Banner

God morgon, måndag! En vansinnigt arbetsintensiv vecka med ett litet teknikhaveri som grädde på moset gjorde min närvaro på sociala medier lite påver (TACK Sofia och Jenny för diverse lån av iPhones!), men resten av bloggosfären hade mer flyt. Här är förra veckans största snackisar!

Formex (photo: Jenny Martinsson/Hemtrender) – Tsoydesign.se

Fin tolkning av Formex teman. Foto: Jenny Martinsson/Hemtrender

Lika bra att tala om elefanten i rummet först, right? Formex upptog större delen av förra veckan och reaktionerna har som vanligt varit blandade, med en övervikt åt det negativa. Intressant denna gång var att kritiken inte enbart handlade om bristen på nyheter, utan också om stylistval och inte minst bemötandet i montrarna. Men det går att hitta positiva röster också, och den som hellre vill ha rena trendrapporter och val av favoriter kan kika in hos till exempel Purple Area, Martinreda, Hitta hem, Inredningshjälpen, Add simplicity och Living by W till exempel. Min egen rapport? Well, min mässdag var proppad med jobb upp till örsnibbarna, men jag har ett par Formexinlägg på lut som trillar in under veckan som kommer. Håll utkik!

IKEA-katalogen 2015 – Tsoydesign.se

IKEA 2015. Foto: IKEA (Hämtad från Livet hemma)

Nästa stora grej under veckan som gick är förstås släppet av IKEA-katalogen. Sovrummet är i fokus under parollen att “om vardagen börjar och slutar på ett trevligare sätt, kan vi skapa samma effekt på resten av livet”. Sen har det ju förstås redan laddats inför släppet i veckor – ingen har väl missat Podologen? Och IKEAs framfart i sociala medier fortsätter – i samarbete med några bloggare lanserar man också The Time Travel Experiment. Ganska intressant egentligen att en gratisprodukt (katalogen) får en så massiv marknadsföringskampanj, särskilt med tanke på att företaget bakom konstant har “halva inne” så att säga – “alla” har ju nåt från IKEA …

Black Fluted (Royal Copenhagen) – Tsoydesign.se

Nyheten Black Fluted i matt porslin från Royal Copenhagen. Foto: Pressbild Royal Copenhagen.

Det pratades en hel del om dukningar med färgat, eller ännu hellre mörkt, porslin på Formex, även om jag inte såg så många konkreta exempel på det bland montrarna. Men Royal Copenhagens senaste produktsläpp, Black Fluted, bockar av trenden perfekt och lär bli en långlivad klassiker.

Ferm living aw 2014 – Tsoydesign.se

Höstnytt från Ferm living 2014. Foto: Pressbild Ferm living

I veckans nyhetsskörd i övrigt så har nog Ferm living fått mest bloggkärlek. I vanlig ordning, ska tilläggas. Kolla in nyheterna i webbshoppen. Men ett roligare nyhetssläpp som jag själv missat tipsar Volang om – nämligen …

Wallpaper from Rifle Paper Co – Tsoydesign.se

Tapet från Rifle Paper Co. Foto: Pressbild från Rifle Paper Co.

… tapeter från überälskade Rifle Paper Co! Se rena rama bildforsen hos Volang och så önskar jag er en härlig start på veckan!

Translation: A blog roundup with Formex, IKEA catalogue launch, Ferm living AW 14, new porcelain from Royal Copenhagen and gorgeous wallpaper from Rifle Paper Co!

 

 

#Etiketter
Formex

5 kommentarer

///////////////
 1. Felicia

  Det svarta porslinet från RC har funnits tidigare, jag köpte tallrikarna i Köpenhamn 2009. De är vansinnigt snygga, men den matta ytan repas av vanliga matknivar. Så nu använder jag dem bara med silverbestick (och lättskuren mat :-)).

  0
 2. Jenny - Hemtrender

  TACK för att du använde min bild! Blev superglad när jag såg den hos dig 🙂
  Hoppas allt är fint med dig, vi kanske ses i Stockholms pressmingel snart igen så att vi kan prata lite mer.

  Ha en fin vecka,
  Jenny

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Jenny: Åh, jag tyckte att den var superfin, klart jag vill använda den (och förlåt att jag inte frågade först …). Hoppas också att vi ses igen snart, det blev ju bara “hejhej” nu senast. 🙂 En lunch någon dag kanske?

   0
 3. maria at inredningsvis

  Vilka HÄRLIGA foton 🙂 alltid kul med nytt i höstrusket

  Ny post ute…Hur man får bra rygg på arbetet 🙂

  Ha en kanonhelg

  LOVE Maria at inredningsvis – Swedish decor, food, and fashion

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


подготовка к беременности питание