Banner

God morgon måndag! Vi börjar som vanligt veckan med en liten sammanfattning av veckan som gått, enjoy!

SPM av Signe Peon-Melin för Rörstrand – Tsoydesign

SPM av Signe Peon-Melin för Rörstrand. Foto: Pressbild Rörstrand

I slutet på förra veckan var jag en av få lyckligt utvalda till en intim tebjudning och presentation av Rörstrands nya teservis SPM av Signe Peon-Melin. Anledningen till den lilla skalan var att Signe fyller 90 år nästa år, och inte riktigt orkar med jättepresentationer längre – men jag måste säga att jag inte märkte ett spår av det – hon kändes underbart pigg och att hon fortfarande arbetar är väl bevis nog för att ålder bara är en siffra.

Jag fick en halvtimme själv med Signe innan presentationen för en dagstidningsintervju, och min respekt för henne har inte direkt blivit mindre av att prata med henne live. Att hon dessutom ringde mig igår bara för att säkerställa att jag fått allt jag behövde? Kärlek på det! Servisen då, den har fyra delar (Signe saknar själv en mjölkkanna …) och finns i butik från 1 januari 2015. Det lilla lövet på locket signalerar om locket är öppet eller ej beroende på vilket håll det är vridet, och formen har Signe hämtat från en liten spätta hon brukade sätta i botten på sin keramik i början på karriären. En ljuvligt fin servis som åker rakt upp på önskelistan, och som redan blivit omskriven förstås.

Dokka Birger Dahl Northern Lighting 60 years – Tsoydesign

Dokka i nya färger apropå 60-årsjubileet. Foto: Pressbild Northern Lighting

Klassiska lampan Dokka av Birger Dahl firar 60 år i år och Northern Lighting som numera har rättigheterna till den firar detta med totalt sex nya färger – aquagreen, petrol blue, light grey, dark grey och “förbättrade” versiner i svart och vitt, vad detta nu innebär. Grattis på 60-årsdagen, får vi väl säga!

Saša Antić och Niklas Hansen gör Formex entréutställning 2015 – Tsoydesign

Saša Antić och Niklas Hansen gör Formex entréutställning 2015. Foto: Skiss Formex och porträttfoto Gustav Almestål

Lite Formexnytt har veckan också bjudit på – det är nu klart att Saša Antić och Niklas Hansen kommer att styla Formex stora trendutställning på entrétorget i januari där de fyra huvudspåren Nordic NeatNordic Essence, Nordic Motion och Nordic Folk ska presenteras. Äntligen lite variation! (Även om restaurangen är signerad Jan Rundgren …)

Marimekko vår/sommar 2015 Louvi – Tsoydesign

Textilen Louvi från Marimekkos vår. Foto: Pressbild Marimekko

Något som fått ovanligt lite bloggkärlek tycker jag är Marimekkos vårkollektion, trots flertalet pressutskick de gångna veckorna. Så jag lyfter det nu istället, för visst är till exempel textilien Louvi ovan väldigt härlig?

Zodiaken från Svenskt Tenn och Kula Tofs av Carina Seth Andeon för Svenskt tenn – Tsoydesign

Textilen Zodiaken och Carina Seth Andeons julkula, båda för Svenskt Tenn. Foto: Pressbilder Svenskt tenn

Få företag släpper så många nyheter per år som Svenskt tenn, både helt nytt som Carina Seth Andeons superfina tvådimensionella “julkulor” och arkivlanseringar som Josef Franks textil Zodiaken. Julhängena är ju magiskt fina!

Translation: A few lovely news from last week – enjoy! 

 

 

 

 

 

#Etiketter
FormexSvenskt Tenn

3 kommentarer

///////////////
 1. Inredningshjälpen

  Håller med, efterlängtat med lite ombyte och förnyelse när det gäller Formex trendutställning! Toppen!

  Kram Anette/Inredningshjälpen

  0
 2. Hildur - fixa&dona

  Tack för den alltid lika fina sammanfattningen! Även om jag ofta redan läst det mesta via pressutskicken är det jättebra och roligt att få läsa din personliga sammanfattning av vad som hänt i veckan. Underbart med lite nytt blod i trendutställningen! Ser redan fram emot resultatet.

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Tack Hildur, vad roligt att du gillar!

   0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


спортивные витамины купить

Предлагаем анаболики у нашего менеджера.