Banner

Om någon mot förmodan har missat det så går vi mot mer färgstarka tider, och även om just färg spås bli nästa stora trend ungefär vartannat år så tror jag faktiskt att även vi kulörskraja skandinaver faktiskt kommer att nappa den här gången. Ni minns väl 1990-talet, när terracotta, blått och ockra var trendigt? Just det, håll i er för nu kommer färgen igen.

Men! Det kan ju kännas som ett lite väl stort snedsteg att liksom bada hela sitt nordiskt vit/grå/svarta hem i färg, så därför tänkte jag tipsa om hur man kan smyga in färg utan att bli helt överbemannad av den. Och de vita väggarna kan få bestå, ytterligare ett litet tag, om man vill. Brittiska Toast, som jag bloggat om med jämna mellanrum i många år nu, har nämligen fotat sin vårlookbook på just det temat.

Toast vår 2015 – Tsoydesign.se

Alla foton: Toast

Färgglada pallben är ju ett perfekt sätt att leka med färg, och jag gillar faktiskt att de valt riktiga basfärger istället för dämpade eller smutsiga toner. Om man inte hittar färdigmålade så kan man ju gå lös på en drös med Frosta och ta precis de färger man vill. Just det här knepet tycker jag är så härligt i sommarstugor också!

Toast vår 2015 – Tsoydesign.se

I badrummet kanske man faktiskt inte alls vill gå lös med färg, det blir ju så himla dyrt om man ledsnar. Men handdukar är ju tacksamt att välja i färg, eftersom man då inte behöver oroa sig för att de ska bli lite grådassiga som vit frotté kan bli. Och hallå, dessa är i linne – hur härligt?

Toast vår 2015 – Tsoydesign.se

I köket kanske man känner likadant, att det inte är läge att köpa illröda luckor eller sätta blått kakel. Men porslinet kan ju få vara färgglatt! Om man vill känna sig för lite först så är mitt bästa tips att köpa udda, mönstrade vintagetallrikar på loppisar – så fint att mixa och matcha, och dessutom billigt. Hittar man en favorit kan man ju börja samla, annars är det minst lika ljuvligt att låta dem vara udda.

Toast vår 2015 – Tsoydesign.se

Och så sovrummet förstås, där är det ju sängkläderna som är lösningen. Ett mönstrat överkast eller en pläd att kasta över sängen (även om det inte alltid är så lätt …) ger stor effekt för hyfsat liten peng.

Och du, glöm inte blommorna! Färska snittblommor i starka färger, eller kanske prunkande pelargoner i fina krukor, är den bästa sortens färg, tycker jag!

Translation: Ready for some colour in your white home? No? Try these simple ideas from the Toast spring catalogue and ease your way into it.

_______________________________________________________________________

Vill du ha ännu mer Tsoydesign? Följ mig gärna på Facebook och Instagram (@husligheter). Ses där!

6 kommentarer

///////////////
 1. Olivia

  Jag har använt färgglada möbler och detaljer för att få till ett levande hem och för att bryta av det vita. De tre favoritfärgerna orange, grönt och blått har fått bli grund till varsitt rum. Se länk till lägenheten: http://www.bjurfors.se/sv/tillsalu/vastra-gotaland/goteborg/norra-guldheden/dalheimersgatan-2b/

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Fint Olivia! Underbara soffkuddar och fåtöljen blir ju verkligen ett blickfång i rummet!

   0
 2. Mian på Finaste mattan

  Det var intressant att se hur de egentligen ganska starka färgerna blev lugna av de omgivande kulörerna/miljöerna…

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Sant, det behöver inte bli oharmoniskt för att man inför färg – tvärtom!

   0
 3. Emma

  En till variant på samma tema är att byta ut grafiska svartvita posters på väggarna mot något med färg.

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Verkligen! Konst är ju ett suveränt sätt att få in färg!

   0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


https://avtopoliv-gazonov.kiev.ua

продать подсолнух

citroen.niko.ua