Som vanligt ute i sista minuten, men här kommer den – maj månads lista.

Mat

Fish tacos – Tsoydesign

Jag har faktiskt aldrig ätit fish tacos, men just nu både läser och hör jag om dem överallt och i mitt huvud är detta det godaste jag någonsin kommer att äta, tror jag. ligger bra till i receptväg, liksom . Foto: .

Citat

citat-husligheter

Motto inför de mest arbetsintensiva sex veckorna på året …

Musik

Veronica Maggio – Tsoydesign

Jag har börjat plugga Veronica Maggios nya skiva inför konserten i augusti – så peppad!

Projekt

IKEA Norråker – Tsoydesign

På matbordsfronten intet nytt, tyvärr. Med tanke på att vi måste tömma ett helt våningsplan innan vi åker på semester för att golvläggarna ska kunna göra sitt jobb så vore det ju skönt att hitta ett nytt bord som kan levereras lagom tills att vi kommer hem och passa på att göra oss av med vårt nuvarande (blytunga, klumpiga) vrak till matbord. Men det går trögt, ska erkännas. Jag är lite kär i IKEAs , men vad hjälper det när jag max får plats med ett 180 centimeter långt bord och denna prisvärda snygging är 220? TIll på köpet stod det två sådana här på fyndavdelningen häromdagen, nedsatta 60%, och hånade mig. Jag fick i alla fall chansen att tipsa en kompis som också funderat, och hon slog till direkt. Snela IKEA, gör ett likadant men kortare?

Tills vidare lägger jag detta på hyllan, och försöker hitta ett så nätt 180-bord jag kan, kanske ett vitt? Några tips?

Tröja

Amelia Widell i The Way We Play – Tsoydesign

Och apropå Amelia. Åh, fick såna cravings efter denna mysiga sweatshirt när jag såg  i TWWP! Men var finns den? Märket är tydligen Magnolia, men ett intensivt googlande har inte hjälpt ett skvatt. Nån som vet var jag kan få tag på Årets Semestertröja? (Foto: Linda Alfvegren för TWWP.)

Translation: Monthly list!

13 kommentarer

///////////////
 1. Anna

  Men det måste väl gå att korta av Norråker med hjälp av någon rimligt händig person? Konstruktionen är ju så enkel att det inte borde vara några problem att korta vare sig underrede eller skiva, och vips så har ni ett bord i rätt längd.
  I och med det prisvänliga utgångsläget så kan det ju tom rymmas inom samma budget som om man skaffar ett betydligt dyrare designerbord tänker jag 🙂

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Jag har funderat på det, tro mig! 🙂 Men det får bli sista utvägen, jag tänker att bordet kanske inte blir riktigt lika snyggt om proportionerna ändras så jag avvaktar lite och jagar vidare så länge. Men tack för tipset! =)

   0
 2. Elin

  Vi bor i trettiotalshus och har lite knepig planlösning för middagsbord som är inklämt i glasverandan. Måttmässigt är vi supernöjda med Hays Loop, finns som både 160 och 180. Loop har ju ursnygga ben och det är väl det enda som kanske inte kommer till sin rätt där det står hos oss. Bordet blir ju snyggare om de ses från sidan.

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Det precis som hos oss! Och jag har också övervägt Loop, undrar bara om jag gör det lite för svårstädat i ett trångt utrymme med så många bordsben?

   0
   1. Elin

    Vårt bord står på en stor matta, så varje gång vi dammsuger så drar vi bara fram bordet genom att dra det med mattan, vilket är enkelt eftersom bordet är lätt. Det är ett bord som inte vill lyfta kors och tvärs hela tiden pga de smala benen…

    0
    1. Maria/Tsoydesign

     Smart Elin! Det skulle ju kunna funka även hos oss – om jag vågar matta med två treåringar, hehe….

     0
     1. Elin

      Hey, talking to me, våra barn är 10-8-5….

      0
 3. Anna

  Har du tittat på Norrgavels bord – bord med utdrag? Snyggt enkelt, miljövänligt!

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Ja, de är nästan orimligt fina – helt fantastiska! Och skulle passa perfekt förstås! Det enda kruxet är prislappen i kombination med inte allt för varsamma treåringar, det är enda anledningen till att jag tvekar. På sikt skulle Norrgavelborden absolut vara värda investeringen, men kanske är det så att jag ska vänta några år för att inte behöva gråta mig till sömns när fina bordet blivit sönderhackat? 🙂

   0
 4. Emma

  Här finns tröjan!

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Åh! Trycket absolut – ser bara t-shirt dock? Men tack, ska maila och undersöka saken!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. .


topobzor.info

система автоматического полива

http://gazon.net.ua