Hjärtformade pannkakor – Tsoydesign

Okej, Alla hjärtans dag är inget man måste fira. Och att strössla livet med hjärtan kan bli lite cheesy, det kan vi nog enas om. Men – å andra sidan – så infaller Alla hjärtans dag på en söndag i år, vilket innebär att vi snackar helgfrukost! Med andra ord har vi lite mer tid på oss, och om vi ändå vill njuta av en maffig frulle så kan den väl få vara lite extra fin också? Här kommer ett helt gäng idéer att inspireras av – i stort och smått! ()

Frukostägg till Alla hjärtans dag – Tsoydesign

Äggen

Lite gulligt, visst? Stekta ägg i form av hjärtan gör du antingen med hjälp av som funkar att ha i stekpannan, eller så trycker du ut hjärtan med pepparkaksform när de är färdiga. finns en toppen beskrivning på hur man gör . Och den i finns . Vill du servera löskokta ägg så kan du ju alltid rita hjärtan på skalet och se det som ett genrep inför påskäggsmålningen! (Bilder | | )
Pannkakshjärtan – Alla hjärtans dag – Tsoydesign
Pannkakorna
På helgen hinner man grädda pannkakor, och i hjärtform blir de extra gulliga förstås. Återigen är det en bra idé med formar som funkar att använda i pannan så att man maxar antalet pannkakor, men det funkar förstås att trycka ut hjärtan med pepparkaksform också. (Spara det du skär bort i så fall – antingen är ni så hungriga att ni kan äta upp dem direkt efter de “fina”, eller så har du lite pannkaksstrimlor att värma nästa morgon.)
Inte sugen på pannkakor? Enklast av allt är nog att använda så får du hjärtan av bara farten! ()
Alla hjärtans dag – frukt – Tsoydesign
Fruktsalladen
Färsk frukt hör lyxfrukosten till, och här håller du enklast temat genom att köra på röda frukter och bär. Vattenmelon, körsbär, hallon, jordgubbar … Vill du ta det ett steg till satsar du på hjärtformer, särskilt vattenmelon gör sig ypperligt som hjärtan med hjälp av pepparkaksformen. Jordgubbar blir ofta lite hjärtformade av bara farten, klyv dem på hälften så förstärker du det. Bär som inte passar in kan du arrangera som ett hjärta på ett serveringsfat istället.
Ett krux är förstås om du vill vara lika kärleksfull mot miljön som mot din partner, för ingen av frukterna och bären ovan är i säsong nu (om du inte hade i frysen sen i somras vill säga). Röda äpplen och blodapelsin däremot funkar fint! , om du vill ha inspiration. (Bilder | | )
Alla hjärtans dag-kort och Alla hjärtans dag-girlang – papperspyssel – Tsoydesign
Lite papperspyssel hinner du kanske också med? Etsy är inte bara en webbshop utan en superb källa till DIY-inspiration. är gjord efter samma princip som nyårsgirlangen jag tipsade om tidigare, fram med symaskinen bara. En pepparkaksform passar fint som mall. (Eller så gör du Helenas urfina från förra året!)
Det gulliga med små papperskuvert på hinner ju inte beställas, men beväpnad med lite tålamod går det ju att pyssla ihop själv. Etsysäljaren har fyllt kuverten med hälsningar och konfetti, det skulle också kunna vara en Alla hjärtans dag-present i form av ett förslag på en date i varje kuvert?
Translation: It’s almost Valentine’s Day! Here are my best romantic ideas for the perfect Valentine’s breakfast!

 

#Etiketter
Alla Hjärtans Dag

2 kommentarer

///////////////
 1. Mimi

  Men..hur funkar all denna frukt med ditt eko-tänk? Varför äta frukt som inte är i säsong? 🙂

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Hej Mimi, som jag skriver går det att byta ut frukterna mot röda säsongsfrukter istället. Sen vill jag lägga till att jag inte på något sätt är perfekt och inte förväntar mig att andra är det heller. Man gör så gott man kan, och för varje grej eller vana man förändrar så går man åt rätt håll. Jag tycker att det bästa är att tänka på miljön i vardagen, men jag tycker också att barn födda i februari borde få upplevas att firas med jordgubbstårta om de vill. Till exempel. Så jag är inte främmande för att göra undantag, vid speciella tillfällen. Det går ju också alldeles utmärkt att använda frysta bär från i somras!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. .


velotime.com.ua

generico levitra