Banner

Ni som hängt med ett tag vet ju att jag varit på ständig jakt efter matbord rätt länge nu. Vårt fick sig en rejäl smäll i flytten för 2,5 år sen och det gick inte riktigt att laga på ett snyggt och stabilt sätt. Lägg till att det är blytungt och att vi har två små barn som gärna kryper in under det numera ganska instabila bordet och ni fattar att detta var en nödvändig investering.

Men så var det ju det där med att lyckas kombinera estetik, investering, småbarnsår och miljösamvete också. Jag ville ha ett nätt bord på minst 175 och max 185 centimeter (eftersom jag hade en begränsad yta), gärna vitt som omväxling till vårt förra ekbord och som har en hyfsat tålig skiva. Drömmen vore detta, men jag inser att det är läge att vänta några år innan jag slår till på det så barnen hinner bli lite mindre kladdförtjusta. Sen hittade jag prisvärda Melltorp på det stora varuhuset, som är supersnyggt, tåligt, nätt och inte minst prisvärt med tanke på att jag på sikt hoppas kunna investera i ett bord för livet. Men det fanns bara i som längst 125 centimeter vilket var alldeles för kort.

Matbord Melltorp 175 cm IKEA – Tsoydesign

Men så fick jag höra att Melltorp faktiskt hade gjorts i ett längre format tidigare, 175 centimeter. Så jag kastade ett getöga på Blocket, och två timmar tidigare hade en Patrik lagt ut just ett sånt bord för ynka 250 kronor. Vips var matbordsproblemet löst! Billigare än jag hade räknat med och med ingen ytterligare klimatpåverkan (förutom frakten hem till mig förstås). Win-win!

Och jag vet hur det är, man blir lätt lite bekväm när det gäller IKEA. Det är skönt att köpa nytt, fräscht och i platta paket istället för någons eventuellt repiga, ihopmonterade och därmed klumpiga möbel. Men det får ändå bli dagens miljötips, för tänk så bra det ändå är att köpa secondhand – inte minst när det gäller utgångna produkter!

Translation: I found a discontinued IKEA table at Blocket (our Craig’s list) for almost no money – so happy now!

3 kommentarer

///////////////
 1. Stugan på fjället

  Second hand är ju det bästa! Tänk att du hittade det så snabbt?

  0
 2. Karin

  Visst är det bra! Vi har fyndat flera utgångna ikeamöbler på Blocket. Bl.a. hallbyrå (letade evigheter efter en med rätt mått, i alla prisklasser, och så dök den upp på Blocket för typ inga pengar), spjälsäng (ville ha exakt den modellen), tv-bänk och soffbord.

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Så himla perfekt! Och man är ju så nöjd när man lyckas också! 🙂

   0

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


http://farm-pump-ua.com/

https://bestseller.reviews

автоматический полив растений