi köpte gymskåp!! klädda i valnöt. Alla i familjen har ett, eller snarare två för de är delade i två. Vantar och rena jackor i det övre skåpet och skor och smutsiga dagiskläder i det nedre. Inget syns och barnen når sina saker. Vi älskar dem.
  /Jenny

  0
 4. Johanna

  Jag vet inte hur mycket plats ni har, men tänker antingen en bänk med inbyggd förvaring eller en sån där ”uppfällbar” stol som sitter på väggen som man enkelt fäller ner när den inte används. Apropå blöta kläder så hänger vi in i badrummet att torka. Annars tänker jag som du, dold förvaring och massa korgar där var sak har sin plats. Lycka till!!!

  0
 5. Cathrine

  Påshyllan från Norrgavel har hängt med i alla år för oss. Helt perfekt förvaring för alla vantar, mössor och andra småprylar. Lätt att bara lägga i . En ”påse” för varje familjemedlem. Min erfarenhet är att om man ska öppna skåp och lådor för att snabbt göra sig av med småprylar i hallen så blir det inte gjort… Så dold förvaring i en hall kräver nån slags öppenhet för att man i vardagen verkligen ska organisera sig.
  Hälsar Cathrine , en garvad 2-barns mamma som nu har tonåringar 🙂

  0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close