Banner

Som jag berättat håller jag på att ge barnens sovrum en makeover (kika in på måndag så får ni se resultatet!) och i min jakt på inspiration slog det mig att en lista på prylar som alltid sätter pricken över i:t i barnrummet kanske kan vara kul att ha även för er?

Mobil att hänga i taket

Barnrum luftballong mobil att hänga i taket – Tsoydesign

Att hänga något fint i taket blir alltid bra i barnrummet! En fin luftballong som i den här lägenheten, lyxiga Tellus-mobilen från Artilleriet eller kanske ett gäng fina honeycombdekorationer som pappersbollarna från IKEA. Ett kul blickfång för bebisar som tillbringar mycket tid på rygg, och fint även när barnen blir större. Foto Anders Bergstedt/Entrance.

Tapet i barnrummet

Barnrum tapet Ingela P Arrhenius Mokkasin Photowall – Tsoydesign

Att tapetsera hela eller delar av barnrummet är alltid ett bra knep att skapa lite mer trivsel, tycker jag. Denna fina är designad av Ingela P Arrhenius för Photowall och fotad av Sofia/Mokkasin.

Prylhylla med leksaker

Prylhylla från H&M Home i barnrum – Tsoydesign

Att barnrum ofta innehåller ett strössel av väldigt många, mycket små föremål är ingen hemlighet. Att många barn också gillar att stoppa in små saker i små fack (eller hål …) är också en tumregel. Så varför inte sätta upp en prylhylla och låta barnen slå två flugor i en smäll? Fint blir det också! Foton: H&M Home och ELLE Decoration (via Planete Deco).

Tält i barnrummet

Tält i barnrummet, Daniella Witte – Tsoydesign

Att ställa upp ett tält eller bygga någon annan form av liten koja i barnrummet gör det tusen gånger mysigare på ett kick! Det finns så många snygga nu att de faktiskt kan få stå i “vuxenrum” också – ett mysigt tält i vardagsrummet till exempel. Foto: Daniella Witte

Vimplar kors och tvärs

Vimplar i barnrummet, tågbana, elefanthuvud – Tsoydesign

Inget är så lätt att fixa som detta! Köp en färdig eller gör en själv (med hjälp av tygstuvar eller presentpapper och en lina) och häng kors och tvärs över rummet. Garanterat fint! Foto Lina Roos och Stadshem.

Något gammalt …

Barnrum hemma hos Elin Wallin, foto Sofi Sykfont – Tsoydesign

Ja, det är bekvämt och fräscht att köpa helnytt till barnrummet, men åh så mycket personlighet rummet får om man inreder med lite äldre möbler också! Dessutom är det bra för miljön och plånboken! Detta ljuvliga rum finns hemma hos Elin Wallin. Foto: Sofi Sykfont

Tallrikshylla för barnböckerna

Tallrikshylla för barnböckerna i barnrummet – Tsoydesign

Den som först kläckte idén om att förvara barnböcker i en gammal tallrikshylla borde få något slags retroaktivt pris, för det är ju faktiskt en toppenidé! Klart man vill se framsidorna på alla fina böcker, inte minst för att barnen själva ska hitta sina favoriter även om de inte kan läsa ännu. Foton: Jennifer Hagler (via Designsponge) och RH baby & child.

Skolaffisch på väggen

Skolaffisch på väggen i barnrummet – Tsoydesign

Den som älskar att gå på loppisar har ju mycket gratis, för åh så mycket fint man kan fynda till barnrummet där! Ja, man ska se upp med äldre leksaker som kan vara målade med blyfärg, men skolaffischer är fritt fram att pruta ner och ta hem. Just Johannas råkar visst föreställa en val i dödskamp istället för den lekfulla val hon trodde, men i barnets ögon ser det nog ut som fri vattenlek trots allt …

Dekorera med pompoms i barnrummet

Pompoms i barnrummet, Miss Etoile – Tsoydesign

Ännu ett superbudgetknep som faktiskt gör massor för stämningen i rummet, för vem gillar inte pompoms? Den pyssliga gör dem själv, annars finns det en uppsjö av dem att klicka hem i olika webbshoppar. Foton: Miss Etoile och Sofia/Mokkasin.

Rolig belysning i barnrummet

Belysning till barnrummet, ljusslinga och kaninlampa – Tsoydesign

Lite mysig belysning är ju ett måste, och förutom en taklampa som gör att det är tillräckligt ljust för att leka även under den mörka årstiden så är en ljusslinga aldrig fel i ett barnrum. En fin nattlampa är också en bra grej, som denna klassiska kaninlampa. Foto: BelandSoph.com.

Få se nu, jag bockar av fem av tio själv i barnens nya sovrum – jag får nog börja hålla utkik efter åtminstone en fin skolaffisch på sommarens loppisar!

Translation: 10 ways to make your kid’s room beautiful!

4 kommentarer

///////////////
 1. Sofia

  Åh, mina flickor skulle älska att ha pompoms i taket! Ska definitivt fixa något sådant under semestern till dem! Tack för fin inspiration!

  0
 2. Sandra

  Jättefina bilder (har nog alla på :))! Men jag måste bara fråga, jag är helt dum i huvudet när det gäller praktiska saker, HUR hänger man upp dessa vimplar, mobiler, ljusslingor eller pompoms. Vad fäster man med på ett effektivt sätt? Som blir snyggt och inte involverar slagborr i taket (fullkomligt otänkbart, jag kan knappt spika upp en tavla)? Och just ja, samtliga tak och väggar är sten/betong=vidrigt hårt. Otroligt tacksam för råd och hjälp för jag har liksom inte fått upp någonting i nåt rum (på 4 år).

  6+
 3. Malin Wollin

  Vi har Ingelas tapet i killarnas rum på landet, den är helt fantastisk!

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Ja! Så himla fin!

   0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


чай матча