Banner
En möbel tre stilar Thonetstol – Tsoydesign

Thonetstolar i tre olika miljöer, matchade på olika sätt.

God fortsättning, allihopa! Jag hoppas ni hade en fin nyårsafton!

Idag börjar 2016, och jag tänkte ta fasta på en av alla de kloka synpunkter ni skickat in i min läsarundersökning (som för övrigt är öppen en vecka till, om någon fler blir sugen på att delta!). Nämligen att något flera av er gillar med Tsoydesign är att den inte är så hårt mallad i en stil. Och det gör mig glad, för precis så ser min målsättning med bloggen ut! Jag vill inte bara predika för kören, utan kunna visa bilder på miljöer, möbler och saker som inspirerar mig oavsett om det är ett kitschigt kafé på söder, en superminimalistisk lägenhet i Vasastan eller ett bohemromantisk hotell i Göteborg. Jag kan älska att vistas i vissa miljöer trots att de är inredda på ett sätt som jag aldrig skulle anamma hemma, och det vore så tråkigt att inte kunna blogga om dem bara för att de inte passar in i mallen. Fram för mer variation, tycker jag – kanske hittar man någon detalj eller färgkombination som visst kan funka hemma!

Thonetstol som sängbord – Tsoydesign

Thonet som sängbord! En ommålad loppisfyndad eller en perfekt patinerad antik variant av Thonetstol funkar finfint bredvid sängen också.

Därför tänkte jag testköra ett inlägg på det temat som handlar om att visa hur en viss (ibland söndertjatad) möbel eller detalj kan se ut i olika miljöer och matchad på olika vis. Denna gång är det alltså Thonetstolen eller böjträstolen, som vissa väljer att köpa i antik ursprungsversion från Thonet, andra föredrar de nyproducerade Ton-stolarna och en tredje kategori kanske väljer att Blocketfynda IKEAs Öglan eller andra märkeslösa varianter på kaféstolar. De tre bilderna ovan må se lika ut i stilen, men kikar vi närmare ser vi att de på ena bilden är matchade med ett sirligt, runt marmorbord på gjutjärnsfot, på den andra med ett stramt, vitt skrivbord (som förstås skulle kunna vara ett matbord också) och på den tredje med ett lite mer rustikt bord på bockar.

En möbel, tre stilar – precis den typ av inredningsfilosofi jag älskar! Och det visar också att man inte behöver snöa in på epoker, formspråk eller material, det går alldeles utmärkt att blanda.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Translation: Happy New Year! This year I want to start by taking you up on one of the things you wrote in my reader survey. Many of you said that you like how I’m not stuck on one particular decor style, and I’m so happy to hear that! Here’s why – look how great the same chair looks with a marble café table, a rustic dinner table and a sleek, modern desk. Let’s mix and match more, shall we?

 

 

7 kommentarer

///////////////
 1. Patrik at Brass&Gold | En inredningsblogg på Hannas Room

  Så fina stolar!!! 😀

  0
 2. Inredningshjälpen

  Gott Nytt År Maria!

  Ser fram emot ett nytt härligt inspirerande inredningsår!

  Kram Anette

  0
 3. Johanna Bradford

  Trots olika stilar är det lite roligt att både bild nummer 2 och 4 är från samma lägenhet, vår förrförra

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Hehe, jag vet Johanna! Och jag ville så gärna länka rätt, men jag lyckas verkligen inte hitta rätt inlägg – kanske för att du nu ligger på ny adress? Om du skickar mig länkarna så uppdaterar jag så klart! Och tack för all inspiration!

   0
 4. Emma

  Toppen-inslag! Superbra ide.

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Vad bra! 😀

   0
 5. Linda

  Hej!
  Sugen på dessa stolar. Vet någon om de är sköna att sitta i en längre stund?
  Tack för allt bra och inspirerande!

  0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


progressive.ua

стабилизатор напряжения алматы

вимакс купить в украине