God morgon! Idag vankas kalas för mina nyblivna treåringar med släkten på besök och huset således fullt. Mysigt med stort frukostsällskap! För dig som har tid att ligga kvar i sängen med telefonen en stund så har jag som vanligt samlat lite läsvärda länkar, idag på temat kvinnor med tanke på att vi passerat 8 mars under veckan som gått.

Ray Eames, Aino Aalto, Estrid Ericson och Karin Laon – otroligt talangfulla kvinnor som tyvärr alltid hamnat lite i skuggan av sina talangfulla män.

Ray Eames, Aino Aalto, Estrid Ericson och Karin Laon – otroligt talangfulla kvinnor inom inredning, konst och design som tyvärr alltid hamnat lite i skuggan av sina (förstås lika talangfulla) män.

Som mamma till en pojke och en flicka (vad jag vet, åtminstone) känner jag ett stort ansvar för att inte bara lära min dotter att hon kan bli vad hon vill, göra vad hon vill och inte låta sociala strukturer sätta käppar i hjulet för henne, utan också lära min son att det är lika mycket hans kamp att uppnå jämställdhet som hans systers. Alla tjänar i det långa loppet på ett jämställt samhälle, och jag vill att båda mina barn ska vara lika rustade, lika medvetna och lika jämställda när de en vacker dag kliver ut i vuxenlivet.

Och så vill jag bara skicka ett stort tack till alla bloggare med små som stora följarskaror som tagit sig tid att formulera sina tankar kring kvinnoideal, jämställdhet och feminism, det har funnits otroligt mycket viktig läsning i bloggosfären den gångna veckan! (Här är några av mina favoriter, men tipsa gärna om fler inlägg så lägger jag in dem också!)

 – Cecilia Blankens
 – Emma Sundh
 – Elsa Billgren
 – Clara Lidström

Translation: This week’s links is all about feminism and gender equality.

3 kommentarer

///////////////
 1. Frida G Svensson

  jag skriver mycket om feminism i min blog och på den 8 mars hade jag med en debattartikel i metro, och den skrev jag även ner i bloggen här.

  0
 2. Maria

  Du är by far bästa inredningsbloggaren när det gäller sånt här. Upplever att många andra inom just denna kategori inte vill eller vågar. Tack för att du tar ställning!

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Tack Maria, vad glad jag blir över att höra det!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. .


www.topobzor.info

www.buysteroids.in.ua

https://budmagazin.com.ua