Ute i snudd på sista sekunden igen, kan vi kalla det deadlineeffektivitet tro? Hur som helst, här kommer månadens lista!

Färg

Månadens lista: offwhites – Fantastic Frank – Tsoydesign

Jag har skrivit om det förut, men mitt sug efter “offwhites” aktualiserades efter att kom ut på marknaden. Så fint med naturvitt i olika nyanser!

Citat

Månadens lista – citat

Just nu befinner jag mig på Lesbos för att se konsekvenserna av det nya avtalet mellan EU och Turkiet med egna ögon. I hopp om att kunna göra ännu mer nytta med förstås, men förhoppningsvis också med väskan fullpackad med nyttiga perspektiv när jag åker hem.

Plagg

Månadens lista – trenchcoat – Emma Elwin – Tsoydesign

Vår i luften! Och trenchcoatsuget kommer som ett brev på posten. Jag ska plocka fram min gamla så fort jag kommer hem för att se om den klarar en säsong till. står för inspirationen.

Miljöval

Månadens lista – Veja – Tsoydesign

Vårens sneakerköp blir helt klart från , som gör riktigt genomtänkta skor med bland annat kromfritt läder, ekologisk canvas, vegetabiliska färgämnen och återvunna material. Tyvärr är de för duktiga på design så det finns cirka en ziljon varianter att välja på. Frågan är om jag lyckas bestämma mig innan vintern kommer? (Tipstack till !)

Projekt

Månadens lista – golv

I sommar planerar vi att byta ut hela golvet på mellanplanet i vårt hus. Det är troligen ett originalgolv från 1930-talet, men tyvärr var det i väldigt dåligt skick redan när vi flyttade in med många spruckna plankor och torkade nåtningar. Efter långa diskussioner med vår entreprenadfirma har vi kommit fram till att lappa och laga inte leder någon vart på sikt, så nu ska vi vinka adjö till skruttgolvet och lägga ett helt nytt brädgolv. Och man kan väl lugnt säga att det är lite logistik att lösa fram tills projektstart – som sofförvaring, kamindemontering och inte minst golvfinish.
Någon som har några kloka råd kring hur man får den vitoljade, lite ljusgrå känslan men med slitstyrka och lättskötthet för att passa en småbarnsfamilj? – se ovan.

Translation: Monthly list!

#Etiketter
månadens lista

10 kommentarer

///////////////
 1. Julia

  Åh vad härligt med nytt golv! Följer med intresse – det är precis den typen av golv vi är ute efter också, och den måste tåla två cykelentusiaster =)

  0
 2. Hanna

  Golvet är to die for. Vad jag förstår är det omöjligt för oss vanliga dödliga att ha golvet så och behålla det så. Kräver mer arbete än vad jag orkar lägga. Mitt tips är hårdvaxolja i en mycket ljus färg, lagt av proffs.

  Ett tips! För alla som älskar fina grejer men inte har råd att köpa dem. Man kan samla poäng och få jättefina märkessaker helt gratis. Jag är såld på hela idén och samlar som en tokfia just nu till en Eva Solo karaff. Här kan man läsa mer om det.

  0
 3. Julia

  Byggfabriken.se har i sin renoveringsguide tydliga instruktioner för hur man kan få ett vitoljat golv. Snyggt och miljövänligt.

  0
 4. Alma

  Vi la in nytt golv när vi renoverade vårt hus då det, previs som hos er, inte gick att använda det gamla. Vi behandlade det sedan med hårdvaxolja. Det finns pigmenterade som man kan ha i ett eller flera lager beroende på hur mycket “färg” man vill ha. Sedan lägger man ett ofärgat lager ovanpå, här kan man välja hur matt eller blankt man vill ha det om jag minns rätt. Vi har ett furugolv som vi första målade med ett vitpigmenterat lager och sedan ett genoskinligt, sidenmatt lager och det ger en känsla av att golvet är såpat, fast utan allt arbete 😉 Det här märket använde vi, det luktade väldigt mycket när man la på det, men när det torkat försvinner doften ganska snabbt.

  0
 5. Anna

  Smidigast om man ändå ska läggs in nytt golv är nog att köra på Plankgolv som är hårdvaxoljat på fabrik (slipper ni lukt och mindre VOC/emissioner). Många företag kör med Osmo hårdvaxolja. När jag tog kontakt med företaget bakom Osmo hårdvaxolja berättade de att deras hårdvaxolja är livsmedelsgodkänt om jag minns rätt. Vet att Sofia på mokkasin har beskrivit ett annat sätt att få ett vittonat Plankgolv.

  0
 6. 17doors

  Verkligen en härlig lista! Ska försöka och knåpa ihop en egen idag kanske…
  Fin dag!

  0
 7. Maria

  Hej! Vi har kört vitoljade plankgolv i tre bostäder, med barn och hund. Det har funkat jättebra. Vi har först lutat golven (inte bra för träet enligt byggnadsvården) men då garanterar man att träet inte gulnar. Därefter vitoljat. Allt har gjorts av yrkesmän, en gång testade vi att göra det själva och resultatet blev liksom inte så fint. Ett tips om plankorna är risiga så kan man köpa något som heter råspont (har jag för mig) på ex. Fredells. Det påminner om undergolven som lades i de äldre husen, i vårt fall var dimensionerna perfekta då vi behövde byta ut flertalet brädor. I dag ser man inte skillnaden mellan gamla och nya plankor. Enligt vår senaste golvsliparemänniska är känslan under bara fötter med olja varmare än hårdvax som ger en kallare yta. Har ingen aning om det stämmer men det fick mig att köra vidare på vitoljat. 🙂

  0
 8. Isabelle Mcallister

  Jag skills säga att mina golv ser ut så där. Tydligast på nedervåningen. Men sen är det bredare plank och nåtat. Säger också hårdvaxolja. Butiken m2 nere vid Norrtull har massor av färgprover för olika underlag att spana in och jag har en flik om golv på bloggen! Kram

  0
 9. Malin

  Vi har lutade, vitoljade golv i alla rum inkl kök och hall och 2 små barn och är extremt dåliga på att sköta golven som man borde, men det funkar fint. Som hallgolv finns det ju vettigare alternativ, kanske även i kök. Men i vardagsrum och sovrum är det inga problem alls bågar jag lova. Och det är så skönt att gå på barfota. Varmt och behagligt som någon skrev ovan. Den känslan får man inte om man vaxar golvet. Och känslan ger minst halva helhetsintrycket och känslan i rummet. Våga satsa på ett “opraktiskt” golv!

  0
 10. Cilla

  Vi har precis lagt in nytt brädgolv i vårt 20-talshus där det gamla inte gick att rädda. Köpte fantastiska brädor från Veckebo såg och hyvleri med en tjocklek på 28 mm.
  De behandlades efter slipning med vitlut, vitolja och slutligen ett lager hårdvaxolja med lite vitt pigment i. Vi har också småbarn… Skulle säga att resultatet är väldigt likt golvet på bilden och hårdvaxen gör det otroligt lättskött. Bara att våttorka med såpa och det är som nytt. Lycka till!

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. .


danabol-in.com

steroid.in.ua

шторы для гостинной