Banner

Jag älskar Tant Johannas månadslistor, och det är uppfriskande att lista annat än bara inredning emellanåt. Så jag hakar på även denna månad, tack för inspirationen, Johanna! (Här är min förra månadslista!)

Cykel

 Cykel Skeppshult – Tsoydesign.se

Så fort gatorna är rensopade saknar jag min cykel som står i ladan på Gotland och väntar. Jag är så sugen på att skaffa en till att ha här hemma, och Skeppshults är ju så fin, så fin.

Mat

Macka – Tsoydesign.se

Jag älskar ju bröd så även denna gång får det bli en smarrig macka. Eller vad sägs om Apple tahini toast with honey and thyme?

Frisyr

Hårfärg – Tsoydesign.se

Mitt nästa frisörbesök blir aningens nervöst, eftersom min älsklingsfrisör ska bli mamma och jag därför måste testa någon ny. Men jag försöker tänka att det innebär möjligheter också, så min plan är att förändra mig en liten smula i alla fall. Framför allt vill jag hitta en kallare brun nyans för håret än jag har nu, och bilden ovan blir bra inspiration att “klippa ut och ta med” (läs: pinna och visa i telefonen). Håll tummarna …

Musik

Seinabo Sey – Tsoydesign.se

Just nu är det Seinabo Sey som snurrar mest i mitt spotifykonto – så himla bra!

Skor

The Holiday, Blankens – Tsoydesign.se

Jag älskar att det snart är dags för bara fötter! Mitt livs bästa sommarsandaler (från Cos) kastade in handduken ifjol efter två somrars varje dag-användande, och tyvärr finns de inte kvar i sortimentet så det är dags att hitta nya favoriter. Jag har aldrig provat Cecilia Blankens skomärke, men hört mycket gott om det – kanske ska fina The Holiday bli mitt första köp?

Citat

Offline is the new luxury – Tsoydesign.se

Tekopp

Falcon emaljmugg – Tsoydesign.se

Hemma i Stockholm har jag ju spikat mina muggmodeller en gång för alla (lättnaden!), men på Gotland har vi fortfarande ett spretigt utbud av mönstrat vintageporslin, spröda koppar på fat och rustika keramikmuggar. Gemensamt för de alla är att de går i tusen bitar om man tappar dem, så jag är lite sugen på att skaffa ett par emaljmuggar att ha i picknickkorgen eller för den där mysiga koppen te ute på stentrappan på morgonen. (Och för barnens morgonyoghurt, även om risken nog faktiskt är större att jag tappar den än att de gör det …). Falcon gör fina emaljmuggar, den här färgen heter Pigeon Grey.

Bok

Boken Think vintage – Tsoydesign.se

Varje sommar blir jag sugen på vintageinspiration i bokform inför semesterns loppisrundor/sommarhusprojekt, och i år tror jag att det är denna nyutkomna bok som kan bli min bibel.

Resmål

Sicilien – Tsoydesign.se

Här hemma följer vi Mästarnas mästare slaviskt,  i år nästan lika mycket för de vackra Sicilien-vyerna som för spänningsmomenten. Lägg där till att Ernst håller till i Toscana i år, och mitt Italiensug når oanade nivåer. Problemet är väl kanske att alla dessa klippbad, bergsbyar och trapppor inte är så kompatibla med tvååringar? Eller vad säger ni andra småbarnsföräldrar, nån som varit på Sicilien med småbarn och kan rekommendera det?

Sweatshirt

Hello Apparel – Tsoydesign.se

Jag är lite sugen på att testa Hello Apparels mysiga tröjor, som finns till både treäpplarna och mig själv. Mysiga, fina och till synes perfekta till jeansshorts och stråhatt i sommar.

Translation: I love Tant Johanna’s monthly lists, so I just had to do one this month too!

_______________________________________________________________________

Vill du ha ännu mer Tsoydesign? Följ mig gärna på Facebook och Instagram (@husligheter). Ses där!

15 kommentarer

///////////////
 1. maja

  Det finns sandstränder på sicilien också 🙂 Vi var i cefalu och det var toppen. Tips, åk inte på sommaren utan vår/höst, iaf i cefalu är stranden inte så stor så den är överöveröverfull i högsäsong ( bättre temp. vår/höst). Vi åkte charter m airtours o bodde på ett lägenhetshotell som var funkade bra för barn (men är inget barnhotell så), låg precis vid stranden.

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Tack för tips Maja!!

   0
 2. Mian

  Vi har bara en sak på listan ännu:
  http://www.vingaofsweden.se/vattenflaska-lean-trans.570-ml men vi jobbar på det… : )

  0
 3. Inredningshjälpen

  Så mycket fint 🙂 har oxå velat testa Sicilien länge men det har inte blivit av. Fick dock en härlig italiendos nu under designveckan i Milano, så himla härligt!
  Testade flippisar inne hos Hermes de klassiska med H uppe på, tokfina men såå dyra.

  Kram Anette

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Ja, åh, är så avis på din Italienvisit!!

   0
 4. chatarina

  Hej! Jag har bott på Sicilien och mina barn är uppvuxna där, vi åker även dit varje sommar. Det finns många fina sandstränder och små vikar. Sicilien är underbart!

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Tack Chatarina, det låter lovande!

   0
 5. Anna G.

  Var på Sicilien för några år sen, vi hyrde bil i en vecka och bodde på några olika orter. Favoriterna var Cefalu som nämndes här redan, fin sandstrand och stad, och Scopello (bilden här ovan är därifrån), mer klippor men supercharmigt!
  Vill du har mer siciliansk inspiration finns det en mycket bra film från -89, Cinema Paradiso, som är inspelad där, fick bl a en oscar för bästa utländska film. Scenen med utomhusbion är t.ex. inspelad på stranden i Cefalu.

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Anna G, åh det låter ju helt magiskt att bila runt där! SKA dit, frågan är bara när…

   0
 6. Hanna

  Tack för en inspirerande lista och framförallt för musiktipset! Seinabo Sey rullar om och om på spotify här hemma just nu. Så vansinnigt bra!!

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Hannarty: Ja, visst är hon! Så sjukt grym!

   0
 7. Jonna

  Sardinien! Världens bästa stränder, långgrunt, inte så jäkla mycket folk att trängas med. Hyr en bil och bo hos gamla tanter som lagar gudomlig mat! Vår nu 5-åring har varit där 3 gånger och tjatar rejält om att få åka tillbaka.

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Jonna: Åh! Det låter ju magiskt, men hur hittar man dessa tanter?

   0
 8. Nilla Tankebubblor

  Offline is the new luxury! Ha en fin helg.

  0
 9. Annika

  Mycket fint du visar i din lista! Jag är en stor Italienälskare men har aldrig varit på Sicilien. Sitter också bänkad både till MM och Ernst. Skulle egentligen åka till Rom på söndag men eftersom jag fått inflammation i en fot kan jag tyvärr inte åka, så tråkigt men det blir säkert fler tillfällen.

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


В интеренете нашел интересный веб сайт со статьями про Фенилвер купить https://steroid.in.ua/products/fenilver
http://velomarket.org.ua