Jag är ju i full färd med att fixa barnens rum och hemma hos oss är det ju förvandling från bebisrum till barnrum som gäller. Men lite inspiration till bebisrummet kan jag ju bjuda på ändå, där miljön står i fokus förstås!

Giftfritt barnrum till bebisen – Tsoydesign

Bäddset till spjälsäng är inte alls svårt att hitta i ekologisk bomull, jag gillar fina sortiment (vi hade bebisfiltar därifrån).

Häromdagen fick jag tips om Ellos mattor  som hör till deras Conscious choice-kollektion, milda fina färger och kemikaliefria enligt Ellos själva.

Väggfärg är värt att tänka lite extra på, och där älskar jag Byggfabrikens ekologiska -färger som jag själv målat med.

Mina barn vill knasigt nog ha det beckmörkt i sovrummet så jag har inte haft behov av nattlampa, men det behöver ju de flesta ändå. Bäst är nog en i glas för att slippa plast helt och hållet, men är man lite rädd för glasgrejer i barnrummet så är gulliga gjord av blyfri och BPA-fri plast och kan räknas in i “good enough”-facket. Samma företag, Little Lovely Company, gör också betydligt mer plånbokssnälla  för den som har en begränsad budget.

Och så säng då! Här kan man definitivt tänka secondhand, tycker jag – världen kommer att svämma över av sängar som bara använts i något år annars. Antingen Blocketfynda sängar från miljösnälla märken, eller buda hem en riktig antikvitet förstås – ligger just nu på Bukowskis market för 100 euro.

Translation: A few climatfriendly and toxicfree choices for your baby’s room!

#Etiketter
barnrumgiftfri

6 kommentarer

///////////////
 1. Lo

  Toppenfin säng, vi har en precis likadan till lillebror. Men vill bara uppmärksamma er på att den kostar 100 Euro, alltså inte 100 kronor. Har nämligen själv gjort misstaget att buda hem från Finland i tron om att jag gjort rena fyndet!

  0
 2. farmhouseshop.se

  Fint inlägg! Underbart att få läsa om barninredning och miljösnälla sådana!
  Littlehearts lakan är fantastiskt fina och mjuka och eco-friendly 🙂
  Vill passa på att tipsa om våra Svanenmärkta sängar från Hoppekids, tvättbara och giftfria mattor från Lorena Canals. Några av de miljösnälla produkter vi säljer i butiken i Sickla Köpkvarter.
  Varmt välkommen ut på ett besök 🙂
  Sanna

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Jamen ja – nu var jag för snabb! Jag ändrar! =)

   0
 3. Eva

  Väntar med spänning på ditt kompletterande inlägg om “vänliga” kuddar och täcken! Tack för en utmärkt blogg.

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Hihi! Jodå, det kommer – ska bara researcha själv inför köp först, sen delar jag med mig så klart. Och tack!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. .


www.velotime.com.ua/category/shosseynye-velosipedy/

Параболан купить

оксиметолон