Banner

Nu är det slut på hämtsushimiddagar serverade direkt i frigolitlådorna! För i dagens tävling vinner en lycklig vinnare inte mindre än 4 set av Rosendahls fina sushiset Grand Cru med tallrik och sojaskål, värt totalt 1 076 kr. För att tävla ska du svara på frågorna nedan i en kommentar innan midnatt i natt. Lycka till!

Julkalendern Rosendahl – Tsoydesign

Dagens tävlingsfrågor:

1. Hur många delar består den klassiska Rosendahl Grand Cru-serien av? (Ledtråd: svaret kan man hitta via denna länk …)

2. Vem vill du helst bjuda på sushi om du vinner och varför?

UPDATE! Tävlingen är avslutad, vinnaren kontaktas så fort Rosendahl utsett hen, och alla vinnare listas i ett separat blogginlägg när hela kalendern är avslutad. Tack till er som tävlade!

***

Tävlingen pågår fram till kl 00.00 i natt. Vinnaren utses av Rosendahl och beslutet kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Värdet på vinsten är 1 076 kronor.

Translation: Today’s Xmas giveaway – only for Swedish readers though, sorry!

58 kommentarer

///////////////
 1. Karin Stjärnkvist

  1. 147 delar
  2. Om jag vinner ska jag bjuda min dotter på sushi. Det är hon som har introducerat sushi för mig en gång och hon älskar det!

  0
 2. Åsa

  1. 147 delar.
  2. Jag har en dotter som älskar sushi. När hon kommer hem från Tyskland, där hon arbetar som au-pair och pluggar, ska jag bjuda henne på så mycket sushi hon orkar äta. (För en au-pairlön tillåter inte sushi

  0
 3. Emma L

  1. 147 delar
  2. Jag och mina två systrar är alla sushifantaster. Träffar dem inte så ofta så vore kul att kunna överraska dem med en riktigt lyxig middag på fin sushi-servis nästa gång vi alla samlas.

  0
 4. Kristina

  1. 147 delar
  2 Min man, och det vore kul att få äta det på något finare än plast/frigoliten som det kommer i 🙂

  0
 5. Pernilla A

  1. 147 delar
  2. George W. Bush. Det skulle varit så intressant att få en chans att se mannen bakom. Han verkar rätt så lättsam så äta sushi ihop skulle varit kul. Men hur kunde denna mannen som inte verkar så värst smart och komma så långt. Skulle varit kul med en sushi-ihop för att få en chans att analysera honom 🙂

  0
 6. Sarah

  1. 147 delar

  2. Jag har en nära vän som älskar sushi! Sen hon fick barn har hon tyvärr inte mått så bra och jag skulle verkligen vilja pigga upp henne med lite egen tid och en god sushimiddag på detta fantastiska porslin!

  0
 7. Math

  1. 147 delar
  2. Helt klart min 6åring och 3åring! Beta av de där antal gånger man måste äta ny mat för att det ska accepteras. Så kan vi äntligen äta “fin”sushi på fredagar istället för makaroner och falukôrv 🙂

  0
 8. Sara Ervik

  1. 147 delar
  2. Jag skulle vilja bjuda min fantastiska vän Simone. Hon älskar sushi lika mycket som jag och det skulle vara underbart att få bjuda på hemmagjord sushi, på fint porslin i vår nya lägenhet.

  0
 9. Lisa

  1. 147 delar
  2. Min mamma, hon är skeptisk till sushi och jag vill lära henne hur gott det är med min hemlagade sushi!

  0
 10. Johanna

  1. 147 delar
  2. Jag skulle bjuda mamma. Hon är väldigt svårflörtad just när det gäller sushi men med vacker dukning så kanske även hon faller för den fantastiska maten!

  0
 11. Elin N

  1. 147 delar

  2. Jag skulle ge mina föräldrar en sushimiddag! Jag är inte ett jättestort fan av sushi men mina föräldrar älskar det så det vore perfekt att få ge dem 🙂

  0
 12. Annica L

  1. 147 delar.
  2. Skulle bjuda 10 åriga dottern på sushimiddag, eller vi skulle laga den tillsammans då hon älskar att laga det.

  0
 13. Soffan

  1. 147 st
  2. Min kollega A-L som är deppad just och som älskar sushibufféer

  0
 14. Therese

  1 = 147st

  0
 15. Sara Warpe

  1) 147 stycken delar
  2) Jag skulle bjuda min mamma på en riktig sushikväll med allt som hör till! Det är hon värd 🙂

  0
 16. alex

  1) 147 st delar
  2) Jag skulle bjuda min mamma eftersom hon aldrig ätit sushi förut.

  0
 17. Erika

  1. 147 stycken fina delar
  2. Jag skulle bjuda min äldsta vän som alltid finns där. Hon skulle bli så glad om jag överraskade med sushikväll.

  0
 18. Gunilla Peon

  1.147 st.
  2. Jag skulle bjuda en väninna som inte förstår varför man ska äta “ihopklumpat kallt ris” och rå fisk, men med denna fina servis och fina råvaror skulle hon säkert bli omvänd!

  0
 19. jessica

  1. 147st
  2. Min familj. Jag jobbar så himla mycket just nu, och att bjuda de finast som finns på deras favoriträtt skulle kännas väldigt bra .

  0
 20. Teresa

  1. 147 stycken
  2. Jag hade bjudit min pojkvän på sushi! Vi är två studerande som spenderar mycket tid tillsammans med varandras examensarbete. Vi arbetar nästan dygnet runt med studier och praktik, för att kunna jobba med vår dröm efter examen. Att tillsammans sitta och skriva, flamsa och diskutera är det som håller oss ihop oavsett. En god sushi på vackra tallrikar hade höjt stämningen ytterligare över våra laptops!

  0
 21. Sofia Stoor

  1. 147 delar.
  2. Min mamma som just fått upp ögonen för denna delikatess!!

  0
 22. Maria

  1) 147 delar.
  2) Jag skulle bjuda min mormor Märta, 84 år, som varit matintresserad hela livet men aldrig ätit sushi. Trots att hon kanske inte skulle tycka om rå fisk vill jag ge henne glädjen i en ny matupplevelse och lite variation till hemtjänstens trista matlådor.

  0
 23. Maria lindberg

  1. 147 delar
  2. Jag skulle bjudan min 8-åriga dotter som jättegärna skulle vilja testa sushi! Hennes kompis älskar sushi, men min dotter har aldrig testat. Därför kommer det ständigt önskemål om detta. Skulle vi ha turen att vinna detta sushi-set ska hon få testa, vi kanske även tar och bjuder in hennes sushi-älskande kompis så vi får lära av ett proffs! 🙂

  0
 24. Lina Eckerström

  1, 147 delar
  2, Jag hade velat bjuda mej själv faktiskt. Har aldrig ätit sushi men vill så gärna testa. Mannen älskar det men har inte blivit av att jag smakat.. Det borde väl vara dags nu ?

  0
 25. Johan Karlsson

  1. 147 delar
  2. Jag skulle bjuda sambon på en minnesresa tillbaka till 2004 då vi var på semester i Japan. Efter en lång shoppingdag i Tokyo var vi på väg tillbaka till hotellet men skulle bara äta något först. Det var lättare sagt än gjort! Vi gick gata upp och gata ner utan att hitta minsta lilla restaurang eller snabbmatsställe. När vi började fundera över alternativet läsk, macka och chips från SevenEleven såg vi plötsligt en liten lokal med några lyktor utanför. Vi gick dit och såg att det var en liten sushirestuang. Där arbetade ett gammalt par, hon serverade och han gjorde sushin, och det fanns bara några andra gäster i lokalen. Trots att de inte kunde engelska (och vi inte japanska) lyckades vi beställa och avnjuta den mest underbara sushi vi någonsin ätit.
  Kanske skulle jag inte lyckas göra riktigt lika god sushi själv, men det skulle vara mysigt att för en kväll få resa tillbaka i tiden.

  0
 26. Maria

  1. 147 delar
  2. Skulle vilja bjuda pojkvännen på hemmagjorda sushibitar. Har nyligen fått upp ögonen för sushi, något killen längtat länge på. Är nu sugen på att testa att göra egna och vad kan vara roligare/snyggare än att få servera dem på riktiga sushi-fat. Detta kallas jag lyx i vardagen och det behövs alltid mer sådant 😀
  Kram, Maria
  ([email protected])

  0
 27. Josefin Laon

  1. 147 delar
  2. Jag skulle bjuda mina föräldrar på sushi för att de aldrig har testat det och jag tycker det är på tiden

  0
 28. Sasha

  1. Den består av 147 delar.
  2. Jag skulle vilja bjuda svärmor. Hon är rädd för sushi och har inte testat ännu. Hon behöver bara lite hjälp på traven och en vacker presentation, så är jag övertygad om att hon minsann kommer älska det!

  0
 29. zokii

  1. 147 delar
  2. Jag är en sushiholic så förutom att jag bjuder mig själv så skulle jag nog bjuda över en ny date att imponera med både fint servering (det där ni blir min wingwoman) och sedan köpa sushi från bästa haket

  0
 30. Sanna Kaakinen

  1. 147 stycken delar.
  2. Skulle gärna vilja bjuda över min bror och hans flickvän på sushi då jag vet att min bror älskar det mest av allt. Det skulle med andra ord bli en mycket uppskattad middag och en riktigt trevlig kväll.

  Kram Sanna
  [email protected]

  0
 31. Johanna

  Hej!
  Serien består av 147 st delar.
  Jag skulle bjuda min fantastiska sambo på sushi. Han har velat göra egen sushi länge men vi har inga sushitillbehör. Med den här setet skulle jag bjuda honom på hemmagjord sushi 🙂

  0
 32. Maggan

  1. 147 st
  2. Min svärson som är den enda i min bekantskapskrets som tycker im sushi. Vi andra får äta något annat på tallrikarna, tex Kinamat.

  0
 33. Lisa

  1. 147 delar består den av.
  2. Jag skulle bjuda hela vårt kompisgäng! Det är roligt att samlas kring, både att äta och att göra.

  0
 34. Isabella Dahlgren Camacho

  1. 147 st!
  2. Jag och min käre sambo hämtar sushi 2-3 gånger i veckan vilket märks på vår ekonomi. Vi har länge pratat om att börja göra hemma istället men aldrig tagit tummen ur och köpt tillbehör. Därför hade jag velat bjuda HONOM på hemmagjorda makis!

  0
 35. Tilde

  1. 147 delar
  2. Min mamma, när man diskuterar vad man ska äta med henne så är sushi ALLTID förslag nr 1

  0
 36. Lisa

  1. 147 delar

  0
 37. Lisa

  2. Min dotters bästa kompis Sigge som är 6 år och älskar sushi!

  0
 38. Caroline

  1. 147 delar
  2. Min bästa vän som hållit min hand och varit mitt stöd under ett jobbigt uppbrott. Hon förtjänar all sushi jag kan ge henne och på de finaste faten också!

  0
 39. ragnamarie

  Svar 1: 147 delar
  Svar 2: Skulle såklart bjuda 84 åriga mamma, som är helt
  galen i sushi, och alltid föreslår sushi när vi skall luncha…
  Att hon sen hanterar pinnarna som ett proffs, medan jag
  sitter och pluttrar med kniv och gaffel!

  0
 40. Felicia Kyrk

  1. 147 stycken fina delar
  2. Jag vill bjuda hela min familj på en middag med underbar mat! Nu när vi inte lägre bor i samma stad vore de kul att samlas för en god middag=)

  0
 41. Pernilla H

  1. 147 delar
  2. Skulle bjuda min lillasyster som introducerade god sushi till mig för något år sen. Nu äter jag sushi gärna och ofta, tack vare henne.

  0
 42. Mia

  1. 147
  2. Min bror med fina minnen från tiden han bodde i Tokyo

  0
 43. Johanna Hellberg

  1. 147 st

  2. jag skulle bjuda min sushi älskande syster, men inte bara på sushi utan hon skulle även få med sej porslinet hem då hon letat överallt efter ett sushi set :)7

  [email protected]

  0
 44. My

  1 147 st
  2. Skulle bjuda min sushi älskande svärmor !! 🙂

  0
 45. Ida Eriksson

  147 delar

  Jag skulle bjuda min man på sushi serverat på denna serie som vi faktiskt har mattallrikar i. Han är inte superförtjust i just sushi så jag måste försöka lära honom.

  0
 46. Therese

  1. 147 delar
  2. Jag skulle bjuda min farmor på sushi. Hon är en 80-årig härlig dam full av livsenergi som älskar att testa “nya” maträtter och upptäcka världen. Sushi var inte aktuellt på hennes tid och hon har inte vågat prova än men jag tror hon skulle smaka (och till och med tycka om det) om hon blev serverad sushi med detta fina set!

  0
 47. Lisa O

  1. 147 delar
  2. Yohio! Han älskar sushi och min dotter älskar honom.

  0
 48. Helena

  1) 147 delar

  2) Jag skulle bjuda min i matväg något konservative pappa som alltid har uttryckt ett visst motstånd mot att stoppa i sig “rå fisk”. Lite inkonsekvent kan man tycka eftersom han gladeligen sätter i sig både sill och rökt lax men vanans makt är stor. Min pappa är dock, förutom lite envis med maten, också väldigt snäll och vill inte göra sin familj besviken. Jag har nu en plaaan i bästa Sickan Jönsson-anda där jag på dessa fina fat lägger upp egenrullad sushi, vackert dekorerad och serverar honom. Inte kan han säga nej då? Kanske han till och med gillar det!

  0
 49. Susanne

  1) 147 delar
  2) Jag skulle bjuda mina jobbarkompisar. Sitta en kväll i lugn o ro och äta, njuta av vackert uppdukad sushi och skratta och inte prata jobb.

  0
 50. Laura

  1. 147 delar
  2. Jag skulle bjuda min 13-åriga gudson på sushi, har tänkt göra det länge, men eftersom han bor i Finland så ses vi inte så ofta. Han har rätt vuxen smak och tycker det är roligt att prova ny mat. Redan som 6-åring var hans favorit kex med grönmögelost 🙂

  0
 51. Jenny

  1.
  147 delar

  2.

  Vilken fin idé.
  Jag vill bjuda på sushi – ja låt det ske!
  Min pappa är en solklar favorit.
  Han kommer självklart komma hit.
  Nästa på tur är min vän från japan.
  Hon frågade var det fanns god sushi. Jag sa: Jag kan!
  Den tredje är student.
  Hoppas att det inte sker en incident.
  Jag lovar ingen bal,
  men väl en servis från Rosendahl!

  0
 52. Linda

  1. Grand cru består av 147 vackra delar.
  2. Om jag hade möjlighet skulle jag bjuda min japanska vännina som tyvärr bor för långt bort i San Diego för att vi ska kunna ses. En dag hoppas jag kunna bjuda henne och hennes urfina döttrar på sushi hemma hos mig.
  God jul!

  0
 53. Angelica

  1.) 147
  2.) Jag skulle vilja bjuda kronprins Fredrik av Danmark för han verkar så trevlig, men i verkligheten så skulle jag bjuda min pojkvän. Och han är också väldigt trevlig ska ni veta, så det hade han varit värd!!! 🙂

  0
 54. Ann-Katrin Back

  1.147 delar
  2. Min man såklart. Vi gillar båda sushi, men tyvärr måste man åka till grannstaden för att köpa det. Dags att börja göra egen!

  0
 55. Stefan Joneström

  1. 147 delar
  2. Jag skulle bjuda Jörgen Edin som är chefstränare för Sundsvalls Simsällskap. Tänkte att han skulle få lite “feeling” för hur man simmar som en fisk!

  0
 56. Frida

  1) 147 delar
  2) Jag skulle bjuda min fina bästis på en riktig braksushimiddag för att fira att vi nu känt varandra i hela 20 år! Helt otroligt att vi stått ut med varandra så länge. Från vaggan till graven! Haha <3

  0
 57. arman salfur

  1. 147 stycken delar.

  2. Vill äta sushi med grabbgänget som har som tradition att göra egen sushi tillsammans, så vore lyxigt att få äta den på passande tallrikar.

  0
 58. Linda

  1. 147 delar.
  2. Jag skulle bjuda mina 2 söner som båda älskar sushi.

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


www.steroid.in.ua

Туринабол