Banner

Ja, jag vet – det har öst ner snöblandat på balkongen några dagar nu. Jag sitter med kashmirsjalen över axlarna och försöker att låta bli att frysa. Men det kommer en sommar i år också, jag lovar! Och då gäller det att utnyttja den, inte minst genom balkonghäng. Här kommer 10 idéer att inspireras av för din balkonginredning!

Fixa odlingsbänk på balkongen. Inspiration från Alvhem – Tsoydesign

1. Odlingsbänk på balkongen

Den med grönare fingrar än jag behöver förstås en lagom stor odlingsbänk på balkongen! Denna var liten och nätt och rymmer mycket tack vare olika plan. Snyggt! Lägenhet via Alvhem, styling av team Sarah Widman.

Marockansk klinker på balkongen. Inspiration via Alvhem – Tsoydesign

2. Marockansk klinker på balkonggolvet

Balkonggolv är inte alltid så roliga, ibland är det sliten cement som inte är så skoj att gå på. En klassiker är ju trätrall och en vädertålig balkongmatta gör mycket för trivseln. Ett lite coolare alternativ är klinkergolv – superfint och inbjudande, och går att få i hur många varianter som helst. Lägenhet via Alvhem.

Grill på balkongen. Inspiration via Fantastic Frank – Tsoydesign

3. Grill på balkongen

Okej, inte alla har turen att ha en sådan här gigantisk balkong! Men grillar finns i alla storlekar, och även på små stadsbalkonger kan det rymmas en liten grill. Genast blir balkonghänget kvällstid mysigare! Glöm bara inte att kolla vad som gäller i just din hyresrätts- eller bostadsrättsförening (för många är det bara tillåtet med elgrill av brandsäkerhetsskäl) och visa alltid hänsyn mot grannarna … Lägenhet via Fantastic Frank.

Förvaringsbänk på balkongen. Inspiration via Entrance – Tsoydesign

4. Förvaring på balkongen

En bänk med förvaring är guld värt på balkongen, så man kan stuva undan kuddar och plädar. Tänk på huruvida den släpper in vatten eller ej, kanske kan du ha en liten presenning liggande i bänken som du sedan kan dra över den om den inte är vattentät? Jag gillade också detta skira insynsskydd, lite luftigare än ett stadigare balkongskydd vilket ger mer inredningskänsla. Lägenhet via Entrance mäkleri.

Färgglada balkongmöbler. Inspiration via Alvhem – Tsoydesign

5. Färgglada balkongmöbler

Allt behöver inte gå i svart, vitt och trä. Plantera din favoritblomma och plocka upp färgen i balkongmöblerna, Fermob har till exempel hur många färger som helst i sitt sortiment! Lägenhet via Alvhem.

Slagbord på balkongen. Inspiration via Bjurfors – Tsoydesign

6. Slagbord på balkongen

Gör plats för fler gäster utan att dagligen behöva trängas med hjälp av ett slagbord! Perfekt att bara fälla upp ena delen när ni är ensamma hemma, och så går det att duka för fler när det är fest. Dessutom charmigt, och lättförvarat off-season! Lägenhet via Bjurfors.

Plantering på balkongen. Inspiration via Alvhem – Tsoydesign

7. Kryddplantering på balkongen

Nej, detta är inte bara kryddor förstås, men det hade kunnat vara det! Att kunna laga mat med färska kryddor sommartid är lyxigt värre, och med hjälp av en liten hylla som denna får du plats med många smaker att förgylla middagarna med. Dessutom ser det mysigt ut! Lägenhet via Alvhem.

Soffa av lastpallar på balkongen. Inspiration via Entrance mäkleri – Tsoydesign

8. Soffa av lastpallar

Har du plats är detta ett perfekt sätt att inreda balkongen både billigt och enkelt! Ett gäng lastpallar på varandra (går ofta att få gratis på återvinningsstationerna), en dyna ovanpå och några kuddar – klart! Lägenhet via Entrance mäkleri, foto Anders Bergstedt.

Häng balkonglådorna på insidan. Inspiration från Alvhem – Tsoydesign

9. Balkonglådorna på insidan

Detta är så klart ett stylingknep inför fotograferingen, men har du plats så finns det all anledning att vända balkonglådorna inåt även utan kommande försäljning. Så mycket mer ombonat och du får själv njuta av blommorna (eller kryddorna) istället för att dekorera för förbipasserande. Dessutom är det betydligt säkrare, då inga förbipasserande riskerar att få dem i huvudet. Lägenhet via Alvhem.

Pallar på balkongen. Inspiration via Bjurfors – Tsoydesign

10. Pallar på balkongen

Pallen är förmodligen balkongägarens bästa vän. Inte nog med att de är lättflyttade, i många fall stapelbara och erbjuder extra sittplatser, de är ju ofta fina nog att använda som dekoration när de inte behövs! Ställ några blommor ovanpå, och vips känns balkongen mer inredd. Lägenhet via Karlsson Uddare.

Missa inte heller mina balkongknep från förra året, de funkar så klart lika bra i år!

Translation: 10 ways to transform your balcony!

#Etiketter
balkongmöbler

15 kommentarer

///////////////
 1. Nini Tjäder

  Balkonglådor SKA vara på insidan, aldrig på utsidan i ett flerbostadshus med innevånare under dig själv. Dels av säkerhetsskäl (de kan trilla ner), dels för att inte grannen under ska få vatten hos sig. De flesta bostadsrättsföreningar/hyresvärdar har regler för att balkonglådor ska vara på insidan.

  Vad gäller planteringsbord är det bra om de har översida/hyllplan som är luftiga så det går att enkelt borsta bort eventuell jord och annat skräp och vatten som blir. Med hyllplan som är massiva blir det svårare att hålla rent i/på dem.

  Jättefina balkonger i övrigt.

  1+
  1. Maria/Tsoydesign

   Det har du alldeles rätt i, Nini, ändå ser jag ofta lådor på utsidan. Jag ändrar lite i texten också.

   0
 2. Josefine

  Wow vilka supertips! Man vill ju prova allihopa! 🙂

  1+
 3. Helen

  Kolgrillar och gasolgrillar är nog inte att rek. det är även förbjudet hos vissa hyresvärdar, kanske hos alla?
  Blomlådor ska alltid hängas på insidan för att grannar ska slippa vatten och även då det finns risk för att de ramlar ner på förbipasserande. Lite dåliga tips anser jag!

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Hej Helen, nej det är inte förbjudet enligt lag att grilla på balkongen, utan det är upp till respektive brf eller hyresvärd att besluta det. Sen är det ju skillnad på balkong och balkong, bor man tex högst upp längst ut i huset så stör man ju inte särskilt mycket om man grillar
   Ang balkonglådor så ska jag lägga till i texten att det även är av säkerhetsskäl förstås, men med tanke på hur många balkonglådor jag ser på utsidan tror jag många inte tänker på det.
   Tråkigt att du inte uppskattade inlägget.

   0
   1. Nini Tjäder

    Det här är de grillregler vi har i vår förening. http://www.skacklinge.se/information/grillregler/
    Tror de är ganska vanliga i de flesta bostadsrättsföreningar. Vi är inte superstränga, men vill gärna se viss aktsamhet.

    0
    1. Helen

     Tror dessa regler gäller de flesta hyres- och bostadsrätter. Så har det varit överallt där vi bott. Endast elgrillar på balkonger.

     0
     1. Maria/Tsoydesign

      Tipset kan ju även inkludera elgrillar, så det är ju inga problem! 🙂

      0
 4. Helen

  Angående grillar så är det inte den störande röken jag främst tänkte på utan brandrisken, då lågor slår ut från typ kolgrillar m,fl. har sett en del olyckor med detta, vet att en del hyresvärdar förbjudit grillar på balkong pga det! Gäller dock inte elgrillar.

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Självklart finns det brandrisk med grillar, men det gäller ju överallt och inte bara på balkonger.

   1+
 5. Marie Åkerlind

  Tack för bra tips och en toppenblogg! Jag gillar verkligen de här inläggen som man lär sig något av och man kan ta med sig det i sitt eget hem.
  Jag såg just den här lägenheten på hemnet (http://www.husmanhagberg.se/Objekt/?objectid=OBJ25420_1486283346) som verkar ha använt precis alla dina knep, haha. Men det blir verkligen jättefint, så visst har du rätt!

  0
 6. Karin

  Alla tips var smashing och det är så fantastiskt bra att man med sunt förnuft själv kan avgöra om något av dina grymma tips inte passar precis där man själv bor.

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Åh, vad kul att höra – tack Karin!

   0
 7. Julia

  Tack för superbra tips!! (även 3 år senare haha)
  Vi har lastpallar på balkongen och älskar det då vi får plats många men har länge tyckt det varit svårt med stylingen, då det är svårt att hitta rätt storlek på dynor m.m, men när jag såg bild nummer 8 så sken jag upp. Så fint och ombonat med täcken och kuddar? Wow blev så bra och supermysigt dessutom! Bra tips med att dekorera pallar med blommor med, nu fick ikea pallen nytt liv! Längtar efter sommarkvällar på balkongen nu! 🙂 Tack och trevlig helg!

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Tack, vad roligt! 🙂

   0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


www.adulttorrent.org

citroen.niko.ua

ремонт квартир киев цена