Ljusslingor är ju kanske världens bästa produkt ur mysperspektiv, och att de funkar lika bra året om är en fin bonus. Åtminstone om man köper slingor som tål utomhusbruk – då är möjligheterna oändliga. Här kommer inspiration för dig som vill variera din utomhusbelysning i sommar:

Ljusslinga utomhus i parasollet – Tsoydesign

Ljusslinga i parasollet

Det här är en bra lösning om man har en lite mer ömtålig ljusslinga (men obs, den måste fortfarande vara för utomhusbruk), eftersom den är skyddad av parasollet. Dessutom blir det ju mysigt som attan, och det är också lätt att arrangera den snyggt. Dessutom funkar det på balkongen! Bild via .

Ljusslinga utomhus dragna kors och tvärs över altanen – Tsoydesign

Ljusslinga utomhus som “tak”

Fästpunkter kan man nästan alltid hitta utomhus – husväggen, staketstolpar, träd och lyktstolpar till exempel. Dra några slingor kors och tvärs över din uteplats så får du lite mer rumskänsla eftersom slingorna blir lite av ett tak! Eftersom slingorna syns tydligt på det här sättet så tycker jag att det blir finast med glödlampor, Granits variant är en klassiker. Bilder från och .

Ljusslinga utomhus i träd – Tsoydesign

Ljusslinga i träd

Det här är världens finaste knep tycker jag, ljuspunkter i ett grönskande lövverk blir alltid fint. Kors och tvärs över ett bord, runt stammar och grenar om man har väldigt små lampor i sin slinga eller från träd till träd. Bilder från  och .

Visa vägen och kanta gången med ljusslinga utomhus – Tsoydesign

Visa vägen med ljusslinga eller ljusslang

Att famla sig fram i en mörk trädgård är lagom kul, särskilt om man är gäst och inte vet vägen. Ljusslingor är perfekta för detta – fäst dem i stolpar längs vägen (funkar att göra tillfälligt med stolpar nedkörda i stora hinkar med sand!) eller lägg en slinga längs med kantstenen i trädgården (ljusslangar är perfekt för det). Bilder via och .

Ljusslinga längs staket eller plank – Tsoydesign

Ljusslinga längs plank eller vindskydd

Har du ett plank, ett lite högre staket eller någon form av vindskydd är det buslätt att sätta upp några krokar och hänga slingan över dem. Funkar även om du kan fästa krokarna i husväggen förstås! Fint, lätt att variera och enkelt att plocka undan för vintern om man vill. Bild via .

Har du en ljusslinga på din uteplats eller balkong? Hur har du gjort med den?

Translation: Five ways to use stringlights on your patio, balcony or in your garden.

 

5 kommentarer

///////////////
 1. Ida

  Så fint med ljusslingor! Snälla Tsoydesign, kan du inte göra ett generellt balkonginspirations-inlägg? Jag har just blivit med stor balkong och vet inte hur jag ska göra riktigt för att få den mysig!

  0
 2. Ekenäsliv

  Å tack för alla dessa inspirerande tips!
  Perfekt för oss som ska bygga altan i sommar=)
  Belysning gör såå mycket för helheten!

  0
 3. - monica -

  Såå snyggt, men kan ni ge mig lite tips på var de ljusslingorna är köpta? läg gäna med webbadress eller något sådant.. Tusen tack för massor av inspiration 😀

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Monica, ljusslingor finns i princip överallt, hos Granit, Clas Ohlson och alla byggvaruhus. Googlar du ljusslinga utomhus lär du hitta en massa webbshoppar också. Lycka till!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. .


www.fashioncarpet.com.ua

мужские солнцезащитные очки

http://avtokum.com