Igår tipsade jag ju om lastpallar som långbord (och fick dessutom ett fint bonustips av en läsare som brukade göra bordet i lagom höjd för brassestolar så att alla gäster kunde ta med sina egna – smart om man väntar fler gäster än man har stolar!), och idag kommer en hel drös ljuvliga tips för midsommardukningen. Varsågoda!

Vimplar som dekoration på midsommar – Tsoydesign

Vimplar över bordet

En riktig dekorationsklassiker som funkar i alla sammanhang – barnkalaset, bröllopet och inte minst midsommarfesten. Är man inne fäster man dem i taket, är man ute hänger man dem från träd eller fäster dem i husväggen. Busenkelt att fixa också, för enfärgat vita behövs bara ett gäng skrivarpapper, en lina och lite lim, tejp eller en häftapparat.

Servera på skärbrädor, tips för midsommardukning – Tsoydesign

Servera på skärbrädor

Att använda skärbrädor i dukningen har varit trendigt det senaste året. Oftast ser man dem som tallriksunderlägg eller små skärbrädor bredvid tallriken att lägga bröd och bestick på, men jag gillade – att inte ösa ner alla godsaker i en stor skål (eller många små) utan att lägga upp all maten på stora träbrädor. Till och med tårtan gör sig fint på en “skiva” trästock! Bonustipset blir att servera bubbel i fina champagnekupor och knyta fast en liten kvist brudslöja, fläder, hundkex eller någon annan blomma på foten.

Ängsblommor i udda glasflaskor, apoteksflaskor och vintagevaser – Tsoydesign

Udda vaser

Man måste ju älska knep som inte kräver några skills, och att placera blommorna en och en i småvaser gör ju faktiskt att man slipper undan att kunna binda en fint komponerad bukett! Fynda , vaser eller på loppis, placera en blomma i varje och gruppera på bordet. Klart!

Midsommardukning i neutrala färger, grått, svart, vitt – Tsoydesign

Våga vägra klassiskt!

Inte alla går igång på det blåvitröda, lantliga och traditionella med midsommar. För alla stilesteter som föredrar grått, svart och vitt finns det inspiration bland annat hos och . Fint, och med vita blommor till blir det minst lika festligt som midsommarklassikerna!

Grön löpare och blåvit porslin till midsommar – Tsoydesign

Gröna blad som löpare

Grönska finns i överflöd i juni och att gå ett varv runt tomten och nypa fina kvistar, blad och strån som sedan helt enkelt läggs som en mitt på bordet är ett finfint knep! Gör det så tätt inpå middagen som möjligt så de inte slokar för mycket, och linda gärna en liten ranka runt besticken eller servetten också.

Frysta bär i drinken och iskuber med frukost och blommor till midsommar – Tsoydesign

Frysta bär och fruktiga iskuber

Att frysa in blåbär och hallon styckvis och använda dem som i drinken eller vattnet är perfekt på två sätt. Minst! Dels blir inte drycken vattnig när temperaturen stiger, dels är det både fint och gott med bär. Win-win! Vill man hemskt gärna ha just is så kan man istället bären i dem, samma effekt, lite mer vatten i drinken men också det härliga klirret i glasen.

Bind en krans till midsommar – Tsoydesign

Glöm inte kransen!

Att binda en fin krans till midsommar är ju en del av tjusningen med denna högtid. Bind små fina som servettringar, en stor och maffig att hänga över bordet, lagom gulliga till alla barn eller en snygg till dig själv. Kransen på bilden hittar du instruktioner till , Hej Regina visar pedagogiskt hur man binder ihop bara blommorna och Nika visar hur man använder floristtejp för att lättare binda kransen .

Sugen på mer? Här är 10 tips från förra året!

Translation: 7 inspirational ideas for Midsummer Eve!

2 kommentarer

///////////////
 1. Ekenäsliv

  Å, Tack för alla fina tips!
  Ang blomkrans så finns det idag så många fina “fejkkransar” med som håller hela dagen och kvällen 🙂 Och kan återanvändas om o om igen 🙂
  Ha en fin dag!

  0
  1. Maria/Tsoydesign

   Ja, det stämmer! Sen är det ju lite mysigt att binda egen om man har tid och lust!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. .


best-cooler.reviews/category/types/

Этот классный веб сайт с информацией про шторы фото.